Ανοσοποιητικό σύστημα και φυσικά ελιξίρια για ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις

Για ένα πολύ καλά ρυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα έναντι των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων.

Για να αντισταθούμε στις λοιμώξεις, ιογενείς και βακτηριακές, πρέπει να έχουμε ισχυρό και ρυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Ένα πολύ καλά ρυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα μας προστατεύει από σχεδόν όλες τις βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις, αλλά και από άλλες ασθένειες όπως ο καρκίνος.
Πολλές πρόσφατες μελέτες επιβεβαιώνουν και μας ξαναθυμίζουν τις ισχυρές αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και δράσεις σχεδόν όλων των διατροφικών βιταμινών A, B, C, E,
της βιταμίνης του ήλιου D, που η ανεπάρκειά της είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για τις περισσότερες λοιμώξεις, ιογενείς και βακτηριακές,
των διατροφικών μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το σελήνιο,
ο σίδηρος,
ο ψευδάργυρος, του οποίου μικρή ανεπάρκεια αποδυναμώνει της φυσικές άμυνες του οργανισμούς μας έναντι ιών και βακτηρίων και
των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Έτσι λοιπόν όπου βρίσκουμε το χειμώνα ήλιο, δεν τον φοβόμαστε, αλλά αφήνουμε όσο περισσότερα σημεία του σώματός μας ακάλυπτα και αφήνουμε τις ακτίνες του να μας “χαϊδέψουν” για να επωφεληθούμε τις πανίσχυρες ιδιότητές τους.
Τρώμε ποικιλίες θρεπτικών τροφίμων και κυρίως πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα.
Τρώμε πολλά-πολλά πορτοκάλια και μανταρίνια, πίνουμε το χυμό τους, αποξηραίνουμε τις φλούδες τους και κάνουμε ροφήματα και βέβαια λεμόνια.
Τρώμε πολλά λεμόνια, ρίχνουμε το χυμό τους σε ροφήματα, σε όλες μας τις σαλάτες και σε όλες μας τις σούπες – έχουμε το λεμόνι καθημερινά στο τραπέζι μας, και αν θέλουμε κάποιο γλυκό “βουτάμε” τις φλούδες του στο πετιμέζι και γευόμαστε το πολυβιταμινούχο γλυκάκι μας- ξεχνάμε τη ζάχαρη, η οποία με το που εισέρχεται στον οργανισμός μας, αυτοστιγμεί, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η φλούδα του λεμονιού μπορεί να μην φέρνει τα πάνω κάτω στη διατροφή μας, αλλά είναι ένα σημαντικό συστατικό μιας υγιεινής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Και θα με ρωτήσετε πως μπορούμε να φάμε τα υπόλοιπα μέρη του λεμονιού, εκτός του χυμού;
Με πολλούς τρόπους, ας δούμε την άσπρη ψίχα της φλούδας του λεμονιού:
Την άσπρη ψίχα του λεμονιού, συνήθως την παίρνουμε από χοντρόφλουδα λεμόνια.
Πριν στύψουμε τα λεμόνια μας τα πλένουμε πάρα πολύ καλά, μετά το στύψιμο με ένα μυτερό μαχαιράκι βγάζουμε από τις κούπες τη μεμβράνη που περιείχε το χυμό.
Στη συνέχεια με ένα πολύ κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε την εξωτερική-εξωτερική κίτρινη φλούδα και τις κόβουμε φέτες, τις ραντίζουμε με μέλι ή με πετιμέζι – είναι ένα έξοχο γλυκάκι, πολύτιμο μέσα στην απλότητά του- για δοκιμάστε το και δώστε το στα παιδιά σας και θα τους χαρίσετε μια πολυβιταμίνη υψηλών προδιαγραφών, μια άριστη λιχουδιά γεμάτη αναντικατάστατες θεραπευτικές ιδιότητες.

Τρώμε καρότα,
τρώμε μπρόκολο,
τρώμε λαχανάκια βρυξελών,
τρώμε λάχανο άσπρο,
τρώμε λάχανο μωβ, μια ισχυρότατη πηγή βιταμίνης C, B και Κ,
τρώμε γλυκοπατάτες,
τρώμε κολοκύθα,
τρώμε σπανάκι,
τρώμε παντζάρια,
τρώμε ραπανάκια,
τρώμε σέσκουλα.
Τρώμε κρεμμύδια, πράσα και σκόρδο τακτικότατα.
Τρώμε καρύδια,
τρώμε λιναρόσπορο,
τρώμε αβοκάντο για τα ω-3 λιπαρά τους.
Τρώμε γιαούρτη,
τρώμε κεφίρ,
τρώμε ζυμωμένα λαχανικά, για τα ισχυρότατα προβιοτικά τους
Τρώμε φασόλια,
τρώμε ηλιόσπορους,
τρώμε αμύγδαλα,
τρώμε καστανό ρύζι,
τρώμε αυγά,
τρώμε ρεβίθια,
τρώμε σουσάμι,
τρώμε κολοκυθόσπορους,
τρώμε φακές,
τρώμε σαρδέλες για τον ψευδάργυρό τους και το σελήνιό τους, με τις αντιοξειδωτικές,
αντιφλεγμονώδεις και αντιιικές τους ιδιότητες και δράσεις, που η ήπια και μόνο ανεπάρκειά τους συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από ιούς και βακτήρια και εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Συνοδεύουμε όλες μας τις σούπες, τις σαλάτες και πολλά μας γεύματα με πιπέρι μαύρο,
πιπέρι cayenne,
πιπέρι chili με την ισχυρότατη καψαϊκίνη τους.
Πίνουμε το χρυσό γάλα
Πίνουμε ροφήματα με φασκόμηλο,
θυμάρι,
ρίγανη,
μολόχα,
χαμομήλι με την ισχυρότατη luteolin 
Πίνουμε ροφήματα με τζίντερ – στύβουμε ένα πορτοκάλι και ένα μανταρίνι, προσθέτουμε μια κουταλιά “μέλι σταφυλιών” και μισό κουταλάκι σκόνη τζίντερ, ανακατεύουμε και πίνουμε – ένα ισχυρότατο ρόφημα με πλήθος θρεπτικά συστατικά, ασπίδα έναντι όλων των ιών,
των βακτηρίων και άλλων μικροβίων που μας περιτριγυρίζουν.
Χειμώνας και πίνουμε ροφήματα και νερό για να “κινείται” ο οργανισμός μας.
Τρώμε σούπες και ειδικά κοτόσουπες,

ψαρόσουπες,
χορτόσουπες,
κρεμμυδόσουπες.
Τρώμε σούπες χειμώνα, καλοκαίρι.
Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τον χειμώνα ως την εποχή της σούπας, χωρίς να τις αμελώ το καλοκαίρι.
Ο χειμώνας είναι μια εποχή που από μόνης της ευνοεί τις μοσχοβολιστές και αχνιστές σούπες, σαν κυρίως πιάτο στα γεύματά μας και στα δείπνα μας, αλλά και που τις επιβάλλουν οι πολλές λοιμώξεις που τον συνοδεύουν,
χωρίς να τις ξεχνάμε το καλοκαίρι, που με πρωταγωνίστρια τη ντομάτα μπορούμε να ετοιμάσουμε θρεπτικότατες καλοκαιρινές σούπες.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
Ας θυμηθούμε:
Ανοσοποιητικό σύστημα , ας το θωρακίσουμε εν όψει του χειμώνα
Η ασθένεια δεν προκαλείται από μικρόβια, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα
Βότανα για το βήχα, τις ιογενείς ιώσεις και τα προβλήματα του αναπνευστικού.
Μια ψαρόσουπα χειμωνιάτικη , απίστευτα νόστιμη και άκρως θεραπευτική
Μιά συνταγή και μιά ιστορία: Κρεμμυδόσουπα, πεντανόστιμη και απολαυστική, ιδανική για τα κρύα του χειμώνα.
Μιά απολαυστική και θεραπευτική χορτόσουπα, ιδανική για αποτοξίνωση
Αποτοξίνωση και μια νοστιμότατη και υγιεινότατη λαχανόσουπα για αρχή
Παντζάρια και μάραθο -μια αναζωογονητική και αντιυπερτασική σούπα
Βότανα με ισχυρότατες αντιιικές ιδιότητες, ιδανικά για τις ιογενείς λοιμώξεις
Ιδανική διατροφή για να αποφύγουμε γρίπη, κρυολόγημα και εποχικές ιώσεις

Share: