Τα 5+1 άρθρα μου που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα

     Μια αναδρομή στα άρθρα που διάβασαν οι αναγνώστες μου στην σελίδα μου, botanologia.gr, την προηγούμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που κάποιοι δεν τα είδαν ή που κάποιοι θέλουν να τα ξαναδιαβάσουν.
Το κάλιο και οι τροφές που το περιέχουν – 1) Τροφές με περισσότερο κάλιο από ότι έχει η μπανάνα
οι διαφορές ανάμεσα στο αφέψημα και στο έγχυμα – 2) Αφέψημα και έγχυμα – ποιες οι διαφορές των δύο ροφημάτων;
ο τρόπος κατανάλωσης του σκόρδου – 3) Quick tip : το σκόρδο και ο πολύτιμος κανόνας των “10 λεπτών”
πως η κανέλα μπορεί να μας αδυνατίσει – 4) Μιά στάλα κανέλα θα μπορούσε να είναι το μυστικό για να αδυνατίσουμε
ποιες τροφές μας προκαλούν φλεγμονές –  5) Τρεις ομάδες τροφίμων που πυροδοτούν τις φλεγμονές και
πως μπορούμε να κάνουμε χαμομηλέλαιο – 6) Χαμομηλέλαιο – Πως κάνουμε ένα από τα πιο αγαπημένα λάδια βοτάνων, ήταν τα άρθρα μου, που κυριάρχησαν στις προτιμήσεις των αναγνωστών μου.

Εγώ, αυτό που θα ήθελα να σας ξαναθυμίσω είναι πως δεν πρέπει να έχουμε εμμονή με ακριβές, εξωτικές σούπερ τροφές και παράλληλα να ξεχνάμε τα καθημερινά, εποχικά και φθηνά τρόφιμα που παράγει ο τόπος μας, όπως είναι τα μήλα,
τα πορτοκάλια,
τα αχλάδια,
τα βατόμουρα,
τα κούμαρα,
το μπρόκολο,
το κουνουπίδι,
το λάχανο,
η κάπαρη,
τα σπαράγγια,
το πεπόνι,
το καρπούζι,
τα σύκα,
τα λεμόνια,
τα μανταρίνια,
οι αγκινάρες,
τα κολοκυθάκια,
οι μελιτζάνες,
τα φασολάκια,
οι μπάμιες,
το χαμόμηλο,
το φασκόμηλο,
το τσάι του βουνού,
τη ρίγανη,
το θυμάρι,
τα ραδίκια και χίλια δυο άλλα, διότι αυτά  είναι που μας κρατάνε υγιείς, χαρίζοντάς μας τα πλούσια φυτοθρεπτικά συστατικά τους.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Όλοι μπορούμε να είμαστε υγιείς 

Share: