Τα αμύγδαλα είναι από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου, καλίου και βιταμίνης Ε

Κάλιο το μαγνήσιο και η βιταμίνη Ε – Τα αμύγδαλα είναι από τις πλουσιότερες πηγές μαγνησίου και καλίου στη διατροφή μας.

Δυο χούφτες αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά για να προστατέψουν τον οργανισμό μας από την έλλειψη
– καλίου
– μαγνησίου και
– βιταμίνης Ε
Το κάλιο και το μαγνήσιο είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για την σωστή λειτουργία των κυττάρων μας!
Κάλιο – ρυθμιστής της κυτταρικής λειτουργίας.
Μαγνήσιο – πάνω από τριακόσια (300 ) ένζυμα απαιτούν την παρουσία του για τις αντιδράσεις τους!
Βιταμίνη Ε – ελαττώνει τον ρυθμό και την ένταση της γήρανσης των κυττάρων μας!
Τα βασικότερα θρεπτικά συστατικά των αμυγδάλων – με τη φλούδα – ανά 100gr είναι:
687 mg κάλιο – 20% της ημερήσιας πρόσληψης
275 mg μαγνήσιο – 69%  της ημερήσιας πρόσληψης
24 mg βιταμίνη Ε – 124% 
480 mg φώσφορο – 48% της ημερήσιας πρόσληψης  
216 mg ασβέστιο – 22% της ημερήσιας πρόσληψης  
Ας μην ξεχνάμε λοιπόν μέσα στα πλαίσια της διατροφή μας να εντάσσουμε αυτόν τον πολύτιμο ξηρό καρπό – τα αμύγδαλα!
Οι ποσότητες που χρειαζόμαστε την ημέρα είναι:
Κάλιο -άνδρες όσο και οι γυναίκες 4700 milligrams την ημέρα.
Μαγνήσιο -420 milligrams οι άντρες και 320 οι γυναίκες.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Διαβάστε επίσης στη botanologia.gr:
Μια χούφτα αμύγδαλα και μια χούφτα σταφίδες για την μνήμη μας
Φυτικό γάλα αμυγδάλου ή αμυγδαλόγαλα , ένα φίνο ρόφημα
Αμυγδαλέλαιο – το θαυματουργό ἀμυγδάλινον ἒλαιον του Διοσκουρίδη
Για τον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη ναι στα αμύγδαλα, όχι στους υδατάνθρακες

Share: