Καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς – μια αποτελεσματική θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα.

Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα.

Η οστεοαρθρίτιδα,όπως πολύ καλά γνωρίζουν τα άτομα τα οποία υποφέρουν από αυτή,είναι μια χρόνια και προοδευτικά εξελισσόμενη πάθηση των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης, χαρακτηρίζεται από προοδευτική καταστροφή του αρθρικού χόνδρου και τη δημιουργία νέου οστού,τα γνωστά οστεόφυτα,και προκαλείται από διάφορους παράγοντες.

Η καλύτερη άμυνα κατά της οστεοαρθρίτιδας είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής.
Η υγιεινή διατροφή, η άσκηση, ο καλός ύπνος και η διαχείριση του άγχους έχουν τεράστια επίδραση στην υγεία των αρθρώσεων.
Ανάμεσα στα βότανα και στους καρπούς που είναι ιδανικά στις περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας και που μετριάζουν τα προβλήματα που δημιουργεί είναι και οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς.
Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς είναι ένα από τα ιδανικότερα βότανα για τα προβλήματα που δημιουργεί η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Την εποχή της καρποφορίας σε πολλά μέρη της χώρας μας θα παρατηρήσουμε τους θάμνους της αγριοτριανταφυλλιάς να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους καθώς είναι γεμάτοι από τους κόκκινους καρπούς τους.
Θα μπορούσαν οι μικροί αυτοί κόκκινοι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς να κρύβουν ένα μυστικό που θα ωφελούσε όλα τα άτομα που υποφέρουν από οστεοαρθρίτιδα;
Ναι λένε οι ερευνητές, διότι οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και η οστεοαρθρίτιδα.
Πολλές επιστημονικές εργασίες που έχουν δημοσιευτεί – μεταξύ αυτών και τέσσερις διπλές-τυφλές ελεγχόμενες με εικονικό φάρμακο κλινικές δοκιμές – έδειξαν ότι η καθημερινή λήψη σκόνης καρπών αγριοτριανταφυλλιάς για τέσσερις εβδομάδες ανακούφισαν  από τους πόνους και μείωσαν τα προβλήματα της οστεοαρθρίτιδας χάρη στις ισχυρές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητές τους.
Σε συγκεκριμένη  τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη με τη συμμετοχή εκατό (100) ατόμων με οστεοαρθρίτιδα ισχίου ή γόνατος ο πόνος μειώθηκε στο 64,6% των ασθενών,ενώ  παράλληλα υπήρξε βελτίωση στην κάμψη του ισχίου.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν  πως οι φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των καρπών της αγριοτριανταφυλλιάς προσφέρουν μια αποτελεσματική θεραπεία πρώτης γραμμής για την οστεοαρθρίτιδα καθώς
– βελτιώνουν την κινητικότητα
– μειώνουν τον πόνο και τη δυσκαμψία στα γόνατα,στις αρθρώσεις του ισχίου και άλλων σημείων του σώματος
– βελτιώνουν την εκτέλεση των περισσοτέρων καθημερινών δραστηριοτήτων
και
– είναι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.
Τους καρπούς της αγριοτριανταφυλλιάς μπορούμε να τους  χρησιμοποιήσουμε νωπούς ή αποξηραμένους για
να ετοιμάσουμε:
– αφεψήματα
– εγχύματα
– σιρόπια ακόμα και
– πάνγευστες μαρμελάδες και
– λικέρ.
Ροφήματα παρασκευάζουμε ως εξής: 
έγχυμα:
-μουσκεύουμε μια κουταλιά της σούπας νωπούς κοπανισμένους καρπούς σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για είκοσι (20) λεπτά.
αφέψημα:
– ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και δυό κουταλάκια του γλυκού κοπανισμένους αποξεραμένους καρπούς σε ένα αναλόγου μεγέθους δοχείο και σιγοβράζουμε για δεκαπέντε (15) λεπτά.
Σουρώνουμε και πίνουμε, όποιο από τα ροφήματά μας ετοιμάσαμε, σκέτο ή με μία κουταλιά μέλι…

Σημείωση:
Οι ερευνητές επισημαίνουν πως χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να προσδιορισθεί ο κλινικός ρόλος των καρπών της αγριοτριανταφυλλιάς, αυτό όμως δεν αναιρεί την αποτελεσματικότητα των καρπών στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή θεραπείας και είναι μια ιδανική λύση για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και για άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις που δεν μπορούν να θεραπευθούν με υπάρχοντα φάρμακα, λόγω αντενδείξεων ή ανεπιθύμητων ενεργειών.

read more:https://botanologia.gr/oi-draseis-ton-votanon-ischyra-votana-gia-tin-osteoarthritida/

Ας θυμηθούμε πως κάνουμε αφέψημα με καρπούς – Αφέψημα βοτάνων-ένας από τους τρόπους χρήσης των βοτάνων

Σε επόμενη ανάρτηση όλες οι πληροφορίες για τον θαυμάσιο αλλά άγνωστό μας αυτό καρπό,
τον καρπό της αγριοτριανταφυλλιάς  – της Rosa caninα

Κείμενα και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Σημείωση:
Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ βότανα ή αιθέρια έλαια, στα οποία έχουμε αλλεργία
To botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα.
Το περιεχόμενο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία.
Πάντα να ζητάμε τη συμβουλή του γιατρού μας ή άλλου ειδικευμένου γιατρού, για ιατρικά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν.
Δεν παραβλέπουμε ποτέ επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές.
Αν σε κάποιο προϊόν είμαστε αλλεργικοί δεν το χρησιμοποιούμε, επίσης δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα και συστατικά που δεν ανέχεται το δέρμα μας
Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας

πηγές πληροφόρησης και:
Share: