Από τις συνταγές μου – Ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών

Σήμερα σκέφτηκα να μαγειρέψουμε ένα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών,με πιπεριές Φλωρίνης και μπόλικο κρεμμύδι!

Θα χρειαστούμε:
-500 γρ. πένες ή όποιο άλλο ζυμαρικό μας αρέσει*
-τρία μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
-πέντε πιπεριές Φλωρίνης, που έχουμε ψήσει και ξεφλουδίσει,κομμένες σε σχετικά μεγάλα κομμάτια,
-αλάτι θαλασσινό,
-ένα φλιτζάνι του τσαγιού ψημένα και χοντροκομμένα στο μούλτι κουκουνάρια,
-πιπέρι,
-μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη,
-μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα,
-ένα ποτήρι του κρασιού λάδι,
-ένα φλιτζάνι του τσαγιού καλά γεμάτο ψιλοκομμένα μυρωδικά-
-μαϊντανός,
-καυκαλίδες,
-μυρώνια,
-κόλιανδρο,
Kαι-
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό αλατισμένο,όπως συνήθως.**
Λίγο πριν βράσουν,ανακατεύουμε και σουρώνουμε,κρατώντας ένα φλιτζανάκι από το νερό τους!
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας,το αφήνουμε να ζεσταθεί,προσοχή δεν το καίμε, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και
ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια μας και να πάρουν χρώμα ξανθοκάστανο!
Προσθέτουμε αμέσως τα μυρωδικά,ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχάρια μας.
Αν χρειάζονται λίγο αλάτι το προσθέτουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε πολύ λίγο τα μυρωδικά μας θα έχουν αρχίσει να μαραίνονται και τότε με πολύ προσοχή προσθέτουμε το νεράκι που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ήδη οι μυρωδιές,από τα μπαχάρια μας και τα μυρωδικά μας έχουν αρχίσει να αναδύονται και τα υλικά μας στο τηγάνι να έχουν «δέσει» και ήρθε η στιγμή να προσθέσουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά μας,τις πιπεριές και τα κουκουνάρια.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα ζυμαρικά μας με τα υπόλοιπα υλικά και μοιράζουμε στα πιάτα.
Συνοδεύουμε με ότι σαλάτα μας αρέσει!
Ένα πολύ απλό πιάτο,αλλά γεμάτο με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας,χωρίς να υστερεί καθόλου σε γεύση.
Καλή όρεξη!

Σημείωση:
Από τη στιγμή που θα ρίξουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι μας μέχρι να προσθέσουμε τα ζυμαρικά μας το πολύ που θα πρέπει να έχουν περάσει είναι επτά -7- λεπτά.
Δεν θέλουμε με τίποτα να κάψει και να καπνίσει το λάδι και να μαυρίσουν τα μυρωδικά μας.
Αν κάποιο από τα υλικά μας δεν το έχουμε δεν πειράζει,ή το παραλείπουμε ή προσθέτουμε κάποιο άλλο που μας αρέσει.
Τα πάντα είναι θέμα φαντασίας και ειδικά στην μαγειρική.
*Αν τα ζυμαρικά μπορούμε να τα παρασκευάσουμε μόνοι μας,θα έχουμε απείρως καλύτερη γεύση.
**Αν τα ζυμαρικά είναι δικής μας παρασκευής ακολουθούμε τον απαραίτητο τρόπο μαγειρέματος.
Στην υπόλοιπη συνταγή δεν αλλάζει κάτι.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Share: