Φυσικός χυμός για αντιμετώπιση των φλεγμονών και αλκαλοποίηση του οργανισμού μας

Φυσικός χυμός με λεμόνι , μέλι και αλόη για την αλκαλοποίηση του οργανισμού μας

Ας απολαύσουμε ένα απολαυστικό ρόφημα , το οποίο δρα και ως ίαμα-φάρμακο καθώς προστατεύει την γενική μας υγεία , μας χαρίζει ευεξία , μας προστατεύει από τις φλεγμονές  και αλκαλοποιεί τον οργανισμό μας , κάτι που έχουμε απόλυτη ανάγκη.
Και θα χρειαστούμε:

Και απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί , ώστε να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί το μέλι.
Αφήνουμε το χυμό μας για λίγο στο ψυγείο να γίνει δροσερός , ειδικά το καλοκαίρι.
Όλα τα συστατικά που αποτελούν το χυμό μας έχουν πλήθος ευεργετικές ιδιότητες π.χ

  • το νερό ξεπλένει τις τοξίνες από τον οργανισμό μας
  • το λεμόνι είναι ένα από τα σπουδαιότερα φυσικά ιάματα , είναι τροφή και γιατρικό , βοηθά στην αποτοξίνωση του συκωτιού μας και  αυξάνει την αλκαλικότητα του οργανισμού μας.
  • το ξύδι του μήλου  είναι πλούσιο σε φυσικά ένζυμα , τα οποία βοηθούν το εντερικό νευρικό σύστημα  και μειώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
  • το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες ως ισχυρό φυσικό φάρμακο-ίαμα , έχει ένα πλήθος  θρεπτικών συστατικών με ισχυρές αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες
  • η aloe vera έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην κολίτιδα και στον διαβήτη και επίσης είναι γνωστό ότι συντελεί κατά πολύ στην διατήρηση της υγείας του δέρματός μας

και τέλος

  • ο δυόσμος και ο βασιλικός είναι βότανα με ισχυρές ιδιότητες και δράσεις καθώς προωθούν την υγεία του πεπτικού μας συστήματος , μειώνουν την ναυτία , και χαρίζουν πολύτιμα ιχνοστοιχεία και μέταλλα στη διατροφή μας!

Στην υγειά μας!

* Στην αλκαλική δίαιτα , η διατροφή αλλάζει το pH όλου του σώματος και όχι μόνο του αίματος.
Οι τροφές που προσδίδουν αλκαλικότητα είναι κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως το σπανάκι , το οποίο είναι μια από τις πιο αλκαλικές τροφές.
Το λεμόνι και η ντομάτα ενώ είναι όξινες τροφές , όταν καταναλώνονται κάνουν το αίμα πιο αλκαλικό και θεωρούνται και τα δυο αυτά τρόφιμα από τις πιο αλκαλικές τροφές.
Η δε αλκαλοποίηση των ούρων αποτελεί μία θεραπευτική μέθοδο για την εξάλειψη παθολογικών καταστάσεων που συνοδεύουν τα όξινα ούρα όπως είναι η ουρολιθίαση.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia – botanologia.gr

Διαβάστε επίσης στη botanologia.gr:
Το pH του αίματός μας , οι όξινες τροφές και οι αλκαλικές τροφές
Αλκαλικά τρόφιμα και αλκαλική διατροφή – τι μας προσφέρουν

Share: