@

τα βότανα για να τα αναγνωρίζουμε-Trigonella foenum-graecum(12)

Δημοσιεύτηκε στις 21/03/2017 στην κατηγορία Τα Βότανα Ένα - Ένα
Αριθμός προβολών 325 | Αρέσει σε 0 | Μου αρέσει !

τη γνωρίζουμε και με το όνομα "μοσχοσίταρο το ελληνικό"
τη συναντάμε και με τα ονόματα: 
τήλι ή 
τήλινδα ή  
ντοντιλίνα ή
ντηλιλίνα ή
τσιμένι
το τσιμέντι στην ουσία δεν είναι η τριγωνέλλα αλλά ένα μείγμα μπαχαρικών άσχετα
αν έχει καθιερωθεί από πολλούς να ονομάζουν έτσι την τριγωνέλλα κάτι που
συμβαίνει και με το κάρυ
πολλοί ονομάζουν κάρυ το κουρκούμι κάτι 
που είναι λάθος διότι
το κάρυ είναι και αυτό μείγμα από μπαχάρια με βάση το κουρκούμι
εμείς ας γνωρίσουμε φωτογραφικά πρώτα αυτό το βασικό βότανο-μπαχάρι της Ελληνικής φύσης πριν ασχοληθούμε με τις ιδιότητές του
το όνομά του στα αγγλικά και γαλλικά είναι:
foenum-graecum το ελληνικό χορτάρι
είναι αυτοφυές φυτό της χώρας μας 
αυτή είναι λοιπόν η τριγωνέλλα με βοτανικό όνομα Trigonella foenum-graecum
δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο
photo:wiki

« Επιστροφή

Quote

"Πήγανον, άνηθον, μάλαθρον βράσον, δος πιείν και ιάται. Μάσα και αγριοσταφίδα και μαστίχη και ιαθήσεται."

Επικοινωνία

Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μας το μήνυμά σας.

Αναζήτηση

Πληκτρολογήστε έναν όρο:

Μετάφραση

Επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες γλώσσες:

Βοτανοθεραπεία

Herbal Medicine - Βοτανοθεραπεία

Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ικανότητες. Σήμερα ένα ποσοστό περίπου 75% των φαρμάκων μας βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Οι κοινωνίες μας, διά μέσου των αιώνων, ανέπτυξαν τις δικές τους παραδόσεις για να καταφέρουν να κατανοήσουν τα φαρμακευτικά φυτά και τις χρήσεις τους.

Κάποιες από αυτές τις παραδόσεις και τις ιατρικές πρακτικές μπορεί να μας φαίνονται παράδοξες και μαγικές, ενώ κάποιες άλλες λογικές και ορθολογιστικές, όλες τους όμως είναι προσπάθειες να ξεπεραστούν οι ασθένειες και ο πόνος και στο τέλος - τέλος να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής. Αυτά με λίγα λόγια ορίζουν την βοτανοθεραπεία.

Λίγα λόγια από μένα

Στην ιστοσελίδα μου αυτή θα καταγράφω τα "μυστήρια", τη γνώση και τα έθιμα που σχετίζονται με τις "μαγικές" ιδιότητες των βοτάνων και τα οποία εμπλούτισαν την λαϊκή σοφία, γνώση και παράδοση στην πάροδο των αιώνων.

Σαν συγγραφέας, εκδότρια και ιδιοκτήτρια των πνευματικών δικαιωμάτων αυτής της ιστοσελίδας δεν αποσκοπώ στο να υποκαταστήσω την επαγγελματική συμβουλή ενός ειδικού σε θέματα υγείας, οι δε συνταγές δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές.

Oι πληροφορίες είναι αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. H δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστά τις συμβουλές του παθολόγου σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης. Ο αναγνώστης πρέπει πάντα να αναζητάει τη συμβουλή του γιατρού του ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

Ο κόσμος των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων είναι ένας κόσμος "μαγικός", ένας κόσμος προς εξερεύνηση και γνωρίζοντας πολύ καλά ότι κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και ότι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες, επισημαίνω ότι η χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων, πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και ποτέ μα ποτέ να μην γίνεται αλόγιστα.

Καλή σας εξερεύνηση !!!

thalia