Η υγεία των οστών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.
Η οστεοπόρωση – ο ιατρικός όρος για τα  αδύναμα οστά,
για τα οστά που χάνουν την ικανότητα προσαρμογής του σχήματός τους και του μεγέθους τους,
για τα οστά με μειωμένη οστική μάζα και διαταραχές στην αρχιτεκτονική τους δομής –  επηρεάζει πολλά εκατομμύρια ανθρώπων και ευθύνεται για την πλειονότητα των καταγμάτων!
Και ενώ όλοι γνωρίζουν για τα οφέλη του γάλακτος για τα οστά, λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πολλά βότανα για την υγεία των οστών, τα οποία έχουν ισχυρότατες ιδιότητες,
χρήσεις και δράσεις άκρως απαραίτητες για την υγεία των οστών μας
Η σχεδόν καθημερινή προσθήκη κάποιων από τα παρακάτω ισχυρά βότανα στη διατροφή μας βοηθάει στην ενίσχυση των οστών μας, τα προστατεύει από τη φθορά και από τη μείωση της μάζας τους! 
-. Equisetum arvense/ιππουρίδα ή πολύκόμπι
πολύτιμο βότανο για την επούλωση και την υποστήριξη των οστών μας, με το πολύτιμο πυρίτιο, το οποίο εμπλέκεται στο σχηματισμό των οστών, είναι υπεύθυνο για την ενίσχυσής τους και για τη διατήρηση των συνδετικών ιστών.
-. Cymbopogon citratus/λεμονόχορτο
το λεμονόχορτο είναι ένα εξαιρετικό βότανο για την υποστήριξη της θεραπείας της οστεοπόρωσης,
είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, τα οποία βελτιώνουν το σχηματισμό οστών και αποτρέπουν την οστική απώλεια.
Περιέχει επίσης αρκετά υψηλά επίπεδα ασβεστίου, το οποίο είναι το μέταλλο που χρησιμοποιείται από τα οστά για την κατασκευή νέας ανάπτυξης και την αποκατάσταση των βλαβών. 
-. Taraxacum officinale/αγριοράδικο
Το πολύτιμο αγριοράδικο αξίζει μια ξεχωριστή θέση μεταξύ των βοτάνων, τα οποία συντελούν στη διατήρηση της υγείας των οστών μας και στη θεραπεία  της οστεοπόρωσης.
Έχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου και πυριτίου και βοηθά τον οργανισμό να αναπτύξει υγιή οστά χρησιμοποιώντας τα δύο αυτά μέταλλα,
βελτιώνει την αντοχή των οστών παρέχοντας ασβέστιο για την επισκευή και τη νέα ανάπτυξή τους.
Επίσης, λόγω της περιεκτικότητάς του σε πυρίτιο, η πικραλίδα είναι χρήσιμο για τον συνδετικό ιστό.
-. Matricaria chamomilla/χαμόμηλο
Το χαμόμηλο είναι διάσημο για τις καταπραϋντικές του ικανότητες, αλλά έχει επίσης την λιγότερο γνωστή ικανότητα να προστατεύει την αντοχή των οστών.
Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το χαμόμηλο είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της σταδιακής οστικής απώλειας, η οποία είναι μία από τις κύριες αιτίες εξασθενημένων οστών και οστεοπόρωσης.
Αυτό το επιτυγχάνει επηρεάζοντας τα επίπεδα των οιστρογόνων, τα χαμηλά επίπεδα των οποίων μπορεί να προκαλέσουν απώλεια οστικής μάζας, ιδίως κατά την εμμηνόπαυση.
Επιπλέον, όπως και το λεμονόχορτο, το χαμομήλι περιέχει φλαβονοειδή που είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών μας!
Και μην ξεχνάμε πως τα υγιή οστά είναι απαραίτητα για τη συνολική υγεία και ευεξία μας, επομένως η υγεία τους πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας!
Μπορούμε να αρχίσουμε να βελτιώνουμε την αντοχή τους αμέσως ΤΩΡΑ απλά προσθέτοντας αυτά τα βότανα στη διατροφή μας!!!
Τα βότανα, όπως και άλλα λαχανικά τροφοδοτούν τον οργανισμό μας με διατροφικές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Κ και μέταλλα όπως  το μαγνήσιο,
ο ψευδάργυρος,
το βόριο, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της διαχείρισης του ασβεστίου από τον οργανισμό μας και βελτιώνουν τη μικροβιακή χλωρίδα, από τους σημαντικότερους συμμάχους της υγείας μας, άρα και των οστών μας και βέβαια δεν ξεχνάμε τον ήλιο και την άκρως απαραίτητη βιταμίνη D
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
read more:https://botanologia.gr/osteoporosi-votana-gia-tin-antimetopisi-tis-osteoporosis-kai-tin-ygeia-ton-oston-mas/

Share: