Ρόφημα/τριανταφυλλάδα με τα ροδοπέταλά μου, πλούσιο σε βιταμίνη C

Όλα τα τριαντάφυλλα τρώγονται, αν βέβαια δεν έχουν ψεκαστεί, αλλά το άγριο τριαντάφυλλο έχει μια ιδιαίτερη γεύση!
Σε μία από τις γλάστρες μου έχω μια ολόλευκη άγρια τριανταφυλλιά, όταν, πριν κάποια χρόνια, φύτεψα ένα κλαράκι που είχα φέρει από ένα από τα ψηλότερα βουνά μας.
Από τότε, κάθε χρόνο μου χαρίζει όλο και πιο πολλά από τα πανέμορφα, μικρά τριαντάφυλλά της, που με τα ρόδοπέταλά τους κάνω μια υπέροχη τριανταφυλάδα!!!
Η τριανταφυλλάδα μου είναι ένα από τα αγαπημένα μου ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά ποτά.
Τι είναι η τριανταφυλλάδα μου;
Είναι ένα κρύο έγχυμα
Τι είναι το κρύο έγχυμα;
Το κρύο έγχυμα είναι ένα ρόφημα που παρασκευάζουμε με εμβάπτιση φύλλων, ως επί το πλείστον λουλουδιών σε κάποιο υγρό για μερικές ώρες ώστε να εξαχθούν οι ιδιότητες και η γεύση του φυτού.
Είναι δηλαδή ρόφημα, με νερό σε θερμοκρασία δωματίου!!!
Γιατί κρύο έγχυμα και όχι ζεστό έγχυμα;
Ο λόγος που κάνω κρύα εγχύματα, τις περισσότερες φορές είναι η βιταμίνη C και θα με ρωτήσετε τη σχέση έχει η βιταμίνη C – έχει και μεγάλη μάλιστα, γιατί η πολύτιμη αυτή βιταμίνη χάνετε σε υψηλές θερμοκρασίες που χρησιμοποιούμε σε ζεστά εγχύματα, κάτι που δεν συμβαίνει στα κρύα και βέβαια η απαράμιλλή γεύση των κρύων εγχυμάτων, των οποίων το γευστικό προφίλ είναι διαφορετικό από ένα ζεστό ρόφημα του ιδίου λουλουδιού!!!
Χρησιμοποιώ νερό σε θερμοκρασία δωματίου, χωρίς χλώριο και διάφορες προσμίξεις και αφήνω τα λουλούδια μου να εμποτιστούν όλη τη νύχτα!!!
Στην τριανταφυλλάδα μου αφήνω τα ροδοπέταλα να εμβαπτιστούν σε νερό με μέλι και χυμό λεμονιού!!!
Και έχω ένα υπέροχο ποτό για όλες τις ώρες της ημέρας!!!
Τριανταφυλάδα με ροδοπέταλα και θα χρειαστώ-
-. 1 φλιτζάνι ροδοπέταλα, τα οποία πλένω ελάχιστα και μαλακά-μαλακά σε ένα μπολ με νερό!
-. το χυμό ενός λεμονιού
-. 4 φλιτζάνια νερό
-. 1/2 φλιτζάνι  μέλι
Και προσθέτω όλα τα συστατικά μου σε μια γυάλινη κανάτα και ανακατεύω πολύ καλά με ένα ξύλινο πιρούνι που έχω για αυτή τη δουλειά!!!
Αφήνω το ρόφημά μου να σταθεί για 4 με 5 ώρες, αν κάποιος θέλει μπορεί να το βάλει στο ψυγείο, προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ψυγείο για τα ροφήματά μας!!!
Μετά το πέρας της διαδικασίας σουρώνω και απολαμβάνουμε το υπέροχο ρόφημά μας 

από τις συνταγές μου – thalia-botanologia.gr

Share: