pesto με φύλλα άγριου σκόρδου και αλεσμένα αμύγδαλα

Ελάτε να κάνουμε ένα πεντανόστιμο pesto με φύλλα σκόρδου και αμύγδαλα
Τα ​​φύλλα άγριου σκόρδου είναι μια πραγματικά ξεχωριστή απόλαυση,και είναι πάντα στην διάθεσή μας όταν οι φυτεμένοι μας βολβοί σκόρδου έχουν αρχίσει να μας χαρίζουν τους τρυφερούς βλαστούς τους!
Τα πράσινα φύλλα του σκόρδου έχουν μια υπέροχη λεπτή γεύση σκόρδου και μας είναι χρήσιμα σε πολλές συνταγές και
ειδικά σε πάνγευστα pesto,
σαλάτες και
σάλτσες!
Ας δούμε πως να το ετοιμάσουμε:
Λοιπόν,για ένα φλιτζάνι θα χρειαστούμε
-τρία φλιτζάνια φύλλα σκόρδου
-μισό φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
-μισό φλιτζάνι λάδι
-δυό κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή και περισσότερο
-ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
-αλάτι,όσο πάρει
-πιπέρι,όσο πάρει
-δυό κουταλιές της σούπας νυφάδες διατροφικής μαγιάς ή νυφάδες βρώμης
Και
– πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα σκόρδου,τα τινάζουμε να φύγουν τα νερά και κόβοντάς τα μεγάλα κομμάτια τα βάζουμε στο μπλέντερ.
– προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεπτή πάστα.
– προσθέτουμε το αλάτι,
– τη μουστάρδα,
– το πιπέρι,
– τις νυφάδες βρώμης ή μαγιάς-ότι επιλέξουμε και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας,αυτό ήταν!
Το pesto σκόρδου μας είναι έτοιμο να μας προσφέρει τη νοστιμιά του τις θρεπτικές ουσίες και να συνοδέψει
τις σαλάτες μας,
τα ψητά λαχανικά μας,
τις μακαρονάδες μας,
τις φέτες του ψωμιού μας για ένα γευστικότατο σνακ και ότι άλλο μας αρέσει!

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Διαβάστε επίσης στη botanologia.gr :
Πως μπορούμε να φυτέψουμε σκόρδα στη γλάστρα μας
Ένα σπιτικό ελιξίριο τριών ισχυρών τροφίμων που «ξεβουλώνει» τις αρτηρίες
Δεν πετάμε ποτέ τα σκόρδα που έχουν βγάλει φύτρα

Share: