Φυτεύουμε σκόρδα στη γλάστρα μας για να έχουμε τα αρωματικά τους φύλλα όποτε τα χρειαζόμαστε
Θέλω να σας δείξω πως φυτεύω τα σκόρδα μου για να έχω πάντα φρέσκα φύλλα,για τις σαλάτες μου,τις σάλτσες μου και για όπου αλλού μου χρειαστούν.
Λοιπόν-
Ξεκινάω από τη γλάστρα μου ,η οποία έχει βάθος περίπου 25 με 30 πόντους.
Στο κάτω μέρος βάζω κάποια λίγα χαλίκια ώστε να στραγγίζει καλά το χώμα γιατί τα σκόρδα δεν αγαπούν την υγρασία.
Συνεχίζω με το χώμα.
Το χώμα πρέπει να είναι καθαρό,χωρίς ρίζες-ζιζάνια και πέτρες,ελαφρύ και πολύ καλά δουλεμένο,αυτό θα βοηθήσει το βολβό μας να αναπτυχθεί ομοιόμορφα.
Αφού βάλω και το χώμα σειρά έχουν οι σκελίδες του σκόρδου.
Προσέχω να έχω υγιέστατα κεφάλια σκόρδου και αρχίζω να χωρίζω τις σκελίδες.
Από κάθε κεφάλι σκόρδου, διαλέγω τις εξωτερικές και χονδρές σκελίδες και τις μικρές και εσωτερικές τις χρησιμοποιώ στα φαγητά.
Τοποθετώ την κάθε σκελίδα σε βάθος περίπου 1,5 εκατοστό με την κορυφή πάντα προς τα πάνω.
Σε κάθε γλάστρα μου με διάμετρο ανοίγματος 25 με 30 εκ. βάζω τρεις σκελίδες και μερικές φορές και τέσσερις,διότι αυτό που με ενδιαφέρει πιό πολύ είναι τα φύλλα και οι βλαστοί και όχι να μεγαλώσει ο βολβός.
Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι πως τα σκόρδα-το κεφάλι- έχουν αργή ανάπτυξη ,μπορεί να χρειαστούν 8 και 10 μήνες, από την εποχή του φυτέματος,για να αναπτυχθεί ένα πλήρες σκόρδο με 20 σκελίδες, οι βλαστοί όμως και τα φύλλα αρχίζουν να μεγαλώνουν από τον πρώτο μήνα.
Επίσης πρέπει να καθαρίζουμε τη γλάστρα μας από τα αγριόχορτα και να τα ποτίζουμε τακτικά,χωρίς όμως να λασπώνουμε το χώμα.

Και πότε φυτεύουμε τα σκόρδα μας;
Μπορούμε να τα φυτέψουμε σε πολλούς διαφορετικούς μήνες όπως:
Οκτώβριο,
Νοέμβριο,
τέλος Ιανουαρίου,
Φεβρουάριο,
Μάρτιο και
Απρίλιο.
τοποθετούμε πάντα τις γλάστρες μας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετό φως και σε λίγο καιρό τα σκόρδα μας θα μας χαρίσουν τα όμορφα φύλλα τους!

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia
Διαβάστε επίσης στη botanologia.gr :
pesto με φύλλα άγριου σκόρδου και αλεσμένα αμύγδαλα
Ένα σπιτικό ελιξίριο τριών ισχυρών τροφίμων που «ξεβουλώνει» τις αρτηρίες

Share: