Το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου μειώνει τους πόνους στα γόνατα

Αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτου για τους πόνους στα γόνατα και ένα ισχυρό αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες λάδι.
“Ευκάλυπτος”
Και οι περισσότεροι από εμάς τον γνωρίζουμε σαν εξαίρετο αντιπυρετικό,ισχυρό αντιβιοτικό,αντισηπτικό των αναπνευστικών οδών,ιδανικό στα κρυολογήµατα και στις ιγµορίτιδες.
Ας τον γνωρίσουμε και σαν ισχυρό αναλγητικό και αντιφλεγμονώδες.

Ο ευκάλυπτος εκτός από αντιπυρετικές,αντιβιοτικές,
αντισιπτικές,
αντιβακτηριακές και αποχρεμπτικές ιδιότητες έχει και ισχυρές αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις.
Τις ισχυρότερες αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ευκάλυπτου τις βρίσκουμε στο αιθέριο έλαιό του!
Το αιθέριο έλαιο του ευκάλυπτου έχει τόσο ισχυρές  αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις  ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό ίαμα για τους πόνους,ειδικά τους πόνους στα γόνατα.
Εκτός από τον πόνο το αιθέριο έλαιο του ευκάλυπτου μειώνει και καταστέλλει τις φλεγμονές,
η δε αίσθηση δροσιάς,χαλάρωσης και τόνωσης που μας χαρίζει κατά την επάλειψη, καταπραΰνουν ακόμα και ισχυρότατους πόνους στα γόνατα από την αρθρίτιδα.
Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evidence-Based Complementary and Alternative MedicineEvidence-Based επισημαίνει ότι ακόμα και η εισπνοή αιθέριου ελαίου ευκάλυπτου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής μετά από ολική αρθροπλαστική επέμβαση στο γόνατο.
Επίσης οι εισπνοές του μειώνουν σημαντικά την αρτηριακή πίεση, γεγονός που υποδηλώνει ότι το έλαιο του ευκαλύπτου μπορεί να προωθήσει τη χαλάρωση με τη μείωση της δραστηριότητας του συμπαθητικού με παράλληλη αύξηση της δραστηριότητας του παρασυμπαθητικού – το συμπαθητικό σύστημα προετοιμάζει το σώμα για δράση, ενώ το παρασυμπαθητικό χαλαρώνει το σώμα.
Τα ηλεκτρομυογραφήματα έχουν δείξει ότι η εφαρμογή του αιθέριου ελαίου σε ένα υγιές άτομο είχε μυοχαλαρωτική δράση ενώ παράλληλα προωθεί τη συναισθηματική σταθερότητα.

           Ένα λάδι ευκάλυπτου, ελαιόλαδου και μέντας
Και τώρα ας ετοιμάσουμε ένα μείγμα με βάση το αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου ,το αιθέριο έλαιο μέντας και το ελαιόλαδο ιδανικό για πονεμένα γόνατα.
– Ανακατεύουμε μαζί οκτώ σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου και
τέσσερις σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας,
στη συνέχεια τις ρίχνουμε σε ένα μπολάκι που έχουμε βάλει δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
και
ανακατεύουμε καλά!
Κάθε φορά που πονούν τα γόνατά μας κάνουμε επάλειψη και ελαφρύ μασάζ ώστε το λάδι να εισχωρήσει βαθιά μέσα στο δέρμα.
Σημείωση : Η ποσότητα είναι πρότυπη και μπορούμε να κάνουμε μεγαλύτερη,την οποία αποθηκεύουμε σε σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκάλι και την αποθηκεύουμε σε σκοτεινό ξηρό μέρος.
Σημείωση : Πριν δοκιμάσουμε οτιδήποτε είναι σημαντικό να συζητάμε τη χρήση του με το γιατρό μας.
Οι πληροφορίες που παρέχονται προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, δεν προσφέρονται και δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή.
Σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο ιατρό, ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια.
Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας

Κείμενο και επιμέλεια κειμένουthalia-botanologia.gr
μελέτες και πηγές:
hindawi.com
webmd.com
draxe.com

Share: