Μέθη, αντίδοτο το μέλι και αποτοξίνωση με αγριοράδικο

Μέθη, πως βοηθάει το αγριοράδικο στην αποτοξίνωση από το αλκοόλ και πως το μέλι είναι ένα ισχυρότατο αντίδοτο για το alcoholic hangover

Βρετανοί χημικοί επισημαίνουν ότι το μέλι αποτελεί ένα θαυμάσιο γιατρικό για να αντιμετωπίσει το σώμα τις συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.
Ο λόγος που οι άνθρωποι νιώθουν άσκημα μετά από υπερβολική χρήση αλκοόλ είναι επειδή το αλκοόλ διασπάται σε μία ουσία τοξική για το σώμα, την ακεταλδεΰδη, η οποία, σαν τοξικό χημικό, προκαλεί:
– δυνατό πονοκέφαλο,
– ναυτία,
– εμετό.
Για να εξαφανιστούν πιο γρήγορα αυτές η συνέπειες της ακεταλδεΰδης θα πρέπει να μετατραπεί όσο το δυνατόν νωρίτερα σε άλλες λιγότερο τοξικές χημικές ουσίες και να αποβληθεί ταχύτερα από τον οργανισμό.
Εδώ έρχεται να βοηθήσει το μέλι  επισημαίνουν οι Βρετανοί επιστήμονες της Βασιλικής Εταιρίας της Χημείας , αλλά και το αγριοράδικο.
Το μέλι είναι φυσικό γλυκαντικό οι δε γλυκαντικές του ουσίες , όπως η φρουκτόζη,  βοηθούν σημαντικά στην πιο γρήγορη διάσπαση της ακεταλδεΰδης σε λιγότερο τοξικές ουσίες, οι οποίες με
την φυσική διαδικασία του μεταβολισμού καίγονται και αποβάλλονται ταχύτερα από τον οργανισμό.
Αν φάμε μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως αλειμμένη με μέλι, ο οργανισμός μας έχει μια επιπλέον βοήθεια στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις δυσάρεστες συνέπειες του αλκοόλ, αφού
το ψωμί ολικής αλέσεως θα του χαρίσει νάτριο και κάλιο, δύο στοιχεία, τα οποία τα έχει άμεση ανάγκη λόγω του ότι με την συχνή ούρηση έχει χάσει αυτούς τους δύο ηλεκτρολύτες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών του.
Γι αυτόν το λόγο οι Βρετανοί επιστήμονες συνιστούν το μέλι σαν ένα ιδανικό αντίδοτo στις δυσάρεστες συνέπειες, όπως ο πονοκέφαλος, που αφήνει η χρήση του αλκοόλ!
Και πως βοηθάει το αγριοράδικο στη μέθη;
Ma, με την αποτοξίνωση από το αλκοόλ!
Και όποιος έχει μεθύσει έστω και μία φορά στην ζωή του, γνωρίζει πόσο δυσάρεστο είναι το συναίσθημα της μέθης.
Να λοιπόν ένα βότανο το πιο κατάλληλο να μας βοηθήσει να αποτοξινωθούμε από το αλκοόλ και να απαλλαγούμε από τα επακόλουθα της μέθης
Ταράξακο ή αγριοράδικο:
Φτιάχνουμε αφέψημα χρησιμοποιώντας μία κουταλιά της σούπας από το βότανο σε 750ml νερό.

Πίνουμε το αφέψημα σε μικρές ποσότητες ανά τακτά διαστήματα στην διάρκεια της ημέρας.

Κείμενο,επιμέλεια:thalia-botanologia.gr

Διαβάστε επίσης στη botanologia.gr:
Πώς να ετοιμάσουμε και πως να χρησιμοποιήσουμε ένα αφέψημα βοτάνων
Αφέψημα βοτάνων-ένας από τους τρόπους χρήσης των βοτάνων

alcoholic hangover -και πως να απαλλαγούμε από τις συνέπειές του

Αναφορές και μελέτες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4499888/
telegraph.co.uk

Share: