Μακαρονάδα : Ένα απλό αλλά πεντανόστιμο πιάτο για γεύμα ή για δείπνο!

Μια μακαρονάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη σε ένα γεύμα ή σε ένα λιτό δείπνο και δύσκολα κάποιος μπορεί να της αντισταθεί. Τη συνοδεύω με κολοκυθάκια Carpaccio -μια υπέροχη και απολαυστική σαλάτα με γλυκόξινη σάλτα- και φρεσκοψημένα ψωμάκια από καλαμποκάλευρο που απογειώνουν το πιάτο μου!

Για το δείπνο μας λοιπόν μια απλή, αλλά πεντανόστιμη μακαρονάδα με σκόρδο και λάδι!
Θα χρειαστώ για περίπου τέσσερις μερίδες
-μισό κιλό σπαγέτι ολικής άλεσης
-μισό φλιτζάνι πολύ καλής ποιότητας λάδι
– μία λιαστή ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
-3 με 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-δύο κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
-μισό κουταλάκι κουρκούμι
και
-βράζω το σπαγετίνι με το γνωστό τρόπο ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
-λίγο πριν να είναι έτοιμο, ζεσταίνω ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
-προσθέτω το λάδι και μόλις ζεσταθείπροσοχή δεν καίω και δεν καπνίζω το λάδι μου-βάζω το σκόρδο.
-μόλις αρχίσει να αλλάζει χρώμα, προσθέτω το πιπέρι, το κουρκούμι και το μαϊντανό.
-ανακατεύω πολύ καλά και πολύ γρήγορα και κατεβάζω από τη φωτιά, μεγάλη προσοχή στο σκόρδο, δεν το καίω!
-στραγγίζω τα σπαγέτι και αμέσως τα ρίχνω στο τηγάνι.
-ανακατεύω, προσθέτω τη λιαστή ντομάτα, λίγο αλάτι και πιπέρι, αν νομίζουμε ότι χρειάζεται και η μακαρονάδα μου είναι έτοιμη για να τη σερβίρω!
Τόσο απλά, τόσο νόστιμα!

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Share: