Κολοκυθάκια Carpaccio -μιά απολαυστική σαλάτα με γλυκόξινη σάλτα

Κολοκυθάκια Carpaccio -μια απολαυστική σαλάτα με κολοκυθάκια φρεσκότατα εποχής, μια σαλάτα ιδανική για να συνοδεύσει πολλά κύρια πιάτα κρεάτων.
Μία ωραιότατη σαλάτα με φρεσκότατα, ωμά κολοκυθάκια και γλυκόξινη σάλτσα!
Θα χρειαστούμε:
– πέντε μικρά ολόφρεσκα κολοκυθάκια,
– ελιές -κατά προτίμηση-χωρίς το κουκούτσι κομμένες στα δύο,
– λίγα κοπανισμένα αμύγδαλα,
– ένα φλιτζανάκι τριμμένη φέτα,
– δυό κουταλιές της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο,
– μιά κουταλιά της σούπας-κοφτή-βασιλικό ψιλοκομμένο,
– μία με δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι,
– τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας λάδι,
– μία κουταλιά της σούπας-κοφτή-μέλι,
– αλάτι,
– πιπέρι μαύρο,
– στη μύτη από το κουταλάκι πάπρικα γλυκιά και
– άλλο τόσο μοσχοκάρυδο,
Και
– πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια,
– τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε,
– σε ένα ποτήρι ή μπολάκι ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ομογενοποιηθούν,
#. το λεμόνι,
#. το ελαιόλαδο,
#. το βασιλικό,
#. το μισό μάραθο και
#. τα μπαχάρια μας
Με το αρωματικό μας μείγμα περιλούζουμε τα κολοκυθάκια μας!
Στη συνέχεια τα στολίζουμε με τις ελιές,
τα σπασμένα αμύγδαλα,
τον υπόλοιπο μάραθο και τη φέτα.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για δέκα λεπτάκια ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Share: