Γλυκιές απολαύσεις- ολόφρεσκα φρούτα εποχής “βουτηγμένα” σε λιωμένη σοκολάτα

Γλυκιές απολαύσεις- ολόφρεσκα φρούτα εποχής “βουτηγμένα” σε λιωμένη σοκολάτα, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
και θα χρειαστούμε:
-. ολόφρεσκα φρούτα εποχής* – ότι μας αρέσει, ιδανικές οι φράουλες, 

τα κεράσια, τα μούρα.
-. μαύρη σοκολάτα* με όσο το δυνατόν περισσότερη περιεκτικότητα σε κακάο και 
-. λιώνουμε την σοκολάτα μας σε bain-marie**
-. πλένουμε πολύ καλά ότι φρέσκα φρούτα εποχής, να έχουμε ποικιλία, μας αρέσουν και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια – κεράσια όπως είναι βγάζουμε μόνο το κουκούτσι, φράουλες ολόκληρες, όπως και τα μούρα-
-. πιάνουμε το κομμάτι του φρούτου μας με ένα πιρούνι, από τη μια άκρη του και το βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα!
-. το ακουμπάμε σε μια, στρωμένη με αντικολιτικό χαρτί, πιατέλα!
-. τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο!
-. σε πέντε με δέκα λεπτά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!
Σημειώσεις:
-. τα φρούτα μας αντέχουν για μία μόνο μέρα στο ψυγείο σκεπασμένα.

Διατροφική αξία:
-. τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, 

σε βιταμίνες και σε ιχνοστοιχεία και μας χαρίζουν δύναμη,
ευεξία και ενέργεια
-. η σοκολάτα με τη βελούδινη υφή της, μας χαρίζει την πλούσια γεύση της,
το υπέροχο άρωμα της και ένα και μόνο κομμάτι της αρκεί για να τονώσει τον οργανισμό μας, με τις ισχυρότατες πολυφαινόλες του κακάο, απαραίτητες για τη γενικότερη υγεία μας.
-. ο σίδηρος που απελευθερώνεται μόλις η σοκολάτα λιώσει στο στόμα μας, βοηθάει στην ταχύτερη μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο, και έτσι νιώθουμε πνευματική εγρήγορση.
*προτιμώ τα βιολογικά προϊόντα
    **στα καταστήματα υπάρχουν ειδικά σκεύη bain-marie (μπεν μαρί), αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι: ένα μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα- δες τε και την φωτογραφία.
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
Share: