Φυσικό γιατρικό με κουρκούμι, τζίντζερ, πιπέρι και γάλα καρύδας.

Το κουρκούμι στις συνταγές μαγειρικής απελευθερώνει περισσότερο β-καροτένιο από τα τρόφιμα

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη μελέτη έδειξε πως απελευθερώνεται περισσότερο β-καροτένιο από τα καρότα και τις κολοκύθες, όταν διαμορφώσουμε τις συνταγές μας και προσθέσουμε σε αυτές κιτρινόριζα.
Το β-καροτένιο είναι βιοδιαθέσιμο και απελευθερώνεται περισσότερο αφού υποβληθεί σε ένα σύντομο μαγείρεμα και στη συνταγή μας προσθέσουμε κουρκούμι και ελαιόλαδο για να λιώσει και στη συνέχεια να απορροφηθεί.
Το β-καροτένιο ανήκει στα καροτενοειδή και είναι μια λιποδιαλυτή ουσία, η πιο συνήθης πρόδρομη ουσία της βιταμίνης Α
Θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά και είναι ιδιαίτερα σημαντικό από διατροφική άποψη, καθώς ο οργανισμός μας το μετατρέπει εύκολα σε βιταμίνη Α.
Η τακτική κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο προστατεύει τα κύτταρά μας από βλάβες, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, βελτιώνει τις αντιστάσεις του οργανισμού μας στις λοιμώξεις,
μας προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου και ιδιαίτερα του καρκίνου των πνευμόνων,
του φάρυγγα,
του λάρυγγα,
του οισοφάγου,
του λαιμού,
του στόματος,
του στομάχου,
του μαστού και της ουροδόχου κύστης.
Προλαμβάνει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Είναι ισχυρότατο αντιγηραντικό
Διατηρεί το δέρμα μας υγιές, λαμπερό και νεανικό, καθώς το προστατεύει και από τον ήλιο, το β-καροτένιο είναι το ισχυρότερο διατροφικό αντηλιακό
Διατηρεί υγιή την όρασή μας και αποτρέπει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Προστατεύει τους πνεύμονές μας και γενικά μας προστατεύει από αναπνευστικές παθήσεις, καθώς μειώνει τα συμπτώματα τους, εμποδίζοντας αναπνευστικές διαταραχές όπως το άσθμα και
η βρογχίτιδα.
Πηγές του β-καροτένιου
Οι καλύτερες πηγές του β-καροτένιου είναι τα καρότα,
οι γλυκοπατάτες,
οι πιπεριές,
τα κρεμμύδια,
η κολοκύθα,
το σπανάκι ,
τα σπαράγγια,
το μπρόκολο
το πεπόνι,
τα βερίκοκα,
τα δαμάσκηνα,
η ρίγανη,
το αγριοράδικο,
η πάπρικα, και ο μαϊντανός.
Φυσικό γιατρικό με κουρκούμι τζίντζερ, πιπέρι και γάλα καρύδας σε ένα ισχυρό ρόφημα για τυχόν προβλήματα πέψης και όχι μόνο
Κουρκούμι, τζίντζερ, πιπέρι και γάλα καρύδας
Πολλές φορές υποφέρουμε από δυσπεψία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση,
η καούρα, ακόμα και σε ανήσυχο και διακοπτόμενο ύπνο.
Για αυτά τα συμπτώματα υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης, όπως π.χ το βάμμα του μάραθου.
Μία κουταλιά της σούπας από το υπέροχο αυτό βάμμα και ως δια μαγείας η πέψη μας σταθεροποιείται και τα συμπτώματα υποχωρούν.
Άλλος ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι ένα ρόφημα με κουρκούμι,
τζίντζερ και γάλα καρύδας.
Το ρόφημα αυτό βελτιώνει την πέψη και μας προστατεύει από την παλινδρόμηση και την καούρα.
Τα οφέλη για την υγεία μας του ροφήματος αυτού προέρχονται από τα εντυπωσιακά οφέλη των συστατικών του, τα οποία είναι ισχυρότατα.
Ας ετοιμάσουμε το ρόφημά μας
Θα χρειαστούμε:
– δύο φλιτζάνια γάλα καρύδας
– ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
– ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού πολύ καλά τριμμένο μαύρο πιπέρι, σαν πούδρα
– μία κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι
Και το ετοιμάζουμε:
Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το μέλι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα αναλόγου μεγέθους σκεύος και το θερμαίνουμε μέχρι λίγο πριν το σημείο του βρασμού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλότερο σημείο και συνεχίζουμε να θερμαίνουμε το ρόφημά μας για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από την εστία.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και καθώς η θερμοκρασία του ροφήματός μας υποχωρεί, προσθέτουμε το μέλι*
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μέλι μας να ομογενοποιηθεί** με το υπόλοιπο ρόφημά μας και σερβίρουμε!
Το ρόφημά μας αυτό είναι πανεύκολο στην ετοιμασία,
είναι νοστιμότατο και το βασικότερο είναι ένα εξαίρετο και άριστο ίαμα για την πέψη μας, καθώς
την βελτιώνει,
μειώνει την παλινδρόμηση και την καούρα και μας χαρίζει ξεκούραστο ύπνο και ένα ανανεωμένο ξύπνημα γεμάτο ενέργεια.

*αφήνουμε πάντα τα ρόφηματά μας να κρυώσουν μέχρι τους 30° με 35°C πριν προσθέτουμε το μέλι.
** το οργανικό μέλι διαλύεται πολύ δύσκολα

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου : thlalia – botanologia.gr

Share: