20 βλεφαρίσματα μακριά από την οθόνη για το οπτικό σύνδρομο του υπολογιστή

Αμερικανοί επιστήμονες προτείνουν 20 γρήγορα βλεφαρίσματα ανά 20 λεπτά για την ενυδάτωση των ματιών μας, τα οποία ταλαιπωρούνται από το οπτικό σύνδρομο του υπολογιστή, Computer Vision Syndrome-CVS.

Όπως αναφέρουν οι οφθαλμίατροι πολλά άτομα αντιμετωπίζουν δυσκολία στην όραση και προβλήματα όρασης όταν επί ώρες κάθονται μπροστά στις ψηφιακές οθόνες και τα επίπεδα της δυσφορίας αυξάνονται με την ποσότητα της χρήσης των οθονών, είτε αυτά είναι υπολογιστές, eBOOK Readers, tablet, και κινητά τηλέφωνα.
Περισσότερο ταλαιπωρούνται οι επαγγελματίες που λόγω εργασίας βρίσκονται καθηλωμένοι πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους και τα άτομα που είναι εθισμένα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα άτομα που περνούν τρεις ώρες την ημέρα και πάνω μπροστά από την οθόνη, καθώς η οπτική κόπωση μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για γυαλιά οράσεως.
Ακολουθώντας το σύστημα 20-20-20-20, όσοι ταλαιπωρούνται από το “οπτικό σύνδρομο υπολογιστή” ξεκουράζουν τα μάτια τους, ενώ παράλληλα τα ενυδατώνουν και τα αναζωογονούν.
Έτσι προτείνουν μια απλή άσκηση που προσφέρει ανακούφιση από το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών
Το σύστημα 20-20-20-20 προτείνει γρήγορο ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων, 20 φορές κάθε 20 λεπτά, κοιτώντας μακριά από την οθόνη για 20 δευτερόλεπτα, εστιάζοντας σε ένα αντικείμενο που βρίσκεται 20 πόδια- έξι μέτρα μακριά.
Τα συμπτώματα του συνδρόμου είναι τα ξηρά και κουρασμένα μάτια, ο πονοκέφαλος,
ο πόνος στον αυχένα,
μυοσκελετικά προβλήματα και ενοχλήσεις στην όραση.
Όσοι λοιπόν ταλαιπωρούνται από αυτά τα οφθαλμικά προβλήματα ας ακολουθήσουν τις προτροπές των ειδικών.

#. Και τώρα ένα ιδανικό λάδι για την περιοχή γύρω από τα μάτια μας- 
και ειδικά για την περιοχή στις γωνίες των ματιών που συνήθως παρατηρούμε μικρές-μικρές ρυτίδες γνωστές μας με το όνομα το “πόδι της χήνας”
Το λάδι μας εκτός από αντιρυτιδικές έχει και ισχυρές αντιγηραντικές, τονωτικές και ενυδατικές δράσεις και αποτελείται από δυό λάδια βάσης και δύο αιθέρια έλαια –
Θα το φτιάξουμε ως εξής:
Σε ένα μικρό σκουρόχρωμο μπουκάλι βάζουμε
– 20 ml λάδι jojoba
– 20 ml λάδι evening Primrose – νυχτολούλουδο
– 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μοσχολίβανου – Benzoin Resinoid oil
– 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο vetiver
Κουνάμε ελαφρά το μπουκάλι μας να ομογενοποιηθούν τα λάδια μας και το τοποθετούμε σε σκοτεινό,ξηρό και δροσερό μέρος της κουζίνας μας.
Το διατηρούμε μία εβδομάδα και κάθε βράδυ σε απόλυτα καθαρό και στεγνό πρόσωπο, με δυο τρεις σταγόνες κάνουμε κυκλικό μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια μας  – και βέβαια προσέχουμε να μην πέσει μέσα στα μάτια μας – ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Ας θυμηθούμε:
Το αγγούρι και οι ισχυρότατες ενυδατικές του ιδιότητες
Αμυγδαλέλαιο -Ένα θαυματουργό λάδι για τα μάτια μας.

www.aoa.org

Share: