Συντονισμένοι στη μουσική των σφαιρών, “συνεπαρμένοι” από τη μυστική ζωή των φυτών

Σε τούτον τον πλανήτη εκτός από την Αφροδίτη τίποτε δεν υπάρχει πιο ωραίο από ένα λουλούδι και πιο απαραίτητο από ένα φυτό.
Το πράσινο χορτάρι που σκεπάζει τη μητέρα γη είναι η αληθινή μήτρα της ανθρώπινης ζωής.
Εκατομμύρια κινούμενα χείλια, στην κάτω επιφάνεια το κάθε φύλλου, καταβροχθίζουν διοξείδιο του άνθρακα και μας δίνουν οξυγόνο.
Εικοσιπέντε εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια επιφάνειας φύλλων, ασχολούνται καθημερινά με την θαυματουργή αυτή  φωτοσύνθεση, παράγοντας οξυγόνο και τροφή για ανθρώπους και ζώα.
Από τα 375 δισεκατομμύρια τόνους τροφής που καταναλώνουμε κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από τα φυτά, που την παράγουν από τον αέρα και το χώμα με την βοήθεια του ηλιακού φωτός.
Το υπόλοιπο είναι ζωικά προϊόντα, που και αυτά πάλι παράγονται με τη σειρά τους από τα φυτά.
Όλες οι τροφές, όλα όσα πίνουμε και όλα όσα τρώμε που αν χρησιμοποιηθούν σωστά κρατάνε τον άνθρωπο στη ζωή, ακτινοβολούν υγεία από τη γλυκύτητα της φωτοσύνθεσης.
Οι αισθητικοί παλμοί των φυτών, παρέχοντας ψυχική ικανοποίηση κάνουν τους ανθρώπους να ζουν πιο ευτυχισμένα και πιο άνετα όταν ζουν κοντά στη χλωρίδα.
Τα φυτά, τα βότανα και τα λουλούδια είναι εδώ-δίνουμε λουλούδια σαν δείγμα αγάπης,
φιλίας,
σεβασμού και ευχαριστίας για μια φιλοξενία.
Ομορφαίνουμε τα σπίτια μας με κήπους, τις πόλεις μας με πάρκα, τα κράτη μας με δάση.
Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια γυναίκα για να κάνει ένα δωμάτιο κατοικήσιμο θα είναι να βάλει στο δωμάτιο ένα φυτό ή ένα βάζο με κομμένα λουλούδια…
Τα ότι τα φυτά έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους είναι μιά αλήθεια τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο κόσμος.
Δίχως αντίληψη, δεν μπορεί και δεν υπάρχει προσαρμογή.
Αν δεν είχαν αισθητήρια όργανα τα φυτά και ένα μέσο για να αναμεταδίδουν και να επεξεργάζονται τα στοιχεία στη δική τους γλώσσα και τη μνήμη, η εξαφάνισή τους θα ήταν αναπόφευκτη!
Και εγώ σας μεταφέρω σε έναν αγαπημένο καρπό!
Τον βρίσκουμε σε όλες τις λαϊκές αγορές μας – σε λίγο θα πιάσουν τα δυνατά κρύα και του χρόνου πάλι!
Το ρόδι – Ο καρπός της μακροζωίας με τις ισχυρές και θαυμαστές του ιδιότητες, που ο  Πλίνιος στο 23ο βιβλίο της “Φυσικής Ιστορίας” του αφιερώνει πέντε ολόκληρα κεφάλαια και Ο Γάλλος νομπελίστας γιατρός Luc Montagnier το έχει εντάξει στην ομάδα των φρούτων και των καρπών της υγείας και της μακροζωίας.
Μέχρι του χρόνου, θα ετοιμάσω το ονειρικό του λικέρ, για να μην μας λείψει η πλούσια γεύση του, και θα σας το προσφέρω!
Λοιπόν – θα χρειαστώ σπόρους από πέντε με έξι  ρόδια
-. 1/2 λίτρο κονιάκ, αρίστης ποιότητας
-. 1 λίτρο αρίστης ποιότητας ρακή
-. 600gr ζάχαρη, προτιμώ πάντα τη μαύρη υγρή ζάχαρη ζαχαροκάλαμου, και ας μου βγει λίγο πιο σκούρο το λικέρ μου
-. 1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
-. καθαρίζω τα ρόδια μου – βγάζω τα σπόρια
-. τα τοποθετώ σε ένα γυάλινο δοχείο-βάζο με μεγάλο στόμιο, που να κλείνει αεροστεγώς, 
-. προσθέτω το κονιακ, τη ρακή και το ξύλο κανέλας
-. κλείνω πολύ καλά το βάζο μου και
-. αφήνω το λικέρ μου να ωριμάσει για 20 το πολύ 25 ημέρες, σε ένα σχετικά ζεστό σημείο της κουζίνας μου, μη ξεχνώντας κάθε τόσο να κουνάω το βάζο μου, για να μην συσσωρεύεται η ζάχαρη στον πάτο.
-. αφαιρώ το ξυλάκι κανέλας και στραγγίζω σε διπλό τουλπάνι, πιέζοντας καλά τους σπόρους του ροδιού και
-. το μοιράζω σε μπουκάλια του λικέρ.
Στην υγειά μας, με χαρά, ευτυχία, μακροζωία!

Όλοι μπορούμε και πρέπει να είμαστε υγιείς!

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Η μυστική ζωή των φυτών

Share: