Τσάι του βουνού -το μαγικό βότανο των ελληνικών βουνών

Τσάι του βουνού – και είναι το απόλυτο ρόφημα του χειμώνα.

Ένας από τους βασικούς τρόπους χρήσης των βοτάνων μας είναι τα εγχύματα και είναι ο απλούστερος τρόπος επεξεργασίας ειδικά των φύλλων και των λουλουδιών ενός βοτάνου.
Το τσάι μας,το τσάι του βουνού που αποτελείται κυρίως από τα λουλούδια και τα φύλλα του βοτάνου,μας δίνει ένα από τα πιο πολυτιμότερα και γευστικότατα ροφήματα.
Ας το παρασκευάσουμε:
– σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε περίπου 500ml νερό.
– μόλις το νερό μας βράσει το απομακρύνουμε από την εστία θερμάνσεως
και
– ρίχνουμε μέσα -περίπου 5με 7gr- τα λουλούδια και τα φύλλα από το τσάι μας.
– σκεπάζουμε το κατσαρολάκι μας
και
– το αφήνουμε για δέκα λεπτά να ολοκληρωθεί η έγχυση!
– στη συνέχεια σουρώνουμε το έγχυμα σε ένα φλιτζάνι!
Απολαμβάνουμε το τσάι μας σκέτο ή
με μία κουταλιά μέλι αν και τα περισσότερα βότανα είναι καλό να τα πίνουμε μόνα τους!

Το τσάι του βουνού,το τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας,είναι ένα πολύτιμο βότανο που πολλές φορές ξεχνάμε τη σπουδαιότητά του!
Δυό-τρία από τα πολλά ευεργετήματά του:
– μας προφυλάσσει από τα κρυολογήματα και από τις φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού μας συστήματος,
– καταπολεμά και το άγχος,
– περιορίζει τις βλάβες του εγκεφάλου σε ποσοστό περίπου 80%,
και
– είναι ένα άριστο προληπτικό μέτρο για το Αλτσχάιμερ-Alzheimer

Σε επόμενη ανάρτηση όλες οι πληροφορίες για αυτό το θαυμάσιο βότανο του τόπου μας που πολλές φορές το αγνοούμε.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Share: