Στυτική δυσλειτουργία, βοήθεια και θεραπεία με διατροφικές βιταμίνες
Στυτική δυσλειτουργία, ο καθοριστικός ρόλος των διατροφικών βιταμινών
Βιταμίνες κρυμμένες σε βότανα, λαχανικά και φρούτα με ισχυρότατες θεραπευτικές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν και επιδιορθώνουν το DNA προστατεύοντάς μας από πλήθος ασθενειών και επιβραδύνοντας τη γήρανση.
Το DNA εκτίθεται αδιάκοπα σε πλήθος εξωγενών αλλά και σε ενδογενών παραγόντων που προσβάλλουν την εύθραυστη δομή του.
Τα κύτταρά μας έχουν μηχανισμούς επιδιόρθωσης αυτών των βλαβών και για να το επιτύχουν αυτό χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες τους που εξειδικεύονται στην επιδιόρθωση γενετικών βλαβών.
Όταν όμως από τα κύτταρά μας απουσιάζουν βασικά στοιχεία όπως
ένζυμα
πρωτεΐνες
βιταμίνες
μέταλλα , αυτά (τα κύτταρα) δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Και έτσι πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας υπολειτουργούν ή έχουνε προβλήματα, μεταξύ αυτών και οι σεξουαλικές λειτουργίες, σεξουαλική ορμή-λίμπιντος, σεξουαλική επιθυμία, στυτική δυσλειτουργία.
Και γνωρίζουμε πια ότι όλα αυτά τα θρεπτικά στοιχεία ο οργανισμός μας τα λαμβάνει από τις τροφές έχουμε υποχρέωση να μην του τα στερούμε.
Πολλές φορές ακούμε ότι το τάδε ένζυμο ή η τάδε πρωτεΐνη βοηθούν τα κύτταρα να αντιμετωπίσουν και πολλές φορές να θεραπεύσουν την τάδε ασθένεια.
Όταν όμως αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν τι γίνεται;
Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά τα θεραπευτικά στοιχεία , τα οποία βοηθούν στην επιδιόρθωση των βλαβών που προκαλούνται στο DNA από διάφορους παράγοντες και που επιβραδύνουν την γήρανση του οργανισμού και επηρεάζουν κατά πολύ τη σεξουαλική υγεία πολλών ατόμων και ειδικά των ανδρών, πολλόι από τους οποίους ταλαιπωρούνται από στυτική δυσλειτουργία.
Στυτική δυσλειτουργία και υπάρχουν μια σειρά από θεραπείας που μπορούν να επιλεγούν ώστε να απαλλάξουν από τα συμπτώματά της.
Μία από αυτές είναι και η αλλαγή της διατροφής και γενικά του τρόπου ζωής κάτι το οποίο μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά την κατάσταση.
Είναι γνωστό πως οι αγγειακές δυσλειτουργίες διαταράσσουν τη διαδικασία της στύσης περιορίζοντας τη ροή του αίματος.
Η λανθασμένη διατροφή μετά από ένα χρονικό διάστημα οδηγεί πάντοτε σε αγγειακά νοσήματα και αγγειακή διαταραχή – περιπτώσεις οι οποίες είναι από τις πιο σημαντικότερες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας.
Μια φυσική θεραπεία μπορεί να βελτιώσει τη στυτική λειτουργία με τη βελτίωση της συνολικής υγείας, επειδή μπορούν να εξαλειφθούν οι αιτίες των αγγειακών διαταραχών άρα και μία από τις βασικότερες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας…
Έτσι η κατανάλωση ορισμένων βιταμινών μαζί με βιο-δραστικά βότανα – όπως το δίκταμο και το τριβόλι- και αμινοξέα εμποδίζουν την ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία.
Οι βιταμίνες που θεωρούνται οι πλέον ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση ανδρικής ανικανότητα είναι οι:
– βιταμίνη Β1
– βιταμίνη Β3
– βιταμίνη B6
– βιταμίνη Β12
– βιταμίνη Ε
– βιταμίνη B9 ή φολικό οξύ
– βιταμίνη D – Η βιταμίνη D είναι η βιταμίνη του ήλιου, η οποία μεταξύ των άλλων βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων του ασβεστίου και του φωσφόρου, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία υγιών οστών και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Και κάθε μέρα έρχονται στο φως νέες έρευνες, οι οποίες αποκαλύπτουν άγνωστες μέχρι στιγμής δράσεις της .
Μία από αυτές τις έρευνες και η έρευνα Δανών ερευνητών. Η οποία προσέθεσε μια ακόμη θετική επίδραση της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό.
Η βιταμίνη D βοηθά σημαντικά στην γονιμότητα των ανδρών!
Ας δούμε πως-
Η βιταμίνη D, που παράγεται από τον οργανισμό όταν αυτός εκτίθεται στον ήλιο, βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος.
Η μελέτη έγινε σε τυχαίο δείγμα 340 ανδρών.
Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης μελέτησαν την ποιότητα του σπέρματος σε 340 άνδρες και προέβησαν σε λεπτομερή ανάλυση του 40% των δειγμάτων στο εργαστήριο σε σχέση με τη βιταμίνη D που παράγεται από τον οργανισμό όταν εκτίθεται στον ήλιο, ταυτόχρονα, μετρήθηκαν τα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα τους.
Σχεδόν οι μισοί από αυτούς είχαν ανεπάρκεια στη βιταμίνη – που συνδέεται άμεσα με την έλλειψη της έκθεσης στο φυσικό ηλιακό φως, επιπλέον, ο αριθμός των υγιών σπερματοζωαρίων σε άνδρες με ανεπαρκή βιταμίνης D ήταν σημαντικά χαμηλότερο από ό,τι σε άτομα με φυσιολογικά επίπεδα.
Η δε ικανότητα απορρόφησης του ασβεστίου είχε ανασταλεί.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα της βιταμίνης D συνδέονται με αύξηση της ποσότητας του σπέρματος.
Η νέα έρευνα δείχνει ότι η βιταμίνη εκτός από την ποσότητα επιδρά θετικά και στην ποιότητα του σπέρματος.
Εκείνοι που είχαν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό τους είχαν παράλληλα και μειωμένης ποιότητας σπέρμα.
Επίσης οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D επιδρούσαν αρνητικά και στην διεργασία της γονιμοποίησης του ωαρίου από το σπερματοζωάριο.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό “Human Reproduction” και ίσως μπορούν να εξηγήσουν γιατί πολλά ζευγάρια φαίνεται να συλλαμβάνουν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.
Και ο dr Martin Blomberg Jensen o επικεφαλής των ερευνητών επισημαίνει :
«Όπως φαίνεται τα επίπεδα της βιταμίνης D συνδέονται άμεσα με την κινητικότητα του σπέρματος γεγονός που δείχνει ότι η βιταμίνη παίζει ρόλο συνολικά στον μηχανισμό παραγωγής και λειτουργίας του σπέρματος»
Παρατηρούμε λοιπόν πως η σωστή διατροφική επιλογή και άλλες φυσικές επιλογές, όπως η έκθεσή μας στον ήλιο, βοηθούν να παίρνει ο οργανισμός όλες τις βιταμίνες για αυτό επιβάλλεται να υιοθετηθεί οι επιλογές αυτές να περιλαμβάνονται στην καθημερινή μας ρουτίνα.
Τα άτομα που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία δεν πρέπει να παρασύρονται από τις λαχταριστές εμφανίσεις του πρόχειρου φαγητού, αλλά
να καθιερώσουν στην καθημερινή τους διατροφή δημητριακά ολικής αλέσεως και άφθονα φρέσκα τρόφιμα, να αποφεύγουν τα εξευγενισμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα και τα πρόσθετα και να προσπαθούν να χαίρονται τις ακτίνες του ήλιου.
Όπως είναι γνωστό η αγγειακή υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη στύση, διότι τα μέρη του σώματος μας αλληλεπιδρούν και όταν υπάρχει δυσλειτουργίας σε κάποιο σύστημα, επηρεάζονται και άλλα συστήματα.
Και οποιαδήποτε ασθένεια περνάει από διαφορετικά στάδια εξέλιξης.
Και συχνά, καθώς εξελίσσεται, πολλά συστήματα οργάνων βάλλονται και σταματούν να λειτουργούν σωστά.
Και ο στόχος, όπως πολύ καλά καταλαβαίνουμε, είναι να σταματήσει αυτό, να αντιστραφεί αυτή η εξέλιξη και να αποκατασταθεί η σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Η σωστή διατροφή, η δίαιτα και ο έλεγχος των τροφίμων που καταναλώνουμε είναι αναπόσπαστα μέρη και το θεμέλιο μιας επιτυχούς θεραπείας.
Ως εκ τούτου πρέπει να καταναλώνονται τρόφιμα που υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού αλλά και των επι μέρους συστημάτων του
Όλα τα πολύχρωμα φρούτα όπως π.χ τα μούρα και το καρπούζι εξασφαλίσουν ένα άψογο αγγειακό σύστημα – το καρπούζι είναι γνωστό ότι βοηθάει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και δικαίως ονομάζεται το βιάγκρα της φύσης, επίσης:
– όλα τα λαχανικά όπως τα καρότα και τα σπαράγγια
– τα όσπρια
– τα αποξηραμένα φρούτα όπως οι χουρμάδες και οι σταφίδες
– οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα
και τα φιστίκια αιγίνης – τα οποία είναι άκρως αποτελεσματικά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας – και το ελαιόλαδο μέσα από τα οποία ο οργανισμός παίρνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες
Απαραίτητα επίσης είναι και τα ψάρια όπως:
– ο σολομός
– ο τόνος
– οι σαρδέλες
– ο ιππόγλωσσος και
– το σκουμπρί και βέβαια τα μπαχαρικά όπως το τζίντερ,
το κουρκούμι και το τζίνσενγκ – Panax ginseng
Το τζίνσενγκ – Panax ginseng
Η ρίζα του τζίνσενγκ χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία, ως τονωτικό, για την ενίσχυση της αντοχής και για την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας για τουλάχιστον 2.000 χρόνια.
Κάνουμε αφέψημα με σκόνη τζίνσενγκ ή ακολουθούμε τις οδηγίες του προϊόντος
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
Ας θυμηθούμε: