Ντομάτα για καφέ κηλίδες, διχρωμίες και ερεθισμούς του δέρματος

Ντομάτα,
μέντα,
δυόσμος,
πατάτες,
μέλι,
ελαιόλαδο,
μήλο,
αγγούρια, και ναι, όλα αυτά τα λαχανικά,
τα τρόφιμα,
τα βότανα και τα φρούτα εκτός από σπουδαίες τροφές είναι και σπουδαία καλλυντικά, στην φυσική και ανεπεξέργαστη μορφή τους!
Ας δούμε την ντομάτα.
Η ντομάτα είναι πλούσια πηγή λυκοπενίου, το οποίο παρέχει πρόσθετη προστασία στο δέρμα μας από τη βλαβερή ακτινοβολία UV και τον καρκίνο του δέρματος, οι δε στυπτικές ιδιότητες σφίγγουν τους μεγάλους πόρους.
Αυτή η δραστηριότητα της ντομάτας, μαζί με όλα τα άλλα οφέλη της και τις βιταμίνες της, προστατεύει και θεραπεύει το δέρμα μας από τις καφέ κηλίδες, τις διχρωμίες και τα εγκαύματα που προκαλούνται από τον ήλιο.
Η βιταμίνη Α της ντομάτας εξασθενεί τις διχρωμίες και τις κηλίδες,
Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β μειώνει τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και ενθαρρύνει την παραγωγή υγιών νέων κυττάρων,
η βιταμίνη C βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου και διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος,
το ασβέστιο θεραπεύει το ξηρό και λεπτό δέρμα, το οποίο ξεφλουδίζει συχνά και έχει άγρια υφή ,
το κάλιο  ενυδατώνει το δέρμα,
το μαγνήσιο χαρίζει  λάμψη και ομορφιά στο δέρμα, το βοηθάει να αναπνέει και έτσι επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.
Η ντομάτα λοιπόν φίλοι μου προσφέρει στο δέρμα μας ακτινοβολία και φρεσκάδα υγείας.
Αποτρέπει ερεθισμούς και διχρωμίες που προκαλούνται από εξωτερικούς επιβλαβείς παράγοντες.
Εμποδίζει και αναστέλλει την παραγωγή καφέ κηλίδων στο δέρμα.
Είναι ένα φυσικό λευκαντικό της επιδερμίδας και
σιγά-σιγά απομακρύνει μαύρα στίγματα και σπυράκια και το δέρμα μας σιγά-σιγά παίρνει μια ομοιόμορφη υφή, χωρίς πια ανοιχτούς πόρους.
Πως;
Α – 
Με έναν πολύ απλό τρόπο.
#. τρίβουμε μια ώριμη ντομάτα στον τρίφτη και
εφαρμόζουμε μία πλούσια ποσότητα στο πρόσωπό μας.
Την αφήνουμε για μισή ώρα και στην συνέχεια ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
Ντομάτα με λεμόνι
#. αν έχουμε έντονα ανοιχτούς πόρους, καφέ κηλίδες και πολλές διχρωμίες προσθέτουμε στον πολτό της ντομάτας μερικές σταγόνες λεμόνι ή κιτρολέμονο-λάιμ.
Ντομάτα με μέλι
#. αν έχουμε πολλά μαύρα στίγματα προσθέτουμε στον πολτό της ντομάτας μια κουταλιά του γλυκού μέλι και εφαρμόζουμε την παχύρρευστη πάστα σε απόλυτα καθαρό πρόσωπο και λαιμό για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά –  ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
Ντομάτα με αγγούρι
#. αν έχουμε ανοιχτούς πόρους προσθέτουμε στον πολτό της ντομάτας πολτοποιημένο αγγούρι – και η ντομάτα και το αγγούρι έχουν στυπτικές ιδιότητες που σφίγγουν τους μεγάλους ανοιχτούς πόρους, ενυδατώνουν και τονώνουν  το δέρμα.
Εφαρμόζουμε την παχύρρευστη πάστα σε απόλυτα καθαρό πρόσωπο και λαιμό για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά –  ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
Ντομάτα με ελαιόλαδο
#. αν θέλουμε ολική αναζωογόνηση προσθέτουμε στον πολτό της ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού φίνο ελαιόλαδο και εφαρμόζουμε την παχύρρευστη πάστα σε απόλυτα καθαρό πρόσωπο και λαιμό για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά –  ξεπλένουμε με χλιαρό νερό ακολουθούμενο από κρύο νερό.
Είναι αναμφισβήτητο ότι η ντομάτα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία φυσικών καλλυντικών, τα οποία είναι ασφαλή για το δέρμα και θεωρείται ως “μαγική ιατρική” εξαιτίας της ταχείας εξάλειψης των σκοτεινών και καφέ  κηλίδων αλλά και της γενικής αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου και του λαιμού.
Ο καλύτερος χρόνος για την εφαρμογή των πρακτικών αυτών με ντομάτα είναι το βράδυ, όταν το δέρμα μας μπορεί να αναγεννηθεί καλύτερα για να μεγιστοποιήσει την επίδραση των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων της ντομάτας, αφαιρώντας το μαύρισμα, σφίγγοντας τους πόρους και αναδομώντας το δέρμα.
Οι φυσικές αυτές μάσκες έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα των φυσικών προϊόντων, τα οποία μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε*.
tips –
Αν κάποιο από τα μείγματα μας είναι πολύ υδαρές και δεν “στέκονται”, προσθέτουμε αλεύρι ρυζιού, τόσο όσο το μείγμα μας να “στέκεται” και το
απλώνουμε στο πρόσωπο με τα δάχτυλα μας σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, και αν θέλουμε μέχρι χαμηλά στο λαιμό κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
Αφήνουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια κάνουμε πάλι ένα ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπό μας για 30 δευτερόλεπτα και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
Το αλεύρι ρυζιού ανανεώνει τα κύτταρα, διατηρεί την υδατική ισορροπία του δέρματός μας, θεραπεύει ερεθισμούς, καταπραΰνει τις διχρωμίες απαλύνει τις ρυτίδες, αποτρέπει την εμφάνιση νέων και διατηρεί το δέρμα υγιές και νεανικό
Β –
Πίνουμε χυμό ντομάτας με ελαιόλαδο σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα – τα 40gr παχύρρευστου χυμού ντομάτας  περιέχουν ~ 16 mg λυκοπένιο

*-εκτός και αν έχουμε κάποια αλλεργία σε κάποιο από αυτά τα τρόφιμα-
** -Πως κάνουμε χυμό ντομάτας για να είμαστε σίγουροι ότι απελευθερώνεται όλο το λυκοπένιο : Ντοματοχυμός ,δροσιζόμαστε με τη δροσιά του,γευόμαστε τη νοστιμιά του και νιώθουμε τα οφέλη του στην υγεία μας

read more:https://botanologia.gr/ntomata-i-kyria-me-ta-kokkina-kai-i-istoria-tis-sto-diava-ton-aionon/

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου : thalia – botanologia.gr

περισσότερες πληροφορίες:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3850026/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3931201/
scielo.br
researchgate.net
books.google.co.in

Share: