Το οξύμελι μου είναι μια  συνδυαστική δύναμη των πανίσχυρων ιδιοτήτων και δράσεων των πρώτων υλών του.
Ο συνδυασμός των υλικών μου, για να ετοιμάσω το οξυμέλι μου, δημιουργεί μια πανίσχυρη προστατευτική ασπίδα για τον οργανισμό, έναντι πολλών λοιμώξεων από βακτήρια και παράσιτα και είναι αυτονόητο ότι ενισχύει  άμεσα το ανοσοποιητικό σύστημα.
Με το “μητρικό” μου ποτό μπορώ να δημιουργήσω πολλά ροφήματα βοτάνων, όπως να το προσθέσω στα εγχύματα και στα αφεψήματά μου,
μπορώ να το προσθέσω σε σαλάτες,
σούπες και σάλτσες αλλά και σε smoothies φρούτων και λαχανικών και
βέβαια μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν ίαμα σε περιόδους και εποχές λοιμώξεων, για πρόληψη και θεραπεία.

Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω άλλη μια αγαπημένη μου συνταγή για οξύμελι
Μια συνταγή με όλα τα βήματα που ακολουθώ για να ετοιμάσω το ξιδόμελό μου με φασκόμηλο και τζίντζερ και μερικές συμβουλές για να είναι η διαδικασία ομαλή και αποτελεσματική, αν κάποιος θελήσει να ετοιμάσει το δικό του οξύμελι!
Οξυμέλι ή ξιδόμελο με μηλόξυδο,
τζίντζερ και φασκόμηλο
Ένας τέλειος συνδυασμός πανίσχυρων πρώτων υλών που μου δίνει ένα πανίσχυρο ρόφημα!
Τέσσερα προϊόντα, σε ένα μαγικό ρόφημα-ελιξήριο!
Δεν χρησιμοποιώ “ελαφρά τη καρδία” τη λέξη “μαγικό”
Οι  ιαματικές και θεραπευτικές ιδιότητες των τεσσάρων προϊόντων, που χρησιμοποιώ για να ετοιμάσω το ρόφημά μου, είναι πανίσχυρες και επιστημονικά τεκμηριωμένες… 
1. μηλόξιδο – χρησιμοποιώ ακατέργαστο ή αφιλτράριστο μηλόξιδο για να εξασφαλίσω τη μέγιστη διαθεσιμότητα των ευεργετικών του ενώσεων, όπως
τα πανίσχυρα προβιοτικά του, φιλικά βακτήρια,
τα αντιοξειδωτικά του,
τις πολυφαινόλες του και πολλά άλλα μικροθρεπτικά συστατικά. – μηλόξιδο – ένας εύκολος τρόπος να κάνουμε το δικό μας μηλόξιδο
2. μέλι – χρησιμοποιώ πάντα βιολογικό, οργανικό μέλι για να εξασφαλίσω τη μέγιστη διαθεσιμότητα των βιοδραστικών του  ενώσεων – Το μέλι και 40 από τις πιο ισχυρές και πολύτιμες δράσεις του και ιδιότητες.
3. φασκόμηλο – για το φασκόμηλο τα λόγια είναι περιττά, απλά ξαναθυμίζω πως ήταν, είναι και θα είναι το βότανο της αθανασίας!!!
4. τζίντζερ – άλλο ένα πανίσχυρο βότανο – μπαχαρικό με ισχυρότατες αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργεία του οργανισμού μας.
-. συγκεντρώνω τα υλικά μου
-. ετοιμάζω τις αναλογίες:
4 κουταλιές της σούπας μέλι – θέλω αρκετά παχύρευστο το οξυμέλι μου!
1 φλιτζάνι του τσαγιού μηλόξιδο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο θρυμματισμένο
Και
-. σε ένα αναλόγου μεγέθους γυάλινο βάζο ρίχνω το μηλόξιδο και 
το μέλι
-. ανακατεύω πολύ καλά με ένα ξύλινο κουτάλι που έχω για αυτή τη χρήση
-. ξεφλουδίζω με ένα κουτάλι τη ρίζα του τζίντζερ – μετά από τόσες φορές που έχω καθαρίσει τη ρίζα του τζίντζερ με διάφορα εργαλεία, νομίζω πως το κουτάλι είναι το πιο ιδανικό, και το ψιλοκόβω
-. τρίβω λίγο το φασκόμηλό μου με τα ακροδάχτυλά μου και
-. ανακατεύω φασκόμηλο και τζίντζερ – όταν ανακατεύω αυτά τα δυό βότανα μαζί, τα αρώματα που αναδύονται είναι “μεγαλειώδη”, οι αρωματικές τους νότες αλληλοσυμπληρώνονται με έναν θαυμάσιο τρόπο,  δημιουργώντας ένα “μεθυστικό” οσφρητικό αποτέλεσμα
-. αφού έχω ανακατέψει τα δυό μου βότανα, τα προσθέτω στο βάζο με το μηλόξιδο και το μέλι.
-. ανακατεύω πολύ καλά – προσέχω τα βότανά μου να σκεπάζονται από το ξύδι
-. μόλις όλα μου τα υλικά, μετά από ένα καλό ανακάτεμα, έχουν ομογενοποιηθεί, σκεπάζω το βάζο μου, προτιμώ μη μεταλλικό καπάκι, διότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με το ξύδι, αν δεν έχω κάτι άλλο, προσαρμόζω ανάμεσα στο βάζο μου και στο καπάκι του ένα κομμάτι λαδόκολλας.
-. αφήνω το ποτό μου για τέσσερες περίπου εβδομάδες, ώστε να εκχυλιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες ευδιάλυτες ουσίες από τα βότανά μου!
-. μετά το πέρας του χρόνου εκχύλισης, σουρώνω  το ποτό μου 
-. το ρίχνω σε σκουρόχρωμο μπουκάλι
-. το αποθηκεύω σε ένα από τα σκοτεινά ντουλάπια της κουζίνας μου!
Τρόποι χρήσεις
Το οξύμελι μου είναι μια  συνδυαστική δύναμη των πανίσχυρων ιδιοτήτων και δράσεων των πρώτων υλών του.
Ο συνδυασμός των υλικών μου, για να ετοιμάσω το οξυμέλι μου, δημιουργεί μια πανίσχυρη προστατευτική ασπίδα για τον οργανισμό, έναντι πολλών λοιμώξεων από ιούς,
βακτήρια  και παράσιτα και είναι αυτονόητο, ότι ενισχύει  άμεσα το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Με το “μητρικό” μου ποτό μπορώ να δημιουργήσω πολλά ροφήματα βοτάνων, όπως να το προσθέσω στα εγχύματα και στα αφεψήματά μου,
μπορώ να το προσθέσω σε σαλάτες,
σούπες και σάλτσες αλλά και σε smoothies φρούτων και λαχανικών.

βέβαια μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν ίαμα σε περιόδους και εποχές λοιμώξεων, για πρόληψη και θεραπεία.

Χρήσεις:
1. πρωινό τονωτικό ρόφημα:
μια κουταλιά της σούπας από το οξιμέλι μου, σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και θα χαρίσει σε όλο τον οργανισμό μια νόστιμη και δυνατή εκκίνηση, γεμάτη ενέργεια!
2. προσθήκη σε μαρινάδες:
τέσσερα προϊόντα που δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσης μαρινάδας, μια αξέχαστη δημιουργία για πολλά πιάτα μου!
3. dressing για πολλές από τις σαλάτες μου:
ανακατεύω με το αγαπημένο μου ελαιόλαδο, μια κουταλιά της σούπας περίπου, από το οξιμέλι μου και έχω αναβαθμίσει άμεσα, όποια από τις σαλάτες μου προτείνει εκείνη τη φαντασία μου!
4. κοκτέιλ:
αφήνω ελεύθερη τη φαντασία μου και προσθέτω από το οξιμέλι μου σε όποια από τα ποτά μου εκείνη μου προτείνει, τη δεδομένη στιγμή!
5. ροφήματα:
ίσως η πιο τακτική χρήση του οξιμέλι μου είναι τα ροφήματά μας, ροφήματα από φασκόμηλο,
ροφήματα από τζίντζερ,
ροφήματα από θυμάρι και μία κουταλιά της σούπας από το οξυμέλι μου αυτό, θα τα απογειώσει!
6. και βέβαια με το “μητρικό” μου ποτό μπορώ να δημιουργήσω πολλά ροφήματα βοτάνων, τα οποία χρησιμοποιώ σαν ίαμα σε περιόδους και εποχές λοιμώξεων, για πρόληψη και θεραπεία.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Ισχυρότατο οξύμελι με μανταρίνια και κράταιγο και οι τρόποι χρήσης του

Share: