Σε όλες τις ασθένειες της αναπνευστικής οδού, η εισπνοή βαλσαμικών ατμών* είναι μια πραγματική θεραπεία.
Θα τις συναντήσουμε μέχρι και στο Μαγεμένο Βουνό του Thomas Mann,όπου με την ανεπανάληπτη οξυδέρκειά του περιέγραφε τις θεραπείες με βάση τις ρητίνες κωνοφόρων που έκαναν ασθενείς με αναπνευστικές παθολογίες στα σανατόρια των Άλπεων.
Έτσι…
σε περιπτώσεις λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, βράζω μικρή ποσότητα από αρτεμισία, 
λεβάντα και πευκοβελόνες σε 5 λίτρα νερό – στη συνέχεια, βάζω την πετσέτα πάνω από το κεφάλι μου και εισπνεύω βαθιά. 
Οι πτητικές αρωματικές ουσίες που απελευθερώνονται από το αφέψημα των ιαματικών βοτάνων καθαρίζουν τις ρινικές διόδους και αποσυμφορούν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, και όλα αυτά χωρίς παρενέργειες.  – δες τε εδώ: Θυμάρι – Πως το αιθέριο έλαιό του ανακουφίζει τη βουλωμένη μας μύτη περισσότερες πληροφορίες για τις εισπνοές βοτανικών και βαλσαμικών ατμών
-. αρτεμισία/Artemisia annua, είναι ένα πανίσχυρο βότανο με πλήθος φυτοθρεπτικών και φυτοθεραπευτικών συστατικών και με ισχυρές ιδιότητες και δράσεις!
ανάμεσα στα συστατικά της θα βρούμε και την πολύτιμη artemisinin, με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις – εμποδίζει τις φλεγμονές να γίνουν ανεξέλεγκτες,
αντιελονοσιακές – πρόκειται για ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο φάρμακο κατά της ελονοσίας,
αντικαρκινικές – σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική η Artemisia annua καταστρέφει έως και το 98% των καρκινικών κυττάρων σε μόλις 16 ώρες και
αντιμικροβιακές ιδιότητες – ισχυρότατο ίαμα για λοιμώξεις του αναπνευστικού συσστήματος!
Για τις μελέτες της σχετικά με την αρτεμισία, όπως αναφέρω εδώ: Χρήση βοτάνων στην παραδοσιακή μας ιατρική, η Κινέζα γιατρός Tu Youyou κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2015, εργαζόμενη πάνω σto φαρμακευτικό βότανο που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τη θεραπεία της ελονοσίας.

* βαλσαμικές ουσίες – οι  φυτικές ελαιώδεις και ρητινώδεις ουσίες με φαρμακευτικές ή αρωματικές ιδιότητες για ανάλογες χρήσεις

Σημειώσεις:
– Πριν δοκιμάσουμε οτιδήποτε είναι σημαντικό να συζητάμε τη χρήση του με το γιατρό μας.
– Οι πληροφορίες που παρέχονται προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, δεν προσφέρονται και δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή.
– To botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα.
– Σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο ιατρό, ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια.
– Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας
– Ελέγχουμε πάντα τις αλλεργίες μας ,ειδικά με τα αιθέρια έλαια.
– Δεν χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που παρέχονται για διάγνωση ή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή ασθένειας, ή συνταγογράφηση φαρμάκων ή άλλης θεραπείας.
– Πάντα να μιλάμε με το γιατρό μας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο ή θρεπτικό, βοτανικό ή ομοιοπαθητικό συμπλήρωμα, ή χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε θεραπεία για ένα πρόβλημα υγείας.
– Εάν έχουμε ή υποψιαζόμαστε ότι έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, επικοινωνούμε αμέσως με το γιατρό μας.
– Δεν παραβλέπουμε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή την καθυστέρηση στην αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής, επειδή γνωρίζουμε κάτι σχετικό.

Share: