Ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια, σε έναν ιδανικό συνδυασμό για μασάζ

Ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια σε έναν ιδανικό συνδυασμό για μασάζ, το οποίο βελτιώνει τη σωματική και την ψυχική μας υγεία.

Και όμως – χρειαζόμαστε μόνο δύο με τέσσερις κουταλιές την ημέρα ελαιόλαδο για να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη Ε.
Και μαζί με την βιταμίνη Ε το λάδι μας, μας χαρίζει και τις φαινόλες του και τα καροτενοειδή του και τα πολύτιμα πολυακόρεστα λιπαρά του οξέα, δηλαδή
μας χαρίζει την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση, μια ισχυρότατη ασπίδα για ολόκληρο τον οργανισμό μας.
Επίσης το ελαιόλαδο προστατεύει το δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία και τα εγκαύματα που αυτή μπορεί να του προκαλέσει, αλλά ιδιαίτερα,
προστατεύει και αναστέλλει την εξέλιξη των παιδικών εκζεμάτων, ενώ πολύτιμη είναι και η βοήθειά του στα τσιμπήματα των εντόμων.
Έτσι όταν νιώθουμε το δέρμα μας ξηρό και ταλαιπωρημένο ας το ανανεώσουμε με ένα απαλό μασάζ με λίγες σταγόνες αγνού παρθένου ελαιόλαδου, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στα σημεία που είναι πιο σκληρά και έχουν
σημάδια.

Tο μασάζ αυτή η πανάρχαια τεχνική έχει θεραπευτικές , καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες και πρέπει να γίνεται από άτομα που είναι άριστοι γνώστες αυτής της τεχνικής.

Το μασάζ ενεργοποιεί τον ίδιο μηχανισμό ανακούφισης που ενεργοποιούν και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, πόσο μάλλον όταν το μασάζ γίνεται με ελαιόλαδο ,το οποίο έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια, τα οποία προσθέτουν και αυτά τις δικές τους ιδιότητες.
Μασάζ μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας σε κάποιο πονεμένο σημείο του σώματός μας για να καταπραΰνουμε τον πόνο.
Το μασάζ με ελαιόλαδο είναι μια πανάρχαια πρακτική που κάθε μέρα έρευνες της προσδίδουν επιστημονική τεκμηρίωση.
Τα αιθέρια έλαια έχουν και αυτά ισχυρή θεραπευτική δράση και βελτιώνουν τη σωματική και την ψυχική μας υγεία
Οι επώδυνες αρθρώσεις ή ο πόνος στο στήθος από κρυολόγημα δέχονται ευχάριστα και καταπραϋντικά ένα απαλό μασάζ με τα κατάλληλα για την περίπτωση αιθέρια έλαια , τα οποία θα έχουμε ομογενοποιήσει με αγνό παρθένο ελαιόλαδο.
Τα αιθέρια έλαια δεν τα βάζουμε κατευθείαν πάνω στο δέρμα, διότι μπορεί να ερεθιστεί και το ελαιόλαδο είναι ένα από τα καταλληλότερα λάδια, με το οποίο μπορούν να αναμιχθούν τα περισσότερα αιθέρια έλαια.
Για να κάνουμε λοιπόν μασάζ αναμιγνύουμε πέντε με δέκα σταγόνες αιθέριου ελαίου από το βότανο που χρειαζόμαστε σε ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδου και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο σημείο που χρειαζόμαστε.
Τις περισσότερες φορές η ανακούφιση είναι άμεση.
Τα δυνητικά οφέλη του μασάζ με ελαιόλαδο είναι χρήσιμα σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, όπως είναι οι ηλικιωμένοι,
οι υποφέροντες από μυοσκελετικά τραύματα και όσοι πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις.
Για τα παιδιά μας , όταν έχουμε υποψία εκζέματος δεν παραλείπουμε να αυξάνουμε την λήψη ελαιόλαδου στην καθημερινή διατροφή τους και το απαλό μασάζ πάλι με ελαιόλαδο στα
σημεία του δέρματος που χρειάζεται.

Σημείωση: Τα αιθέρια έλαια όταν αναμιγνύονται με λάδια βάσης αλλοιώνονται πολύ γρήγορα, για αυτό πρέπει να αραιώνουμε πολύ μικρές ποσότητες και μόνο τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε.

https://www.hindawi.com/journals/ecam/2005/270901/

https://www.nccih.nih.gov/health/massage-therapy-what-you-need-to-know

Κείμενο,επιμέλεια:thalia-botanologia.gr

Share: