Dr. William Li : “Εκατομμύρια θάνατοι  ετησίως οφείλονται στην κακή διατροφή”

Dr. William Li – Το φαγητό μας, πολλές φορές, διακυβεύει πραγματικά την υγεία μας…
Το πως αντιμετωπίζουμε το φαγητό μας κάνει τη διαφορά…
Αν σιγοβράσουμε για μισή ώρα τη ντομάτα μας αυξάνουμε 250 φορές περισσότερο τη βιοδιαθεσιμότητα του πανίσχυρου λυκοπενίου και επειδή το λυκοπένιο λατρεύει το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, αυτό που βγαίνει από τις ισχυρότατες ελιές που φύονται στην ελληνική γη, αν του το προσθέσουμε αυξάνουμε ακόμα περισσότερο τη βιοδιαθεσιμότητά του.
Και βέβαια δεν είναι μόνο τα τρόφιμα αλλά και ο τρόπος που ο οργανισμός του καθενός μας, αντιδρά σε αυτά…
Ας σκεφτούμε την υγεία με έναν διαφορετικό τρόπο – υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ασθένειας αλλά και η παρουσία αμυντικών συστημάτων, τα οποία υπερασπίζονται κάθε όργανό μας, κάθε ιστό μας, κάθε κύτταρό μας ανά πάσα στιγμή, από την ώρα που θα γεννηθούμε μέχρι την ώρα που θα πεθάνουμε…
Αλλά τελικά τι γνωρίζουμε για τα αμυντικά συστήματα του οργανισμού μας;*
David Servan-Schreiber:
“Οι γιατροί, όπως και οι ασθενείς, είναι όμηροι δύο ισχυρών βιομηχανιών.
Από τη μια μεριά, υπάρχει η φαρμακοβιομηχανία, που προσφέρει εύκολες φαρμακευτικές λύσεις αντί να ενθαρρύνει τους ασθενείς να αλλάξουν συνήθειες.
Και από την άλλη, η βιομηχανία των τροφίμων προστατεύει ζηλότυπα τα συμφέροντά της εμποδίζοντας τη διάδοση ρητών συστάσεων γύρω από τις συνδέσεις ανάμεσα στις τροφές και την αρρώστια.
Η μάχη εναντίον του καρκίνου αρχίζει στην κουζίνα ( 1 ) 
……….
William Li:
Η έρευνα μας οδήγησε στην λαϊκή αγορά, σε φάρμες και στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά γιατί αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι η μητέρα φύση διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα, ποτά και βότανα που περιέχουν φυσικούς αναστολείς της αγγειογένεσης.
……….
Μαϊντανός,
σκόρδο,
σταφύλια,
βατόμουρα,
ντομάτα,
σκόρδο,
δεντρολίβανο,
ρίγανη, θα μπορούσα να πάω σπίτι μου και να μαγειρέψω ένα γευστικό γεύμα χρησιμοποιώντας αυτά τα συστατικά.
Φανταστείτε να μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το πρώτο παγκόσμιο σύστημα βαθμολόγησης των τροφίμων όπου θα μπορούσαμε να κατατάξουμε τα τρόφιμα με βάση τις αντιαγγειογενετικές τους ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου.
……….
Η μητέρα φύση μας δίνει κάποια στοιχεία, πιστεύουμε ότι μπορεί να έρθει ένα νέο μέλλον μέσα απ’ την αξία των τροφών μας.
Αυτό που τρώμε είναι στ’ αλήθεια η χημειοθεραπεία μας, τρεις φορές τη μέρα.
Η κατανόηση ότι η τροφή είναι η χημειοθεραπεία που παίρνουμε τρεις φορές την ημέρα είναι μια αλλαγή στο παιχνίδι.
Μαθαίνουμε ότι η Μητέρα Φύση έχει εμποτίσει πολλά τρόφιμα, όπως φρούτα,
λαχανικά,
βότανα,
θαλασσινά,
τσάι,
καφέ,
κακάο, με φυσικές ουσίες που μπορούν να αποκόψουν τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.
Η χρήση τροφών που αποτρέπουν την αγγειογένεση είναι μια στρατηγική που μπορεί να ξεπεράσει τα κοινωνικοοικονομικά, πολιτιστικά και γεωγραφικά εμπόδια.
……….
Θεωρώ ότι στην εποχή της πληροφορίας, είναι πολύ εύκολο κάποιος  να βρει πολλές αξιόπιστες πηγές, όπως  π,χ την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής, και να ψάξει για επιδημιολογικές μελέτες, για τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης του καρκίνου, βασισμένες στη διατροφή και σε συνηθισμένες φαρμακευτικές αγωγές.
Αυτά όλα, μπορεί ο καθένας να τα ψάξει και να τα βρει.

Share: