Tροφές πλούσιες σε κολλαγόνο ή που συντελούν στην παραγωγή του, με ισχυρή αντιγηραντική δράση.

Τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο με ισχυρή αντιγηραντική δράση, οι οποίες φροντίζουν την επιδερμίδα μας και μας χαρίζουν νεανική όψη.
Το κολλαγόνο και οι τροφές που το περιέχουν ή συμβάλλουν στην παραγωγή του κάνουν το δέρμα μας σφριγηλό και λαμπερό, υποστηρίζουν τα εσωτερικά μας όργανα,
τους χόνδρους,
τους μύες και τα οστά μας.
Το κολλαγόνο κρατά το σώμα μας, στη κυριολεξία όρθιο.
Χωρίς αυτή την πρωτεΐνη θα ήμασταν μια άμορφη μάζα.
Χωρίς το κολλαγόνο το πρόσωπό δεν θα είχε την περίφημη ελαστίνη που το διατηρεί τεντωμένο.
Θα ήταν χαλαρό και πλαδαρό, γεμάτο γραμμές έκφρασης, οι οποίες θα μετατρέπονταν σε μόνιμες ρυτίδες.
Ας δούμε κάποια από τα τρόφιμα που ή περιέχουν κολλαγόνο ή συντελούν στη παραγωγή του
-. το περίφημο ασπράδι αυγού, ακόμα κι αν δεν είναι άμεσα πηγή κολλαγόνου, το ασπράδι του αυγού, είναι πλούσιο σε αμινοξέα απαραίτητα για τη σωστή παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό μας.
-. κόκκινες πιπεριές, απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου.
-. σκόρδο!!! Ναι-ναι, το σκόρδο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και σε συνδυασμό με βιταμίνη C,
ψευδάργυρο και χαλκό κάνει θαύματα!!!
-. κοτόπουλο με γαλοπούλα, τόσο το κοτόπουλο όσο και η γαλοπούλα είναι εξαιρετικές πηγές κολλαγόνου.
αν θέλουμε το φαγητό μας να έχει το κολλαγόνο που χρειάζεται ο οργανισμός μας βράζουμε ολόκληρο το κοτόπουλο, ή τη γαλοπούλα χωρίς να πετάξουμε τίποτα, ούτε καν τις φτερούγες ή το δέρμα γιατί χρειαζόμαστε το κολλαγόνο που τα μέρη αυτά της κότας ή της γαλοπούλας το έχουν πλούσιο, όπως και τα κόκαλα.
Ο ζωμός από αυτά τα κρέατα είναι ένα συμπύκνωμα κολλαγόνου και αμινοξέων!!!

thalia:botanologia.gr

αυγά και πρωτεΐνες:
Tα υψηλής απορροφήσιμης μορφής αντιοξειδωτικά του κρόκου των αυγών:
Αυγά – ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος;:
Κοτόσουπα,η συνταγή της σούπας που αυξάνει την ανοσία του οργανισμού μας:
#αυγά
#μένουμε_υγιείς
#botanologia_gr
Share: