Σοκολάτα και μέλι δυο από τις πιο ισχυρές αφροδισιακές τροφές

Αλήθεια γιατί “μήνας του μέλιτος”; και
γιατί ο Μοντεζούμα ο αρχηγός των Αζτέκων έπινε μόνο τσοκολάτλ-σοκολάτα-ένα ρόφημα από κακάο αρωματισμένο με βανίλια και μπαχαρικά παρασκευασμένο έτσι ώστε να έχει την πυκνότητα και τη ρευστότητα του μελιού;
Λοιπόν,πριν από πολλούς-πολλούς αιώνες έδιναν στο καινούργιο ζευγάρι να πιει μέλι με κρασί.
Έτσι επί ένα μήνα στην αρχή της κοινής τους ζωής το ζευγάρι μαζί  με άλλα τρόφιμα τα οποία τα χαρακτήριζαν οι αφροδισιακές ιδιότητες γεύονταν ένα θαυμάσιο ρόφημα με μέλι και κρασί για να βελτιώσουν την ερωτική τους αντοχή και, όπως σωστά μαντέψαμε, ο μήνας αυτός ονομάστηκε μήνας του μέλιτος.
Και ο Μοντεζούμα δεν έπινε τυχαία αυτό το θαυμάσιο ρόφημα, που έλιωνε στο στόμα, μέσα σε χρυσό κύπελο, πριν μπει στο χαρέμι του.
Οι κόκκοι του κακάο –“κακάο” λέξη που προέρχεται από τη λέξη των Αζτέκων cacahualt -περιέχουν -εκτός των άλλων- μιά ουσία τη
φαινυλεθυλαμίνη.
Η φαινυλεθυλαμίνη βοηθά στην έκλυση των ενδορφινών ουσιών που συνδέονται με την ευχαρίστηση* και
επιταχύνει τη ροή των πληροφοριών μεταξύ των νευρικών κυττάρων.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η αγάπη και η σοκολάτα έχουν μια βαθιά σχέση.
Έτσι λοιπόνΟ έρωτας είναι θέμα Χημείας και η ερωτική πράξη θέμα Φυσικής” όπως
ακούμε πάντα να λέγεται από την εποχή του Ναπολέοντα.
Ίσως,λένε κάποιοι, η ιστορία του Μοντεζούμα με το κακάο να είναι περισσότερο μύθος, αλλά αυτό το οποίο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο είναι ο μεγάλος θησαυρός των θρεπτικών συστατικών και ιδιοτήτων του μελιού και του κακάο** που απαιτούνται για την υγεία μας, η οποία ποτέ δεν είναι ολοκληρωμένη αν είναι ανύπαρκτη η σεξουαλική μας υγεία!

*Η ευχαρίστηση είναι μια ευρεία κατηγορία πνευματικών καταστάσεων κατά την οποία ο άνθρωπος αλλά και τα ζώα αισθάνονται θετικά, και πάντα αναζητούν αυτή την κατάσταση.
Η κατάσταση αυτή περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένες ψυχικές καταστάσεις όπως η ευτυχία,
η διασκέδαση,
η απόλαυση,
η έκσταση,
η αγαλλίαση και η ευφορία.
Η πρώιμη ψυχολογική έννοια της απόλαυσης, η αρχή της ευχαρίστησης , περιγράφεται ως ένας μηχανισμός θετικής ανάδρασης που παρακινεί τον οργανισμό να αναδημιουργήσει την κατάσταση που μόλις βρήκε ευχάριστη και να αποφύγει παρελθούσες καταστάσεις που του προκάλεσαν πόνο.

**Σε αμέσως επόμενο άρθρο όλες οι πληροφορίες για την εξαίσια αυτή σκόνη-το κακάο.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Share: