Πως ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αιθέρια έλαια βοτάνων

Πώς να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αιθέρια έλαια ώστε, στο μέτρο του δυνατού, να αποτρέψουμε τις λοιμώξεις, ιογενείς, όπως οι αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις, βακτηριακές, αλλά και μυκητιασικές και παρασιτικές και άλλες ανισορροπίες του οργανισμού μας.
Και ας δούμε τι είναι η ανοσία με δυό απλά και κατανοητά λόγια.
Με απλά λόγια, ανοσία είναι η ικανότητα του οργανισμού μας να αντιστέκεται στη μόλυνση από έναν παράγοντα που προκαλεί ασθένειες όπως ένα βακτήριο, ένας ιός ή ένα παράσιτο
Πώς μπορεί να βοηθήσει σε αυτό η Ολιστική Αρωματοθεραπεία;
Η ολιστική αρωματοθεραπεία, η οποία είναι κλάδος της βοτανικής ιατρικής, με τη σωστή χρήση των αιθέριων ελαίων ρυθμίζει τη φυσιολογία του υλικού μας σώματος, του συναισθηματικού μας σώματος και του νοητικού μας σώματος, δηλαδή υποστηρίζει σώμα, νου και πνεύμα.
Τα αιθέρια έλαια βοηθούν όλα μας τα οργανικά συστήματα στην απρόσκοπτη καθημερινή τους λειτουργία και το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αντισταθεί σε ιούς, βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και άλλα μικρόβια.
Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούμε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας και για τη θεραπεία λοιμώξεων, διαθέτουν ισχυρές αντιβακτηριακές,
αντιιικές,
αντιφλεγμονώδεις,
αντισηπτικές,
ανοσοενισχυτικές και ανοσορυθμιστικές ιδιότητες και λειτουργούν άμεσα κατά των εισβολών μικροοργανισμών.
Έτσι, εποχές που το έχουμε περισσότερο ανάγκη, κάνουμε τα αιθέρια έλαια μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας, για να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από λοιμογόνους παράγοντες.
Ένας από τους πολλούς τρόπους είναι και τα σπρέι αιθερίων ελαίων για τον ψεκασμό των δωματίων που περνάμε τις περισσότερες ώρες.
Ο τρόπος είναι απλός, αλλά καθοριστικός για την ενίσχυση της ανοσίας μας.
Ας παρασκευάσουμε το σπρέι –
Και θα χρειαστούμε
– 14 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου, ισχυρότατο αντιβακτηριακό και αντιιικό αιθέριο έλαιο,
– 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι, ισχυρότατο αντισηπτικό,
– 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανης, ισχυρότατο αντιβακτηριακό, αντιιικό, ανοσοενισχυτικό, αντισηπτικό και ανοσορυθμιστικό αιθέριο έλαιο, με ισχυρότατες θεραπευτικές ουσίες, όπως η περίφημη καρβακόλη, μια από τις ισχυρότερες φυτοθρεπτικές ουσίες που μας έχει χαρίσει η φύση, το ισχυρότερο όπλο μας έναντι του νοροϊού -norovirus-, ο οποίος είναι το συχνότερο αίτιο εμφάνισης ιογενούς γαστρεντερίτιδας.
– 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο Tea tree, ισχυρότατο αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό
Σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού ρίχνουμε 120gr αποσταγμένο νερό, ένα (1) κουταλάκι του γλυκού αλκοόλ και τα αιθέρια έλαιά μας.
Τα αναμιγνύουμε πολύ καλά και ψεκάζουμε το δωμάτιο ή τα δωμάτια που θέλουμε, για να διατηρήσουμε μια υγιή ατμόσφαιρα.

– η ποσότητα είναι πρότυπη – μπορούμε να κάνουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε, τηρώντας τις αναλογίες

ας θυμηθούμε: Αιθέρια έλαια και οι ισχυρές ιαματικές τους ιδιότητες

Όλοι μπορούμε και πρέπει να είμαστε υγιείς!

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Share: