Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα και μυρωδικά

Ένα γευστικότατο και πρωτότυπο μεζεδάκι για όλες τις ώρες που ζητάμε κάτι γευστικό και απλό ή για το δεκατιανό μας.
Και επειδή είναι η εποχή των μυρωδικών και των λαχανικών θα ήταν κρίμα να μην επωφεληθούμε – για αυτό ας ετοιμάσουμε γεμιστές πιπεριές με τυρί φέτα και μυρωδικά
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα και ανθότυρο
Υλικά συνταγής

  • 10-12 κόκκινες γλυκές πιπεριές Φλωρίνης*
  • 150gr φέτα και 100gr ανθότυρο
  • δύο με τρεις ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια, χωρίς τα σπόρια και τη φλούδα τους
  • ένα καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη μας
  • ένα με δύο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ένα φρέσκο σκόρδο με τα φύλλα του ψιλοκομμένο
  • δύο με τρεις σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • μαϊντανό, σπανάκι, καυκαλίδες και μυρώνια όλα ψιλοκομμένα
  • αλάτι,
  • πιπέρι μαύρο
  • πιπέρι άσπρο και
  • τζίντερ σε σκόνη-και τα τρία κατά προτίμηση
  • λάδι

Παρασκευή

  • Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι, το οποίο δεν πετάμε γιατί θα μας χρειαστεί*.
  • Αφαιρούμε τα σποράκια τους και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη φέτα και το ανθότυρο και τα τρίβουμε με πιρούνι ή με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το λάδι-περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ-τα πιπέρια μας και όλα μας τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Με ένα κουταλάκι του γλυκού ή με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές.
  • Για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, κλείνουμε με το κομμάτι της πιπεριά που κρατήσαμε από πριν*
  • Τοποθετούμε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ.
  • Αν μας έμεινε γέμιση τη ρίχνουμε στο ταψί μας και την ραντίζουμε με λίγο λάδι 
  • Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λάδι τις πιπεριές μας , τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν,ή ανάλογα με το φούρνο μας.
  • Για να πάρουν πιο ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά μπορούμε να τις ψήσουμε στο γκρίλ.

* Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανάμικτες πιπεριές.
Συνοδεύονται άριστα με άσπρο ή ροζέ κρασί.

Καλή επιτυχία.

Κείμενο επιμέλεια:thalia-botanologia.gr

Share: