Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα και μυρωδικά
Ένα γευστικότατο και πρωτότυπο μεζεδάκι για όλες τις ώρες που ζητάμε κάτι γευστικό και απλό ή για το δεκατιανό μας.
Και επειδή είναι η εποχή των μυρωδικών και των λαχανικών θα ήταν κρίμα να μην επωφεληθούμε – για αυτό ας ετοιμάσουμε γεμιστές πιπεριές με τυρί φέτα και μυρωδικά
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί φέτα και ανθότυρο
Υλικά συνταγής
- 10-12 κόκκινες γλυκές πιπεριές Φλωρίνης*
- 150gr φέτα και 100gr ανθότυρο
- δύο με τρεις ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια, χωρίς τα σπόρια και τη φλούδα τους
- ένα καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη μας
- ένα με δύο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ένα φρέσκο σκόρδο με τα φύλλα του ψιλοκομμένο
- δύο με τρεις σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- μαϊντανό, σπανάκι, καυκαλίδες και μυρώνια όλα ψιλοκομμένα
- αλάτι,
- πιπέρι μαύρο
- πιπέρι άσπρο και
- τζίντερ σε σκόνη-και τα τρία κατά προτίμηση
- λάδι
Παρασκευή
- Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι, το οποίο δεν πετάμε γιατί θα μας χρειαστεί*.
- Αφαιρούμε τα σποράκια τους και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ, τη φέτα και το ανθότυρο και τα τρίβουμε με πιρούνι ή με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το λάδι-περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ-τα πιπέρια μας και όλα μας τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού ή με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και γεμίζουμε τις πιπεριές.
- Για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, κλείνουμε με το κομμάτι της πιπεριά που κρατήσαμε από πριν*
- Τοποθετούμε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ.
- Αν μας έμεινε γέμιση τη ρίχνουμε στο ταψί μας και την ραντίζουμε με λίγο λάδι
- Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λάδι τις πιπεριές μας , τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν,ή ανάλογα με το φούρνο μας.
- Για να πάρουν πιο ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά μπορούμε να τις ψήσουμε στο γκρίλ.
* Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανάμικτες πιπεριές.
Συνοδεύονται άριστα με άσπρο ή ροζέ κρασί.
Καλή επιτυχία.
Κείμενο επιμέλεια:thalia-botanologia.gr