Φρουτοσαλάτες με γιαούρτη, μέλι και τζίντζερ για τις μεγάλες ζέστες

Φρουτοσαλάτες
Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι, μέλι, τζίντζερ και λικέρ περγαμόντο
Οι ζέστες εντάθηκαν και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ειδικά διατροφικά.
Ένα θρεπτικό,
δροσιστικό και νόστιμο πιάτο ειδικά για τις μεγάλες ζέστες είναι οι φρουτοσαλάτες.
Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε σε χρόνο ρεκόρ με ότι φρούτα έχουμε στο ψυγείο μας και με διάφορα μπαχάρια που έχουμε στα ντουλάπια μας.
Και πάμε:
Θα χρειαστούμε:
– διάφορα φρούτα εποχής πολύ καλά πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες ή φέτες ή δυνατόν με τη φλούδα τους, όπως π.χ τα βερίκοκα
– τέσσερις κουταλιές της σούπας παραδοσιακή στραγγιστή γιαούρτη* ή ότι γιαούρτη έχουμε
– μια κουταλιά της σούπας μέλι
– μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντερ
– δύο κουταλιές της σούπας βάμμα θυμάρι ή φασκόμηλο ή λικέρ περγαμόντο**
Και
Βάζουμε τα φρούτα μας σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ για φρουτοσαλάτες
Ανακατεύουμε τη γιαούρτη με το μέλι και το τζίντζερ-πιπερόριζα- πολύ καλά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα φρούτα μας.
Ανακατεύουμε άλλη μία φορά με προσοχή και ξύλινη κουτάλα για να μην λιώσουμε τα φρούτα μας.
Ραντίζουμε με το λικέρ ή το χυμό μας.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις για πολύ λίγο στο ψυγείο.
Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε τη θρεπτική,δροσερή και απολαυστική μας φρουτοσαλάτα,όποια ώρα της ημέρας το έχουμε ανάγκη.
     *Κάνω πάντα τη δική μου γιαούρτη, εσείς προτιμήστε την πιο οργανική γιαούρτη που μπορείτε να βρείτε ειδικά από αιγοπρόβιο γάλα
     **Κάθε χειμώνα κάνω τα δικά μου λικέρ που χρησιμοποιώ και σαν βάμματα βοτάνων ή φρούτων.
     Το λικέρ περγαμόντο το κάνω με το ξύσμα που μου μένει από όταν κάνω γλυκό περγαμόντο, ρακί αρίστης ποιότητας και οργανικό μέλι, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι λικέρ ή ότι χυμό θέλετε
                    Καλή επιτυχία!
Και μια απολαυστική φρουτοσαλάτα με πεπόνι, μέντα, μέλι και καρύδια
θα χρειαστούμε:
– ένα μικρό πεπόνι κομμένα σε κυβάκια
– μία μπανάνα καθαρισμένη και κομμένη σε ροδέλες
– τρία αχλάδια πλυμένα πολύ καλά και κομμένα σε κυβάκια
– δύο μήλα, με τη φλούδα τους σε κυβάκια
– τρία καρύδια σπασμένα και καθαρισμένα
δυο κουταλιές της σούπας μέλι
– ένα κλαδάκι φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου ψιλοκομμένα…και
– προαιρετικά τρεις με τέσσερις κουταλιές γιαούρτη
Ανακατεύουμε το πεπόνι,
τα αχλάδια,
τη μπανάνα και
τα μήλα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
Προσθέτουμε τα καρύδια και το δυόσμο και ανακατεύουμε χαλαρά.
Προσθέτουμε το μέλι και περιχύνουμε με τη γιαούρτη.
Αν δεν βάλουμε γιαούρτη πασπαλίζουμε με κανέλα.
Οι ποσότητες της φτουτοσαλάτας μας είναι για τέσσερα άτομα και είναι ιδανική για όλα τα μέλη μιάς οικογένειας.
Οι φρουτοσαλάτες, όλες, έχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών
Περιέχουν σχεδόν όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία,
σχεδόν όλες τις βιταμίνες και πολλά-πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία χαρίζουν αυτές τις θαυμάσιες γεύσεις στις φρουτοσαλάτες μας αλλά είναι και άκρως απαραίτητα για την υγεία μας και την ευεξία μας!
Ας μην ξεχνάμε λοιπόν-συχνά πυκνά-να χαρίζουμε σε μας και σε όσους αγαπάμε μια πλούσια φρουτοσαλάτα με
φρούτα εποχής,
ξηρούς καρπούς,
βότανα,
μέλι,
μπαχαρικά-όπως
η κανέλα,
το κουρκούμι,
το γαρίφαλο-
και γιαούρτη.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5620759/

Share: