Τα δέκα βήματα της ομελέτας μου, με κουρκούμι και άνθη ραδικιού

Τα δέκα βήματα της ομελέτας μου με άνθη ραδικιού και κουρκούμι που μπορούν να γίνουν ένα:Ετοιμάζω ομελέτα για χάρη μας

Από τις συνταγές μου– Ομελέτα με άνθη ραδικιού και κουρκούμι
Μία πολύ εύκολη, εύγευστη και ιδιαίτερη συνταγή που αυτοί που την πρωτοδοκιμάζουν ξαφνιάζονται ευχάριστα από την ντελικάτη γεύση των λουλουδιών, οι υπόλοιποι ενθουσιάζονται που θα την ξαναγευτούν.
Είναι μια ιδιαίτερη ομελέτα, η οποία χρειάζεται την προηγούμενη ημέρα της παρασκευής της, να έχω συλλέξει τα πανέμορφα κίτρινα λουλούδια του ραδικιού.
Όταν λοιπόν κάνω τις εξερευνήσεις μου σε κάποιο μέρος εκτός πόλης, πάντα το μάτι μου θα εντοπίσει τα χαρούμενα άνθη του ραδικιού.
Συλλέγω με προσοχή μόνο όσα άνθη χρειάζομαι και από μέρη καθαρά, μέρη που δεν τα επισκέπτονται ζώα και μέρη που δεν είναι ραντισμένα.
Αυτή την εποχή παντού οι αγροί είναι διάσπαρτοι με άνθη αγριοράδικου και καλέντουλας.
Για την ομελέτα μου χρειάζομαι
– μία κούπα ανθούς ραδικιού
– αγνό παρθένο ελαιόλαδο* για το τηγάνι
– τρία αυγά – αρίστης ποιότητας
– θαλασσινό αλάτι
– πιπέρι μαύρο
– πιπέρι κόκκινο καυτερό-καγιέν ή τσίλι
– κουρκούμι – οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι πάντα σύμφωνα με αυτούς που θα την γευτούν – άλλη ποσότητα μπαχαρικών θα βάλω όταν το γεύμα είναι για παιδιά και άλλη όταν είναι για μεγάλους.
Βήμα πρώτο
Βάζω τα λουλούδια μου σε ένα μπολ με νερό και ξύδι για δυό λεπτά.
Στη συνέχεια τα ξεπλένω με μπόλικο τρεχούμενο νερό και τα αφήνω να στραγγίσουν πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι.
Βήμα δεύτερο
Συγκεντρώνω όλα μου τα υλικά, διότι η ομελέτα δεν επιδέχεται χρονοτριβές και κωλυσιεργίες
Βήμα τρίτο
Χτυπάω τα αυγά μου με αργές και σταθερές κινήσεις – δεν τα παραχτυπάω
Βήμα τρίτο
Προσθέτω τα μπαχαρικά μου και χτυπάω λίγο να ομογενοποιηθούν καλά όλα μου τα υλικά
Βήμα τέταρτο
Προθερμαίνω το αντικολλητικό μου τηγάνι και προσθέτω τόσο λάδι όσο χρειάζεται για να επαλειφτεί όλη του η εσωτερική επιφάνεια.
Βήμα πέμπτο
Όταν το λάδι μου ζεσταθεί ρίχνω μέσα τα αυγά μου
Βήμα έκτο
Στο μισό λεπτό από την ώρα που ρίχνω τα αυγά μου προσθέτω τα λουλούδια μου, τελείως στραγγισμένα, διάσπαρτα στην επιφάνεια της ομελέτας μου.
Βήμα έβδομο
Αφήνω την ομελέτα μου να πάρει χρώμα από κάτω 
Βήμα όγδοο
Μόλις το χρώμα της ομελέτας μου είναι το ικανοποιητικό, με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας διπλώνω την ομελέτα μου στα δύο και την αφήνω μισό λεπτό ακόμα.
Βήμα ένατο
Όπως είναι διπλωμένη την γυρνάω, ώστε το πάνω μέρος να έρθει κάτω, πάντα διπλωμένη.
Βήμα δέκατο
Με τη βοήθεια της σπάτουλας σπρώχνω την ομελέτα μου από το τηγάνι,ώστε να κάτσει ομαλά-ομαλά στο πιάτο μου- αυτό ήταν!**
Συνοδεύω την ομελέτα μου με μιά σαλάτα που έχω ετοιμάσει με
– τριμμένο καρότο
– λουλούδια αγριοράδικου
– λίγο λάδι
– αλάτι θαλασσινό-ανεπεξέργαστο
– ηλιόσπορους
– χυμό λεμονιού
και
– ένα κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι
      Καλή μας όρεξη…και αν η ομελέτα μας σπάσει κατά το γύρισμα δεν πειράζει, γιατί θα συνεχίσει να είναι εξίσου νόστιμη!
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

*Tο ελαιόλαδο είναι ένα από τα ασφαλέστερα λάδια για τηγάνισμα και μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες
** ο χρόνος που χρειάζεται η ομελέτα μου από την στιγμή που θα ρίξω τα αυγά μου στο τηγάνι είναι λιγότερο από τρία λεπτά

Share: