Πως ετοιμάζω ρόφημα από βότανα με βάση το αρπαγόφυτο

Αρπαγόφυτο: Το βότανο με την πανίσχυρη αναλγητική  και αντιφλεγμονώδη δράση
Το Αρπαγόφυτο είναι ένα από τα πολυτιμότερα φαρμακευτικά βότανα στον κόσμο, με πολλές κλινικές μελέτες να αποδεικνύουν τις σημαντικές ιδιότητές του.
Ας δούμε ένα από τα ροφήματά του:
1. – 25 g αρπαγόφυτο.
2. – 25 g Stalix alba- o Ιπποκράτης,
ο Γαληνός,
ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος,
ο Διοσκουρίδης, όλοι ήξεραν ότι ο φλοιός της ιτιάς έχει ισχυρή αναλγητική και αντιπυρετική δράση.
3. – 25 g Spirea ulmaria– Spirea ulmaria έχει αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιπυρετικές ιδιότητες, το αναλγητικό της αποτέλεσμα ενισχύεται όταν αναμιγνύεται με αρπαγόφυτο, τα άνθη και τα φύλλα της Spirea ulmaria/Filipendula ulmaria έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή αυστριακή βοτανοθεραπεία για τη θεραπεία των ρευματισμών,
της ουρικής αρθρίτιδας,
των λοιμώξεων και του πυρετού.– η Spirea ulmaria αντενδείκνυται σε όσους είναι αλλεργικοί στην ασπιρίνη και δεν συνιστάται για όσους λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα.
4. –  25 g Ribes nigrum/φραγκοστάφυλο – τα φύλλα της μαύρης σταφίδας ενδείκνυνται επικουρικά, για τη θεραπεία των ρευματικών παθήσεων
     Με το αρπαγόφυτο και τη Stalix alba ετοιμάζω αφέψημα και
με τα φύλλα και τα άνθη της Spirea ulmaria/Filipendula ulmaria και  τα φύλλα της Ribes nigrum/μαύρης σταφίδας ετοιμάζω έγχυμα, ενώνω τα δύο ροφήματα και έτοιμο το ρόφημά μου.

ρόφημα : μείγμα από αρπαγόφυτο/Harpagophytum procumbens και πολυκόμπι/Equisetum arvense -1gr από το μείγμα των δύο βοτάνων για 200 ml νερό.
μητρικό βάμμα : 5 έως 15 σταγόνες σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, μία φορά την ημέρα, για 3 εβδομάδες με διάλειμμα 1 εβδομάδας μεταξύ κάθε θεραπείας.
βάλσαμο ή κρέμα : απλώνουμε 2 έως 3 φορές την ημέρα σε επώδυνες αρθρώσεις, κάνοντας πολύ δυνατό μασάζ για να επιτρέψουμε στα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν.

Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις:
Εγκυμοσύνη : το αρπαγόφυτο αντενδείκνυται στην εγκυμοσύνη και τη γαλουχία
Προβλήματα καρδιάς και κυκλοφορίας : το αρπαγόφυτο μπορεί να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό, τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση.
Άτομα με διαταραχές του κυκλοφορικού τους και προβλήματα της καρδιάς τους συμβουλεύονται πάντα τον γιατρό τους
Χολολιθίαση : το αρπαγόφυτο αυξάνει την παραγωγή χολής και αυτό είναι πρόβλημα για άτομα με πέτρες στη χολή.
Χαμηλά επίπεδα νατρίου στον οργανισμό: το αρπαγόφυτο μειώνει τα επίπεδα νατρίου στο σώμα, οπότε και επιδεινώνει τα συμπτώματα σε άτομα που έχουν ήδη χαμηλά επίπεδα νατρίου.
Πεπτικό έλκος : το αρπαγόφυτο μπορεί να αυξήσει την παραγωγή οξέων στομάχου, τα οποία μπορεί να βλάψουν άτομα με έλκος στομάχου.
Όλα τα άτομα που παίρνουν φάρμακα, ειδικά τα άτομα που παίρνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα/ΜΣΑΦ, συμβουλεύονται ΠΑΝΤΑ τον γιατρό τους πριν πάρουν αρπαγόφυτο, όπως και όλα τα άτομα με διαβήτη, διότι το αρπαγόφυτο έχει υπογλυκαιμικές ιδιότητες.
Μετεγχειρητικές περίοδοι : το αρπαγόφυτο αντενδείκνυται σε μετεγχειρητικές περιόδους.
 https://medlineplus.gov/druginfo/natural/984.html

read more:https://botanologia.gr/arpagofyto-ena-apo-ta-polytimotera-votana-toy-planiti/

Kείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
Σημειώσεις:
Δεν χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ βότανα ή αιθέρια έλαια, στα οποία έχουμε αλλεργία
To botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα.
Το περιεχόμενο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία.
Πάντα να ζητάμε τη συμβουλή του γιατρού μας ή άλλου ειδικευμένου γιατρού, για ιατρικά θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν.
Δεν παραβλέπουμε ποτέ επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές.
Αν σε κάποιο προϊόν είμαστε αλλεργικοί δεν το χρησιμοποιούμε, επίσης δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα και συστατικά που δεν ανέχεται το δέρμα μας
Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας

Share: