Μια φρουτοσαλάτα γλυκών φρούτων – έτσι απλά και γρήγορα

Φρουτοσαλάτα -ένα μπολ γεμάτο βιταμίνες για όλες τις ώρες!

Σε ένα μπολ  κόβουμε σε μικρά κομματάκια:
μπανάνα,
παπάγια,
μήλο,
κεράσι,
αχλάδι,
ροδάκινο,
μάνγκο ..
Ανακατεύουμε όσο καλά μπορούμε τη φρουτοσαλάτα μας
και
την απολαμβάνουμε!
Η φρουτοσαλάτα* μας αυτή είναι γεμάτη με:
φυτικές ίνες
υδατάνθρακες
σίδηρο
φθόριο
μαγνήσιο
ασβέστιο
φώσφορο
νάτριο
κάλιο
φυτοστερόλες
ωμέγα-3 λιπαρά
ωμέγα-6 λιπαρά
βιταμίνη C
βιταμίνη K
βιταμίνη A
βιταμίνη Ε
βιταμίνη Β6
βιταμίνη Β2
παντοθενικό οξύ
χολίνη
φολικό οξύ
και
πολύ -πολύ ενέργεια.
Είναι μια φρουτοσαλάτα ιδανική για πρόγευμα ή για απογευματινό.
Είναι ιδανική για όλη μας την οικογένεια και ειδικά για τα παιδιά μας.
Μας προσφέρει ενέργεια,
ευεξία,
ηρεμία,
ξεκούραση,
αίσθημα πληρότητας.
Στα παιδιά μας  όλα τα παραπάνω ιχνοστοιχεία και βιταμίνες της φρουτοσαλάτας τους προσφέρουν επιπλέον ευκολία στη μάθηση, καθώς βοηθούν την πνευματική λειτουργία, βελτιώνουν τη μνήμη, ενισχύοντας με φυσικό τρόπο τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, που εμπλέκονται σε αυτές τις λειτουργίες..

Και βέβαια τώρα με τις τόσες ζέστες και τις λαϊκές αγορές με τα τόσα φρούτα είναι κρίμα να στερούμε τα παιδιά μας αλλά και τους εαυτούς μας από μια πεντανόστιμη και θρεπτικότατη φρουτοσαλάτα !

* Σε επόμενο άρθρο θα αναφερθώ στην οξύτητα των φρούτων και στον συνδυασμό τους, διότι οι απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα είναι αντιφατικές: αφενός, πολλά φρούτα είναι όξινα και εισέρχονται σε ένα ήδη όξινο περιβάλλον, αυτό του στομάχου, από την άλλη πολλά φρούτα έχουν αλκαλικό αποτέλεσμα, και επίσης αποτελούνται από βιταμίνες, μικροστοιχεία και ίνες που μας είναι απαραίτητα. 
Και τι γίνεται με τα μείγματα όξινων και αλκαλικών;
Ο βαθμός οξύτητας στο στομάχι μας είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες της κανονικής λειτουργίας του πεπτικού μας συστήματος και όπως πολύ καταλαβαίνουμε τα μείγματα όξινων και αλκαλικών εντείνουν το πρόβλημα – για όλα αυτά όμως θα μιλήσω σε άλλο μου άρθρο, εδώ απλά αναφέρω πως όποιος έχει προβλήματα με το στομάχι του, τον οισοφάγο και γενικά με το πεπτικό του, ακολουθεί τις διατροφικές συμβουλές του γιατρού του.
Γενικά με τα φρούτα υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες και θα πρέπει όλοι μας κάποια στιγμή να γνωρίσουμε τον οργανισμό μας, να γνωρίσουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας, να απαιτούμε την υγιή μας διαβίωση, να απαιτούμε να μάθουμε τι είναι αυτό που μας αρρωσταίνει και να πασχίζουμε για την ισορροπία μας,  π.χ υπάρχουν άτομα που έχουν πρόβλημα με τα αχλάδια ή με τα μήλα όταν τα τρώνε με άδειο στομάχι – γιατί; δεν θα έπρεπε πρώτα τα βρουν την αιτία και μετά να τα αποκλείσουν από το διαιτολόγιό τους;
Τα αχλάδια ενεργοποιούν την πέψη,
αυξάνουν την όρεξη,
έχουν διουρητικό αποτέλεσμα και μειώνουν τον πυρετό.
Τα φρέσκα αχλάδια** περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα διαιτητικών ινών, που αυξάνουν την κινητική λειτουργία του εντέρου,
οπότε ο καρπός του αχλαδιού είναι χρήσιμος για τη δυσκοιλιότητα και δεν συνιστάται για διάρροια.
Επίσης το αχλάδι σε συνδυασμό με το μέλι είναι ένα εξαιρετικό ίαμα κατά της αναιμίας και της βρογχίτιδας, με υψηλές ποσότητες βιταμίνης C και βιταμινών Β – πρέπει λοιπόν κάποια άτομα που τους δημιουργούν πεπτικά προβλήματα τα αχλάδια, ειδικά όταν τα τρώνε με άδεια στομάχι, να τα αποκλείσουν από τη διατροφή τους , ή πρώτα να βρουν και να λύσουν την αιτία του προβλήματος;
tips
-. ποτέ γλυκά με αλμυρά ή ξινά φρούτα,
-. ποτέ φρούτα μαζί με το φαγητό,
-. πορτοκάλι,
μανταρίνι,
λεμόνι,
γκρέιπφρουτ δεν τα αναμιγνύουμε, τα τρώμε κατά μόνας, κυρίως το πρωί,
-. το μανταρίνι καθαρίζει τον οργανισμό μας από τα βαρέα μέταλλα 
-. το ρόδι επαναφέρει την ενέργεια του οργανισμού μας 
-. καρπούζι,
πεπόνι, 
σταφύλια δεν συνδυάζονται και τα τρώμε πάντα ξεχωριστά

**φρέσκα αχλάδια, όχι αυτά που είναι ένα χρόνο στο ψυγείο
Καλά όρεξη!
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia – botanologia.gr

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4766781/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3195546/

Share: