Μαγνήσιο το θαυμάσιο
Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μέταλλο απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, με το οποίο έχουν ασχοληθεί πολλοί κλινικοί διατροφολόγοι, ανάμεσά τους και ο Peter Gillham.
Ο Peter Gillham είναι κλινικός διατροφολόγος, χημικός και πρωτοπόρος στον τομέα της διατροφικής έρευνας.
Ήταν μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο Man of the Year για τις ανακαλύψεις του στον τομέα του μαγνησίου και για την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού προϊόντος.
Ο Peter Gillham είναι μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν πως:
# η ανεπάρκεια του μαγνησίου και η έλλειψή του επιταχύνει τη γήρανση – πράγματι σε έρευνες που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς έχει δειχτεί ότι η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί πρόωρη γήρανση του οργανισμού.
Σε έρευνα του 2008 που πραγματοποιήθηκε στο Hospital Oakland Research από τον Bruce Ames* και τους συνεργάτες του, οι ερευνητές ασχολήθηκαν με τα μακροχρόνια αποτελέσματα της έλλειψης μαγνησίου στα ανθρώπινα κύτταρα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως, τα κύτταρα εξελίσσονται κανονικά όταν τα επίπεδα του μαγνησίου είναι φυσιολογικά, ενώ σε περιπτώσεις ανεπάρκειάς του παρατηρείται πρόωρη και επιταχυνόμενη γήρανση.
Έτσι κρίθηκε αναγκαία η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε μαγνήσιο όπως-
παντζάρια,
σπανάκι,
φασόλια,
ξηροί καρποί και
δημητριακά ολικής άλεσης.
Σε επόμενο άρθρο όλες οι πληροφορίες για το μαγνήσιο.
dr Bruce Nathan Ames,γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου του 1928 , είναι Αμερικανός βιοχημικός.
Είναι καθηγητής Biochemistry και Molecular Biology Emeritus στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας και Senior Scientist στο Childrens Hospital Oakland Research Institute (CHORI)
O Dr. Ames είναι ο εφευρέτης της δοκιμής Ames, ενός συστήματος για εύκολη και φτηνή δοκιμή της μεταλλαξιγένεσης των ενώσεων.
Η δοκιμή Ames είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος που χρησιμοποιεί βακτήρια για να ελέγξει αν μια δεδομένη χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις στο DNA του οργανισμού δοκιμής.
Πιο τυπικά, πρόκειται για μια βιολογική δοκιμασία για την αξιολόγηση του μεταλλαξιογόνου δυναμικού των χημικών ενώσεων.
Μεταξύ άλλων ο dr Bruce Ames επισημαίνει πως υπάρχουν αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν την επαρκή κατανάλωση των πιο  γνωστών βιταμινών και μετάλλων με την μακροζωία και ευζωία

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου : thalia – botanologia.gr

Share: