Η λουίζα είναι το κατεξοχήν βότανο του αδυνατίσματος.

Αποτοξινωτικές, διουρητικές και λιποδιαλυτές και ναι…
η λουίζα είναι το κατεξοχήν βότανο του αδυνατίσματος.
Όταν ακολουθούμε πρόγραμμα αδυνατίσματος και θέλουμε να κάψουμε τα περιττά λίπη του οργανισμού μας, εντάσσουμε το ζεστό και μυρωδάτο έγχυμα της λουίζας στη διατροφή μας.
Η παχυσαρκία είναι μία από τις πιο διαδεδομένες  χρόνιες ασθένειες, όπου πολλές θεραπευτικές προσεγγίσεις έχουν αποτύχει.
Η κατανάλωση ροφήματος λουίζας, φυσικά χωρίς ζάχαρη, είναι γενικά ευεργετική ως μέρος ενός προγράμματος απώλειας βάρους, καθώς η λουίζα είναι ένα από τα ιδανικότερα βότανα για το αδυνάτισμα και τον έλεγχο του βάρους.
Έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την όρεξη, μειώνοντας την ακαταμάχητη λαχτάρα για σνακ ή γλυκά.
Η κατανάλωση του ροφήματος μεταξύ των γευμάτων συνδράμει στο πρόγραμμά μας και μας βοηθάει να επιτύχουμε τους στόχους μας για απώλεια βάρους.
Εκτός από τη φυσική της ιδιότητα να  καταστέλλει την όρεξη η λουίζα, αποτρέπει και την υπερκατανάλωση τροφής,
προάγει την καύση του λίπους,
διεγείρει την διάσπαση της κυτταρίτιδας και ρυθμίζει τον μεταβολισμό.
Επίσης πολλά επιστημονικά στοιχεία δείχνουν, πως και τα εκχυλίσματα από μείγματα  βοτάνων που περιέχουν λουίζα, είναι μια εναλλακτική λύση στη θεραπεία της παχυσαρκίας και άλλων μεταβολικών διαταραχών.
Μια συγκεκριμένη μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση εκχυλίσματος Lippia citriodora και Hibiscus sabdariffa, για δύο μήνες σε υπέρβαρες γυναίκες μείωσε το βάρος,
βελτίωσε τις ανθρωπομετρικές παραμέτρους,
μείωσε τη συστολική αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και βελτίωσε το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα.
Αν και η αξιολόγηση της όρεξης δεν αξιολογήθηκε αυστηρά, τα περισσότερα άτομα που κατανάλωναν το εκχύλισμα εμφάνισαν κορεσμό και πληρότητα, που αποτέλεσμα είχε τη μείωση της πείνας και τη μείωση της κατανάλωσης  τροφής.
Τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται στις πολυφαινόλες, ισχυρότατα φυτοθρεπτικά της λουίζας, οι οποίες ρυθμίζουν τους δείκτες που σχετίζονται με την όρεξη σε υπέρβαρα άτομα…
read more:Λουίζα, ένα υποτιμημένο βότανο, με ισχυρότατες φαρμακευτικές ιδιότητες

Share: