Νευραλγία του τριδύμου και φυσικές θεραπείες – μια πρώτη προσέγγιση
Η θεραπεία του συνδρόμου της νευραλγίας του τριδύμου με τη χρήση φυσικών θεραπειών περιλαμβάνει τη λήψη μιας ολιστικής προσέγγισης για τη θεραπεία, όχι μόνο των συμπτωμάτων του πόνου, αλλά και την προσπάθεια αντιμετώπισης της ίδιας της αιτίας.
Αντί προλόγου,  ας δούμε ονομαστικά κάποια ισχυρά φυτοθρεπτικά συστατικά που πρέπει να υπάρχουν στον οργανισμό μας, τα οποία είναι:
-. βιταμίνη β12
-. ωμέγα 3
-. μαγνήσιο
-. ψευδάργυρος
και δύο πρακτικές:
1. αρωματοθεραπεία με αιθέρια έλαια
Η αρωματοθεραπεία, όπως και άλλες φορές έχω επισημάνει, είναι μια μορφή ολιστικής θεραπείας που χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια, τα οποία θεραπεύουν μέσω της όσφρησης και της επάληψης
Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της μυϊκής έντασης,
στη μείωση του νευρικού στρες και στην ανακούφιση του πόνου, συμπεριλαμβανομένου του νευρολογικού πόνου. 
Τα ισχυρότερα αιθέρια έλαια για αυτούς τους πόνους είναι :
-. το αιθέριο έλαιο της μέντας
-. το αιθέριο έλαιο του γαρίφαλου
-. το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου
-. το αιθέριο έλαιο του ελίχρυσου
Και ένα θεραπευτικό μείγμα ελαίων
Το αιθέριο έλαιο του γαρύφαλλου ανακουφίζει από τη νευραλγία του τριδύμου, μια εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που προκαλεί πόνο στο πρόσωπο
Ο πόνος ακολουθεί το τρίδυμο νεύρο και εξαπλώνεται από τους κροτάφους στα αυτιά, τα μάτια και κάτω από τα μάγουλα μέχρι τη γνάθο.
Η εφαρμογή του μείγματος ελαιόλαδου και γαριφαλέλαιου στην περιοχή των νεύρων εξαλείφει τον πόνο και μειώνει τη φλεγμονή.
-. σε 100ml ελαιόλαδο
προσθέτουμε 
-. 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο γαρίφαλου
-. ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και είναι έτοιμο για επάληψη στην πάσχουσα περιοχή*
2. χειροπρακτική.  
Στη χειροπρακτική ο χειροπρακτικός με τους κατάλληλους χειρισμούς και ελιγμούς των χεριών του, βοηθάει το σκελετικό σύστημα με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτό να ξαναβρεί την ισορροπία του. Αυτό βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου του προερχόμενου από τη νευραλγία του τριδύμου
     …σε επόμενο άρθρο όλες οι πληροφορίες για το πολύτιμο λάδι – το αιθέριο έλαιο του γαρίφαλου-

* αν χρησιμοποιούμε μείγματα ελαίων στην περιοχή του προσώπου, προσέχουμε ιδιαίτερα τα μάτια μας – τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα μάτια

Σημειώσεις:
-πριν δοκιμάσουμε οτιδήποτε, είναι σημαντικό να συζητάμε τη χρήση του με το γιατρό μας.
-οι πληροφορίες που παρέχονται προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, δεν προσφέρονται και δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή.
-σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο ιατρό, ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια.
-δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας
-τo botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα.
-το περιεχόμενο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία.

-δεν χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που παρέχονται για διάγνωση ή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή ασθένειας, ή συνταγογράφηση φαρμάκων ή άλλης θεραπείας.
-ελέγχουμε πάντα τις αλλεργίες μας.
-πάντα να μιλάμε με το γιατρό μας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρουμε οποιοδήποτε φάρμακο ή θρεπτικό, βοτανικό ή ομοιοπαθητικό συμπλήρωμα, ή χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε θεραπεία για ένα πρόβλημα υγείας.
-εάν έχουμε ή υποψιαζόμαστε ότι έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, επικοινωνούμε αμέσως με το γιατρό μας.
-δεν παραβλέπουμε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή την καθυστέρηση στην αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής, επειδή γνωρίζουμε κάτι σχετικό.

Share: