Γάλα από κάσιους, ένα εύγευστο και θεραπευτικό ρόφημα

Κάσιους
Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε τα κάσιους, θα τα χαρακτηρίζαμε σαν τα  “φυσικά αντικαταθλιπτικά”.
Τα κάσιους, οι πάνγευστοι καρποί που όλοι γνωρίζουμε, είναι μαζί με τα αμύγδαλα, οι ξηροί καρποί με τις λιγότερες θερμίδες
Είναι μια από τις καλύτερες πηγές L-τρυπτοφάνης, η οποία L-τρυπτοφάνη είναι ένα από τα 10 βασικά αμινοξέα, πρόδρομος της σεροτονίνης,
της μελατονίνης, και της νιασίνης -Β3 και έχει άμεση σχέση με τη χαλάρωση,
την ηρεμία,
την ευτυχία
και τον ύπνο.
Επίσης τα κάσιους έχουν πλήθος αντιοξειδωτικών,
βιταμίνες όπως βιταμίνη Ε και
βιταμίνη Β6, πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως φώσφορο,
μαγνήσιο,
μαγγάνιο, το μαγγάνιο βοηθά το σώμα μας να απορροφήσει το ασβέστιο και μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης οστεοπόρωσης.
σίδηρο,
χαλκό, ο χαλκός υποστηρίζει την ανάπτυξη των οστών και του συνδετικού ιστού,
ψευδάργυρο, ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος,
για την προστασία του οργανισμού μας από μολύνσεις και ιώσεις, ενώ βοηθά στη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων,
και φυτικές ίνες.
Τα κάσιους διατηρούν υγιή την καρδιά μας και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Εμείς ας τα γευτούμε σε ένα καταπληκτικό ρόφημα-γάλα!
Για να το ετοιμάσουμε θα χρειαστούμε:
– ένα φλιτζάνι κάσιους
– αποχλωριωμένο νερό,
– θαλασσινό ανεπεξέργαστο αλάτι,
και προαιρετικά:
– εκχύλισμα βανίλιας,
– κανέλα και
-μέλι
Μουλιάζουμε σε αποχλωριωμένο νερό τα κάσιους για 4 ώρες.
Αφού τα κάσιους έχουν μαλακώσει, τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό και τα βάζουμε στο μπλέντερ, με το αλάτι και με δύο ή τρία φλυτζάνια νερό, ανάλογο πόσο αραιό θέλουμε το ρόφημά μας.
Χτυπάμε πολύ καλά, προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο σιρόπι σφενδάμου ή μέλι και κανέλα, σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε.
– αν κάνουμε μεγάλη ποσότητα γάλα κάσιους, το διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι, στο ψυγείο.
– ανακατεύουμε καλά κάθε φορά πριν από τη χρήση του.
– απολαμβάνουμε σκέτο ή με λίγες νυφάδες βρώμη και φρούτα εποχής.
– τα κάσιους που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ωμά και ανάλατα.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Ας θυμηθούμε: Φυτικά γάλατα


Share: