Ένα θρεπτικότατο γλυκάκι για όταν ο οργανισμός μας ζητάει κάτι γλυκό
Ένα γλυκάκι, από τις συνταγές μου, πεντανόστιμο με υψηλή διατροφική αξία, την οποία του χαρίζουν οι βιταμίνες του όπως:
– η βιταμίνη Α,
– η βιταμίνη Ε,
– η βιταμίνη C,
τα μεταλλικά του στοιχεία όπως:
– το μαγνήσιο,
-το κάλιο,
– ο ψευδάργυρος,
τα καροτενοειδή του,
οι πρωτεΐνες του και οι φυτοστερόλες του.
Και είναι η κολοκύθα.
Και πως μπορούμε να κάνουμε το γλυκάκι μας;
Πολύ-πολύ απλά:
Αφού έχουμε καθαρίσει την κολοκύθα μας παίρνουμε μία ή δυό φέτες, ανάλογα για πόσα άτομα θα είναι το γλυκάκι μας, και το κόβουμε σε κυβάκια!
Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και τα ραντίζουμε με ένα μείγμα μπαχαρικών που έχουμε ετοιμάσει με:
– ανεπεξέργαστη ζάχαρη,
– κανέλα,
– λίγο γαρίφαλο,
– λίγο μοσχοκάρυδο και
– λίγο κουρκούμι!
Το γαρίφαλο,
το μοσχοκάρυδο
και το κουρκούμι σε ισόποση ποσότητα,
η κανέλα να υπερέχει και
η ζάχαρη όσο λιγότερη!
Αφού λοιπόν πασπαλίσουμε τα κομμάτια της κολοκύθας μας, τοποθετούμε το ταψάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο και στους 200 βαθμούς.
Τα ψήνουμε μέχρι να μελώσουν!
Προσοχή δεν σερβίρουμε καυτό το γλυκάκι μας, αλλά χλιαρό, γιατί η κολοκύθα είναι σαν την πατάτα, είναι κρίμα ένα τόσο νόστιμο γλυκάκι να κάψει τη γλώσσα μας!
Χαρείτε το λοιπόν και για τη γλύκα του, αλλά και για την υψηλή διατροφική του αξία, χωρίς ενοχές!
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr