Eνα απολαυστικό πιάτο ζυμαρικών, με πιπεριές Φλωρίνης και μυρωδικά.

Από τις συνταγές μου και αυτό το πιάτο με ζυμαρικά 100% ολικής αλέσεως*, με πιπεριές Φλωρίνης, μπόλικο κρεμμύδι και μυρωδικά!
Θα χρειαστώ-
– 500gr πένες ή όποιο άλλο ζυμαρικό μου αρέσει
– τρία μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
– τρεις πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε σχήμα μικρών κύβων,
– ένα ποτήρι του κρασιού λάδι,
– ένα φλιτζάνι του τσαγιού καλά γεμάτο ψιλοκομμένα μυρωδικά-
. μαϊντανό
. καυκαλίδες
. μυρώνια,
. κόλιανδρο,
– σε ένα μπολ ανακατεύω:
. μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι θαλασσινό,
. πιπέρι μαύρο – όσο μας αρέσει
. σκόνη καυτερής κόκκινης πιπεριάς – όποια μας αρέσει και σε όποια ποσότητα μας αρέσει
. μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
. μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
. τρεις κουταλιές της σούπας κουκουνάρια, χοντροκομμένα στο μούλτι
Και
Βράζω τα ζυμαρικά μου σε τόσο αλατισμένο νερό,όσο να τα σκεπάζει!
Λίγο πριν βράσουν, θέλω οπωσδήποτε τα ζυμαρικά μου al dente, ανακατεύω και σουρώνω, κρατώντας ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό τους για τη σάλτσα μου, η οποία χρειάζεται τα άμυλό τους για να “δέσει”.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνω το μισό από το νεράκι που κράτησα από τα μακαρόνια και λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός προσθέτω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και
ανακατεύω με ξύλινη σπάτουλα.
Προσθέτω το λάδι και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να μαλακώσουν αρκετά οι πιπεριές και τα κρεμμύδια μου.
Ρίχνω στο τηγάνι τα μυρωδικά μου και συνεχίζω να ανακατεύω ένα με δύο, το πολύ, λεπτά για να αρχίσουν να αναδύονται οι μυρωδιές τους.
Προσθέτω αμέσως τα μπαχαρικά μου με τα κουκουνάρια και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά μου – στο τηγάνι μου πρέπει να έχω μια παχύρρευστη σάλτσα , αν είναι πάρα πολύ πηχτή προσθέτω λίγο ακόμα από το νεράκι που έχω κρατήσει από το βράσιμο των μακαρονιών.

Όταν η σάλτσα μου έχει την πυκνότητα που θέλω – να “αγκαλιάσει” τα ζυμαρικά μου και όχι να πλέουν μέσα της – ρίχνω και τα στραγγισμένα ζυμαρικά μου και ανακατεύω ώστε η σάλτσα να “κολλήσει” στα ζυμαρικά μου και μοιράζω στα πιάτα.

Συνοδεύω με ότι σαλάτα μου αρέσει!

Τα ζυμαρικά από 100% σιμιγδάλι ολικής αλέσεως, διατηρούν τη στιβάδα της αλευρόνης, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα,
αντιοξειδωτικά και φυτικές  ίνες  οι οποίες προστατεύουν από τη δυσκοιλιότητα και προστατεύουν τη φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου.
Περιέχουν φυτοοιστρογόνα τα οποία βοηθούν στη μείωση εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου.  
Έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη με αποτέλεσμα να μην προκαλούν ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα και δεν υστερούν σε νοστιμιά 

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Share: