Βότανα ιδανικά για τα προβλήματα του εμμηνορροϊκού κύκλου

Από την ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS) έως τη μείωση της βαριάς αιμορραγίας και τη ρύθμιση των μηνιαίων κύκλων, η φύση υποστηρίζει τις γυναίκες. 
Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα βοτάνων που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για τις γυναικείες ενοχλήσεις. 
Το ευχάριστο είναι ότι βρίσκονται είτε ήδη στην κουζίνα μας είτε εύκολα να βρεθούν!
Αναφέρω ονομαστικά τα κορυφαία βότανα για την έμμηνο ρύση που βοηθούν εμάς τις γυναίκες να έχουμε ανώδυνες και υγιείς περιόδους!
Και είναι:
-. η τσουκνίδα, η οποία βοηθάει στη μείωση της βαριάς ροής αίματος, που εξαντλεί τα αποθέματα σιδήρου του σώματος και μπορεί να συμβάλει στην ανεπάρκεια σιδήρου. 
-. το τζίντζερ/ginger, είναι αποτελεσματικότατο και βοηθάει στη μείωση του πόνου της περιόδου, ειδικά όταν καταναλώνεται λίγες ημέρες πριν και στη συνέχεια συνεχίζεται για τις πρώτες ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου.
. ο ιβίσκος, αυτό το όμορφο, έντονα κόκκινο λουλούδι ανακουφίζει από τις έντονες κράμπες, και προάγει την κανονικότητα της εμμήνου ρύσεως. 
η λυγαριά, το βότανο που αγαπάει τις γυναίκες είναι από τα γνωστότερα βότανα για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία της εμμήνου ρύσεως, κυρίως χάρη στην επίδρασή του στην εξισορρόπηση των ορμονών και τη μείωση της φλεγμονής, ιδανικό και άκρως αποτελεσματικό για τις γυναίκες με ακανόνιστους εμμηνορροϊκούς κύκλους.
-. το βατόμουρο/Rubus deliciosus, τα φύλλα βατόμουρου χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τις γυναικείες ενοχλήσεις εδώ και χιλιάδες χρόνια, το ρόφημα από φύλλα βατόμουρου θεωρείται συνήθως τονωτικό της μήτρας, ικανό να προάγει την ορμονική ισορροπία και να ανακουφίζει από διάφορες μηνιαίες παθήσεις, όπως κράμπες και ναυτία.
. maca/Lepidium meyenii, η ρίζα maca/, είναι διάσημη για την αποτελεσματικότητά της και τη φυσική εξισορρόπηση των ορμονών.
Λειτουργώντας απαλά στο ενδοκρινικό σύστημα για να διευκολύνει τις ορμονικές διακυμάνσεις, η μάκα βοηθάει στην ανακούφιση των ακανόνιστων περιόδων!!!
κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Σημειώσεις:
-πριν δοκιμάσουμε οτιδήποτε, είναι σημαντικό να συζητάμε τη χρήση του με το γιατρό μας.
-οι πληροφορίες που παρέχονται προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, δεν προσφέρονται και δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή.
-σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο ιατρό, ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια.
-δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας
-τo botanologia.gr είναι, αυστηρά, ένας ιστότοπος ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα βότανα.
-το περιεχόμενο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία.

-δεν χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που παρέχονται για διάγνωση ή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή ασθένειας, ή συνταγογράφηση φαρμάκων ή άλλης θεραπείας.
-ελέγχουμε πάντα τις αλλεργίες μας.
-πάντα να μιλάμε με το γιατρό μας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρουμε οποιοδήποτε φάρμακο ή θρεπτικό, βοτανικό ή ομοιοπαθητικό συμπλήρωμα, ή χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε θεραπεία για ένα πρόβλημα υγείας.
-εάν έχουμε ή υποψιαζόμαστε ότι έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, επικοινωνούμε αμέσως με το γιατρό μας.
-δεν παραβλέπουμε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή την καθυστέρηση στην αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής, επειδή γνωρίζουμε κάτι σχετικό.

Share: