Βελούδινο ρυζόγαλο με γάλα από αμύγδαλα και μέλι

Ρυζόγαλο : Και ποιος από εμάς δεν γνωρίζει το θεσπέσιο αυτό επιδόρπιο;
Ένα γευστικότατο και ενδιάμεσο γεύμα για μικρούς και μεγάλους που οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή της ζωής μας το γευτήκαμε από τα χέρια κάποιας γιαγιάς.
Ας το ετοιμάσουμε με μια συνταγή με γλυκιά και γαργαλιστική γεύση.
Ρυζόγαλο με γάλα αμυγδάλου, ρύζι μπασμάτι ή γλασέ και μέλι.
Και θα χρειαστούμε
– 1l γάλα αμυγδάλου
– μισό φλιτζάνι ρύζι γλασέ*, μπασμάτι ή αρμπόριο περίπου 100gr
-2 με 3 σταγόνες φυσικό εκχύλισμα βανίλιας 
-μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϊλάνης για το σερβίρισμα
-δύο κουταλιές της σούπας μέλι – ανάλογα πόσο γλυκό θέλουμε το δικό μας ρυζόγαλο
Και:
Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά, εκτός από την κανέλα και το μέλι, σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να πάρει βράση.
Όταν το γάλα πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και χαμηλώνουμε τόσο τη φωτιά ώστε το ρυζόγαλο  να αχνίζει αλλά όχι να κοχλάζει – αν το ρύζι με το γάλα αρχίζει να κοχλάζει θα μας κολλήσει σίγουρα και ήδη θα καταστρέψουμε τη συνταγή μας.
Αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει.
Το ρυζόγαλό μας είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και το γλύκισμά μας έχει χυλώσει και έχει πάρει κρεμώδες υφή
Μόλις το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, για να μην καταστρέψουμε το μέλι μας, και προσθέτουμε το μέλι.
Ανακατεύουμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μέλι μας πολύ καλά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε γυάλινα μπολ που να σκεπάζουν
Αφού κρυώσουν τελείως τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο, αν ήδη δεν τα έχουμε φάει.
Το ρυζόγαλο τρώγεται ζεστό, σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά και κρύο.
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2 με 3  μέρες.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα Κεϋλάνης.
Το ρυζόγαλο είναι ένα θρεπτικότατο επιδόρπιο, άριστο σνακ για τα παιδιά μας που τους χαρίζει ενέργεια αλλά και τα θρεπτικά ιχνοστοιχεία των συστατικών του.
Σημείωση : Πολλοί μιλούν για ένα αδιέξοδο διατροφικό και ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσει ο σημερινός άνθρωπος μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και απαιτείται περισσότερος χρόνος, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Με λίγο περισσότερη προσπάθεια πάντα βρίσκουμε και τρόπο και χρόνο να προσφέρουμε στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε αυτό που τους αξίζει!

*χρησιμοποιώ πάντα ελληνικό ρύζι

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

Share: