Πονοκέφαλος – Η κατανάλωση ζάχαρης είναι μια από τις αιτίες του
Πονοκέφαλος – Η κατανάλωση ζάχαρης είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους.
Οι γρήγορες μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα που προκαλούνται από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης ή πολύ-πολύ μικρής ποσότητας ζάχαρης, μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν πονοκεφάλους
Τα τρόφιμα και τα συστατικά τους πάρα πολλές φορές είναι υπεύθυνα για το 50% των πονοκεφάλων και των ημικρανιών.
Αυτό τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κρυμμένη ζάχαρη που περιέχουν.
Οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων αναφέρει ότι η αιτία των πονοκεφάλων είναι συχνά πολύπλοκη και περίπλοκη αλλά η κατανάλωση ζάχαρης,που τις περισσότερες φορές είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν σε πονοκεφάλους,είναι και ο μόνος του οποίου έχουμε τον έλεγχο, είναι στο χέρι μας με λίγα λόγια να εξοβελίσουμε την ζάχαρη από την ζωή μας και το πιάτο μας.
Η ζάχαρη όπου και αν περιέχεται, στα τυποποιημένα τρόφιμα,
στις παντός είδους σάλτσες,
στα αλλαντικά,
στα τουρσιά,
στα γλυκά, σαν το πιο όξινο των τροφίμων είναι η καταστροφή του οργανισμού και όπως είναι γνωστό από πάρα πολλές έρευνες τα όξινα τρόφιμα είναι από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες του οργανισμού και η αιτία πληθώρας ασθενειών.
Αν λοιπόν η ζάχαρη και όλα τα τρόφιμα που την περιέχουν δεν προκαλούν άμεσα ημικρανίες και πονοκεφάλους ή δεν εκδηλώνεται άμεσα μια πάθηση, δεν παύει να ενεργοποιεί τις διαδικασίες που τα προκαλεί.
Δεν είναι λοιπόν λογικό να αναθεωρήσουμε την στάση μας απέναντι στην ζάχαρη και σε οποιοδήποτε τρόφιμο την περιλαμβάνει;
Και δεν ξεχνάμε πως τα αφεψήματα και τα εγχύματα των βοτάνων συγκαταλέγονται στην ομάδα των πιο αλκαλικών τροφίμων και
τα αλκαλικά τρόφιμα είναι η ασπίδα του οργανισμού έναντι σχεδόν όλων των παθήσεων.
Σημαντική διευκρίνηση:
Δεν συγχέουμε τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων και των λαχανικών-τα οποία είναι αναγκαία για την υγεία μας-με τις ραφιναρισμένες ζάχαρες και τα προϊόντα της ζάχαρης -τα αφύσικα αυτά σάκχαρα-που προστίθενται σε όλα τα τυποποιημένα τρόφιμα τα οποία είναι καταστροφικά.
Σε επόμενο άρθρο θα δούμε τι είναι αλκαλικά και τι όξινα τρόφιμα
Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5405765/
https://www.migrainetrust.org/about-migraine/trigger-factors/hypoglycaemia/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5591507/
https://www.diabetes.org/nutrition/food-and-blood-sugar
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4814119/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32031249/
livestrong.com
https://www.livestrong.com/article/116901-sugar-causing-headaches/