Παραδοσιακές τεχνικές θεραπείας με το κρεμμύδι σε διάφορα μέρη του κόσμου που χρονολογούνται από αρχαιοτάτων χρόνων

– για τη γρίπη.
Σε πολλά μέρη όταν βλέπουν ότι υπάρχει προδιάθεση γρίπης, πριν πέσουν για ύπνο, ετοιμάζουν κρεμμυδόζουμο με μέλι ή πετιμέζι
– για τους δοθιήνες κοινώς “καλόγερους”
α) Καθαρίζουν ένα ξερό κρεμμύδι το πολτοποιούν και το βάζουν κατάπλασμα στον “καλόγερο”
β) Παίρνουν ένα ξερό κρεμμύδι και το βάζουν να ψηθεί για λίγη ώρα και αφού το αφήσουν να κρυώσει για λίγο, το καθαρίζουν από τα εξωτερικά φύλλα  και το τοποθετούν πάνω στον “καλόγερο”, το δένουν με έναν επίδεσμο και το αφήνουν έτσι όλο το βράδυ.
Οι βιταμίνες,
τα ιχνοστοιχεία,
τα μέταλλα και οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές ιδιότητες του κρεμμυδιού δρουν
και βοηθούν να αποκατασταθεί η ισορροπία.
– σπυριά με πύον
Ψήνουν ένα κρεμμύδι και ζεστό το βάζουν κατάπλασμα πάνω στο “σπυρί”, το οποίο “ανοίγει” και βοηθάει να απομακρυνθεί το πύον.
– για τσιμπήματα εντόμων
Παίρνουν μια φέτα κρεμμυδιού και την βάζουν κατευθείαν πάνω στο πονεμένο από το τσίμπημα του εντόμου σημείο και ο πόνος υποχωρεί αμέσως
– για το βήχα-βρογχίτιδα
Τρίβουν στον τρίφτη ένα μεγάλο κρεμμύδι και με τη βοήθεια ενός σουρωτηριού παίρνουν το χυμό του, τον οποίο ανακατεύουν με μιά κουταλιά της σούπας μέλι ή με πετιμέζι
Από το σιρόπι παίρνουν μιά κουταλιά της σούπας, τρεις φορές τη μέρα
– για τις ευρυαγγείες
Ένα κρεμμύδι σχεδόν κάθε μέρα στη διατροφή-π.χ σε σαλάτες-προλαμβάνει την εμφάνιση των ευρυαγγειών
– για τα χτυπήματα
Πολτοποιούν ελαφρά ένα κρεμμύδι και το βάζουν κατάπλασμα αμέσως πάνω στο χτύπημα.
Ο πόνος θα υποχωρήσει και δεν θα υπάρξει ούτε πρήξιμο ούτε μελανιά!
– για την αποτοξίνωση
Βράζουν κρεμμύδια και πίνουν το χυμό τους αλλά και τα προσθέτουν σε σούπες ή κάνουν σιρόπι με μέλι από το χυμό ξερών κρεμμυδιών, τον οποίο πίνουν τρεις φορές τη μέρα.
– για την παρακράτηση ούρων
Τα κρεμμύδια ως συστατικό της καθημερινής μας διατροφής δρουν ως διουρητικά αυξάνοντας την παραγωγή ούρων
– για την κυτταρίτιδα
Το κρεμμύδι δρα και ως φυσικό διουρητικό και βοηθά στην απομάκρυνση των περιττών υγρών από το σώμα προστατεύοντάς μας και από την κυτταρίτιδα!
– για το διαβήτη τύπου 2
Τα φρέσκα κρεμμυδάκια στις σαλάτες και στις σούπες και ο χυμός από τα ωμά ξερά κρεμμύδια, βοηθάνε στη σωστή διαχείριση του ζακχάρου από τον οργανισμό.
– για την πίεση
Από πολύ παλιά σε διάφορα μέρη, για να αντιμετωπίσουν την υψηλή πίεση έπιναν χυμό από ξερά κρεμμύδια.
Αυτό επιβεβαίωσαν εκ των υστέρων πολλές έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν πως το κρεμμύδι μειώνει την αρτηριακή πίεση σε υπερτασικά άτομα
Τα αποτελέσματα των μελετών διαπίστωσαν ότι μόλις 2 ή 3 κουταλιές της σούπας χυμός κρεμμυδιού την ημέρα, μπορεί να ρίξει την πίεση κατά μέσο όρο 25 μονάδες τη συστολική και 15 μονάδες τη διαστολική.
– για το ουρικό οξύ
Σε πολλά μέρη θεραπεύουν το ουρικό οξύ με την απλή κρεμμυδόσουπα.
Βάζουν σε μιά κατσαρόλα ένα κιλό ολόκληρα κρεμμύδια τα σκεπάζουν με νερό και τα βράζουν για μιά ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Κάθε πρωί πίνουν από το θεραπευτικό ζωμό.

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

όλες οι πληροφορίες για το κρεμμύδι: Κρεμμύδια – Μια μοναδική και πολύτιμη πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών
ας θυμηθούμε: Τα κρεμμύδια και τρεις από τις ισχυρότερες δράσεις τους

Share: