Η ισχυρότατη αντιβακτηριακή και αντιβιοτική δράση του σκόρδου-Allium sativum και ένα υπέροχο βοτανικό ίαμα

Η εμφάνιση της αντοχής στα φάρμακα με μεθικιλλίνη είναι , δυστυχώς , εμφανής και παγκόσμια πρόκληση.
Η αναζήτηση εναλλακτικών αντιβιοτικών , τα οποία να είναι νέα, φυσικά, φυτικά, οικονομικά αποδοτικά και μη τοξικά, είναι ο στόχος και το έργο της παγκόσμιας υγείας.
Οι έρευνες που γίνονται για αυτό το σκοπό σε πάρα πολλά ερευνητικά κέντρα έχουν στρέψει την προσοχή του και στο ισχυρότατο σκόρδο.
Το σκόρδο έχει μακρά παράδοση ως φαρμακευτικό φυτό και η πρώτη γραπτή μαρτυρία για την προετοιμασία ενός ιατρικού φαρμάκου είναι γραμμένη με σφηνοειδή γραφή περίπου το 3000 π.Χ.
Οι πρόσφατες επιστημονικές έρευνες για τα διάφορα παρασκευάσματα σκόρδου άρχισαν μόλις το 1939
Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα έδειξαν ότι το σκόρδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικός αντιβακτηριακός παράγοντας για παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν δείξει αντίσταση σε φάρμακα με μεθικιλλίνη και όχι μόνο
Έδειξαν πως το σκόρδο είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από κάποια αντιβιοτικά στην καταπολέμηση των βακτηρίων , πριν αυτά προκαλέσουν κάποια ασθένεια.
Η αποτελεσματικότητα αυτή του σκόρδου και των άλλων βοτάνων της οικογένειας Allium έγκειται στην ισχυρότατη αντιβακτηριακή τους δράση.
Το σκόρδο ως αντιβιοτικό
Το σκόρδο είναι ένας αντιβακτηριακός παράγοντας που μπορεί στην πραγματικότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη μολυσματικών παραγόντων και ταυτόχρονα να προστατεύει τον οργανισμό μας από τα παθογόνα.
Είναι γνωστό ότι το πιο ευαίσθητο βακτήριο στο σκόρδο είναι το θανατηφόρο Bacillus anthracis που προκαλεί τις ασθένειες του άνθρακα.
Μια άλλη κοινή και δυστυχώς και προφανώς επιστρέφουσα νόσος , η νόσος της φυματίωσης , αντιμετωπίστηκε πολύ επιτυχώς με το σκόρδο καθώς το μυκοβακτήριο της φυματίωσης – Mycobacterium tuberculosis –  είναι ευαίσθητο σε πολλά από τα θειούχα συστατικά που βρίσκονται στο σκόρδο.
Ακόμη και ο προπάτορας της αντιβιοτικής ιατρικής Louis Pasture αναγνώρισε το σκόρδο ως αποτελεσματικό αντιβιοτικό.
Μερικά χρόνια αργότερα το σκόρδο αποδείχθηκε ότι έχει παρόμοια δράση με την πενικιλίνη.
Οι μεταγενέστερες μελέτες  επεσήμαναν μεταξύ άλλων πως ο ατμός και μόνο από το φρεσκοτριμμένο σκόρδο μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια σε απόσταση 20 cm!

Η χρήση των βοτάνων και των φυτών  και των παρασκευασμάτων από αυτά για τη θεραπεία λοιμώξεων είναι μια παλιά πρακτική , όπως και το ενδιαφέρον για τα βότανα με αντιμικροβιακές ιδιότητες  και σήμερα δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως η διατροφή είναι η καλύτερη θεραπεία που μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας για πάρα – πάρα πολλές ασθένειες.

Για όλους εμάς τα συμπεράσματα των μέχρι τώρα ερευνών επισημαίνουν πως:
–  πρέπει να χρησιμοποιούμε το σκόρδο ως μέρος της καθημερινής μας διατροφής για καλύτερη υγεία και ειδικά το φρέσκο ​​σκόρδο.

Βοτανικό αντιιικό και αντιβακτηριακό  σιρόπι με σκόρδο , μέλι , λεμόνι και τζίντζερ
Όπως είπα το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συστατικά στον πλανήτη μας.
Τα οφέλη του για την υγεία της είναι εκπληκτικά, τα μειονεκτήματά του;  χμ…μόνο ένα – η μυρωδιά!
Αν τώρα το αναμίξουμε με μέλι και λεμόνι έχουμε το απόλυτο ίαμα για πάρα πολλές ανισορροπίες του οργανισμού μας – μεταξύ των οποίων το κρυολόγημα , η γρίπη ,το βρογχικό άσθμα , οι λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού όπως ιγμορίτιδα και ρινοκολπίτιδα –  αλλά και μειώνουμε την έντονη γεύση του!
Σκόρδο , μέλι , λεμόνι και τζίντζερ γίνονται μια δύναμη που ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να καταπολεμήσει τα κρυολογήματα, τη γρίπη , τις ιώσεις του χειμώνα , τις λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού και όχι μόνο.
Θα χρειαστούμε για μία πρότυπη ποσότητα:
– μία σκελίδα σκόρδο
– δύο κουταλιές της σούπας μέλι
– μία κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ ή ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη
– το χυμό ενός λεμονιού
– ένα γυάλινο βάζο αναλόγου μεγέθους
ή
– 10 σκελίδες σκόρδα
– 2 μικρές ρίζες τζίντζερ
– χυμός ενός λεμονιού – περίπου 200 ml και
– μέλι τόσο όσο χρειάζεται για να καλύψει πλήρως το μείγμα των σκόρδων και του τζίντζερ
– ένα γυάλινο βάζο αναλόγου μεγέθους
Προσαρμόζουμε τις ποσότητες κατά αναλογία σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες
Και:
Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο μας – όσο πιό φρέσκο το σκόρδο τόσο το καλύτερο –
– το πολτοποιούμε και το ρίχνουμε στο βάζο μας
– καθαρίζουμε και τρίβουμε τη ρίζα του τζίντζερ και την προσθέτουμε και αυτή στο βάζο
– προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά
– προσθέτουμε το μέλι συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
– αφήνουμε το μείγμα μας να ηρεμήσει για λίγες ώρες στον πάγκο της κουζίνας μας και σε θερμοκρασία δωματίου , στη συνέχεια
– κλείνουμε καλά το βάζο μας και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Μετά από τρεις μέρες μπορούμε να το καταναλώσουμε
Τρόποι κατανάλωσης:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα μας σαν συστατικό σε πάρα πολλές σαλάτες και κρύα πιάτα
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν dressing σε πάρα πολλές σούπες λαχανικών αλλά και κρεάτων
Για να προστατευτούμε από όλα τα προβλήματα του χειμώνα με τις ιώσεις του , τη γρίπη και τα κρυολογήματα και για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα , παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας την ημέρα , με ανώτερη ποσότητα τις τρεις κουταλιές την ημέρα πριν από τα γεύματά μας 
     Σημειώσεις:
Είναι βασικό το μέλι να καλύπτει πολύ καλά τα σκόρδα και το τζίντζερ
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν αγοράζουμε μέλι , διότι πάρα πολλά μέλια είναι νοθευμένα
Το μέλι και το σκόρδο είναι από τα πιο υγιεινά συστατικά που μπορούν να προστεθούν σε οποιοδήποτε φαγητό.
Το μείγμα από τζίντζερ, σκόρδο και μέλι βοηθά όχι μόνο στη θεραπεία ποικίλων ασθενειών , όπως 
δυσπεψία και άλλα πεπτικά προβλήματα,
υψηλή αρτηριακή πίεση,
αθηροσκλήρωση,
καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικά επεισόδια αλλά στη βελτίωση της συνολικής μας υγείας. 
Πολλά φυσικά προϊόντα δεν έχουν μόνο υψηλή θρεπτική αξία αλλά και ισχυρότατες φαρμακευτικές ιδιότητες.
Το τζίντζερ, το σκόρδο και το μέλι έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία μιας ποικιλίας κοινών ασθενειών.
Ο συνδυασμός τους είναι τρεις φορές πιο ισχυρός και τρεις φορές πιο ευεργετικός για τον οργανισμό μας.
Πριν να δοκιμάσουμε οτιδήποτε είναι σημαντικό να συζητάμε τη χρήση του με το γιατρό μας.
Οι πληροφορίες που παρέχονται προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, δεν προσφέρονται και δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή.
Σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσουν την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο ιατρό, ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια.
Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας 

Κείμενο και επιμέλεια κειμένου:thalia-botanologia.gr

https://www.sciencedaily.com/releases/2014/02/140218124538.htm
infectious-diseases-and-treatment.imedpub.com
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC92605/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4103721/
https://www.disabled-world.com/medical/alternative/herbal/garlic.php

 

Share: