Ένα ξεχωριστό, ασυνήθιστο και άκρως θεραπευτικό ρόφημα αγριοράδικου!

Θεραπευτικό ρόφημα αγριοράδικου και φυτικού γάλακτος με την προσθήκη μελιού!
Κάθε χρόνο, ο ενθουσιασμός μου για τη συγκομιδή της ρίζας του αγριοράδικου μεγαλώνει.
Είναι ένα τελετουργικό που περιμένω με ανυπομονησία κάθε φθινόπωρο, καθώς λατρεύω να χρησιμοποιώ τη ρίζα του βοτάνου με διάφορους τρόπους όλο το χρόνο.
Συνήθως ψάχνω για αγριοράδικο σε ανοιχτά χωράφια, φροντίζοντας να βρίσκονται μακριά από τυχόν ρύπους.
Βγάζω τις ρίζες, συνήθως με ένα πιρούνι κήπου, στη συνέχεια τις πλένω καλά και τις αφήνω να στεγνώσουν.
Αυτή η πρακτική με κάνει να αισθάνομαι συνδεδεμένη με τη φύση, και είναι μια τέλεια ευκαιρία να γνωρίζω κάθε φορά και περισσότερο τα άγρια εδώδιμα πολύτιμα βότανα και να εξασφαλίσω το θαυμάσιο και θεραπευτικό μου ρόφημα, ενώ απολαμβάνω την ομορφιά της υπαίθρου.
Ακολουθούν τα βήματα που ακολουθώ για να προετοιμάσω τις ρίζες του αγριοράδικού μου
1. συλλογή: Το πρώτο βήμα είναι η συγκομιδή των ριζών.
Η καλύτερη εποχή για τη συγκομιδή είναι το φθινόπωρο, όταν το φυτό έχει αποθηκεύσει τα θρεπτικά του συστατικά στη ρίζα.
Αναζητώ υγιείς, εύρωστες ρίζες που δεν είναι πολύ λεπτές ή πολύ παχιές.
2. καθαρισμός: Αφού μαζέψω τις ρίζες, τις καθαρίζω καλά τρίβοντάς τες κάτω από τρεχούμενο νερό.
Κάποιες φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσω και την ειδική βούρτσα λαχανικών για να απομακρύνω τυχόν χώματα ή υπολείμματα άλλων ριζών.
3. αποξήρανση: Μετά τον καθαρισμό, στεγνώνω τις ρίζες απλώνοντάς τες σε μια καθαρή πετσέτα ή ένα ταψί και τοποθετώντας τες σε ένα ζεστό, στεγνό μέρος – θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα
4. αποθήκευση: Μόλις οι ρίζες στεγνώσουν τις αποθηκεύω σε γυάλινα βάζα τα οποία τοποθετώ σε σκοτεινό και ξηρό σημείο της κουζίνας μου – συνήθως σε ένα ντουλάπι που έχω για τα βότανά μου
Και τώρα ένα ασυνήθιστο ρόφημα με ρίζα αγριοράδικου και με φυτικό γάλα
-. τα συστατικά μου
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένες ρίζες αγριοράδικου/ταραξάκο
1 φλιτζάνι νερό.
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου – το γάλα αμυγδάλου το ετοιμάζω μόνη μου, όταν και όποτε το χρειάζομαι.
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
-. πως το ετοιμάζω:
Πρώτα ετοιμάζω το αφέψημα των ριζών όπως ακριβώς περιγράφω εδώ: πώς να ετοιμάσουμε ένα αφέψημα βοτάνων
-. μόλις το αφέψημα των ριζών μου είναι έτοιμο το σερβίρω σε μιά μεγάλη πορσελάνινη κούπα και
προσθέτω το μέλι,
το τζίντζερ και το κουρκούμι και ανακατεύω πολύ καλά
προσθέτω σιγά-σιγά και αργά-αργά το γάλα του αμύγδαλου, ανακατεύοντας απαλά-απαλά και 
σερβίρω!!!
Το ρόφημά μου αυτό είναι κατάλληλο για όλες τις ώρες και μπορεί να συνοδεύσει κάλλιστα πιάτα με πατάτες, όπως πατάτες φούρνου ή πιάτα με λαχανικά!!!
Είναι ένα απολαυστικό ρόφημα!!!
Μια παραλλαγή: Μπορούμε να μην προσθέσουμε μέλι και να προσθέσουμε ελάχιστο θαλασσινό αλάτι/αφρίνα.
Χωρίς το μέλι το ρόφημά μου συνοδεύει κάλλιστα, μεγαλύτερη ποικιλία φαγητών!!!

thalia: από τις συνταγές μου

Share: