Ένα αέρινο επιδόρπιο – μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες
Απλά, νόστιμα και υγιεινά: μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες
Η μους σοκολάτας είναι ένα από εκείνα τα επιδόρπια που λατρεύουν όλοι, ειδικά τα παιδιά, γιατί είναι νόστιμη,
ελαφριά,
απολαυστική, ενώ παράλληλα τα θρεπτικά διατροφικά της στοιχεία μας χαρίζουν ενέργεια.
Η μους από το γαλλικό mus, που στη γλώσσα μας το αποδίδουμε με τη λέξη “αφρός” είναι μια αφράτη παρασκευή που ενσωματώνει φυσαλίδες αέρα για να μας χαρίσει ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο.
Μπορεί να κυμαίνεται από ελαφριά και αφράτη έως κρεμώδες και παχιά, ανάλογα με τις τεχνικές προετοιμασίας.
Μια mus μπορεί να είναι γλυκιά ή αλμυρή.
Το να φτιάξουμε τη δική μας είναι πιο εύκολο από όσο νομίζουμε, και βέβαια έχουμε τον έλεγχο των πρώτων υλών, ώστε το επιδόρπιό μας να είναι και νόστιμο και απολαυστικό και υγιεινό.
Θα σας δείξω πως την ετοιμάζω εγώ – εσείς ή ακολουθείτε τα δικά μου βήματα ή σύμφωνα με τη φαντασία σας και τις προτιμήσεις σας προσθέτετε ή αφαιρείτε!!!
θα χρειαστώ
-. 3 ώριμα αβοκάντο
-. 50gr κακάο ολικής
-. 50 ml νερό
-. μία κουταλιά της σούπας οργανικό μέλι ανθέων ή 100ml σιρόπι σφένδαμου
-. τα σποράκια από ένα λοβό βανίλιας
-. 225gr φράουλες σε λεπτές φέτες
-. μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Και
-. ρίχνω όλα τα υλικά μου στο μπλέντερ, αφήνοντας μερικές φράουλες για διακόσμηση και τα πολτοποιώ μέχρι να έχω έναν παχύρευστο αφρό
-. με ένα κουτάλι γεμίζω τα μπολ επιδόρπιου
-. τα βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα
-. πριν τα σερβίρω, τα διακοσμώ με φράουλες και…
απολαμβάνουμε – ειδικά τα παιδιά!!!
από τις συνταγές μου:thalia-botanologia.gr