Η αναγέννηση του Φοίνικα: Η μετεξελισσόμενη παγκόσμια ανθρωπότητα

Φοίνιξ και ναι, είναι σημάδι αναγέννησης,
καθοριστικής και ολοκληρωμένης.
τα σκοτάδια χάνονται,
η σκέψη και η αρνητική διάθεση κάνουν χώρο στη σοφία,
στη δύναμη τη δημιουργική,
στη χαρά,
στις θετικές σκέψεις και στη θετική αντιμετώπιση της ζωής!
Ο Φοίνιξ, από το φοινός/πορφυρός, βαθυκόκκινος, είναι ένα μυθολογικό πουλί που ξαναγεννιέται απ’ τις στάχτες του.
Ο Ηρόδοτος, ο πάνσοφος αρχαίος Έλληνας ιστορικός,
περιηγητής και γεωγράφος του 5ου αιώνα π.Χ  αναφέρεται στον φοίνικα και στη μοναδική του ικανότητα να αναγεννιέται από τις στάχτες του, οι οποίες προέρχονται από την ίδια του τη φωτιά.
Ο Πλίνιος μας λέει πως ένας μόνο Φοίνικας υπάρχει σ` ολόκληρο τον κόσμο.
Όταν ο Φοίνιξ έχει φτάσει σε μία ηλικία και θέλει να ανανεωθεί, μεταφέρει στη φωλιά του ιερά, αρωματικά και εξαγνιστικά βότανα όπως το μύρο και την κανέλλα και παραδίδεται στις φλόγες τους!
Ο Φοίνιξ πεθαίνει μόνος του και από τη στάχτη του ξαναγεννιέται και μεταφέρει τα λείψανα της προηγούμενης υπάρξεώς του μαζί και της φωλιάς του στην πόλη του Ήλιου για ταφή και τις ενδείξεις της επιστροφής του μας τις δίνουν οι κινήσεις των αστεριών!
Είναι πάντα ένας κάθε φορά και κατέχει εξαιρετικές δυνάμεις εκτός από τη μοναδική του ικανότητα να είναι αθάνατος.
Σύμφωνα με πολλές τις ανεκτίμητες παραδόσεις, έχει εξαιρετική φωνή και όταν τραγουδάει ακόμα και ο Ήλιος σταματάει το άρμα του για να τον απολαύσει και συνδέουν αυτή την ωδή με το τραγούδι που ακούγεται λίγο πριν τυλιχθεί στις ίδιες του τις ιερές φλόγες.
Και σύμφωνα με αυτά που μας μαρτυρά ο σοφός μοριακός βιολόγος του καιρού μας Bruce Lipton οι νέες επιστημονικές γνώσεις υποδηλώνουν ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού μοιάζει με την αναγέννηση του Φοίνικα!
     Bruce LiptonΕίναι προφανές, ακόμη και για τον πιο ναρκωμένο άνθρωπο, ότι οι σημερινές παγκόσμιες κρίσεις που επηρεάζουν το περιβάλλον,
την υγεία,
την οικονομία και την κοινωνική σταθερότητα απειλούν την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού.
Ξαφνικά, η παλιά γελοιογραφία με κάποιον γενειοφόρο περίεργο άνθρωπο που κρατάει ένα πλακάτ που γράφει: “ο κόσμος τελειώνει!” δεν φαίνεται και τόσο αστεία.
Τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση εστιάζουν συνεχώς την προσοχή μας στο σκοτάδι των επικείμενων κρίσεων, ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις στη φυσική και τη βιολογία προσφέρουν μια σημαντικά διαφορετική και εκπληκτικά ελπιδοφόρα εναλλακτική λύση για τα ίδια αυτά συμπτώματα.
Νέες επιστημονικές γνώσεις υποδηλώνουν ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού μοιάζει με την επαναλαμβανόμενη μοίρα του Φοίνικα, ενός ιερού πουλιού της φωτιάς που τιμούσε η αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία.
Στο τέλος του κύκλου ζωής του ο Φοίνικας χτίζει μια φωλιά από κλαδιά κανέλας που στη συνέχεια αναφλέγει- τόσο η φωλιά όσο και το πουλί καίγονται σφοδρά και γίνονται στάχτη.
Από τις στάχτες αναδύεται ένας νέος και μεγαλύτερος Φοίνικας.
Αγαπητοί εξελιχθέντες κρατήστε τις καρδιές και το μυαλό σας εστιασμένα στο όμορφο μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας!
Σαν τον Φοίνικα, λοιπόν, ας αναγεννηθούμε βαθιά ως υπάρξεις,
συμπαρασύροντας μαζί μας και όσους δέχονται να παλέψουν τα σκοτάδια και πιασμένοι χέρι-χέρι ας πάρουμε το μεγάλο δρόμο της χαράς,
της δύναμης και της φώτισης!
επιμέλεια κειμένου:ntina/thalia – botanologia.gr
Share: