Βότανα για ηρεμία,ξεκούραση,διαύγεια και ζωτικότητα

Βότανα ,αρώματα και ευτυχία

Η ευτυχία κρύβεται σε μικρές στιγμές της καθημερινής μας ζωής και πάρα πολλοί βοτανολόγοι, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, επισημαίνουν ότι κάποιες στιγμές μπορεί να κρύβεται σε μια πορσελάνινη κούπα ζεστού αρωματικού ροφήματος βοτάνων,που μας χαρίζει χαλάρωση,ξεκούραση,διαύγεια, ζωτικότητα και διώχνει τη θλίψη και τη μελαγχολία,ή σε ένα ζεστό μπάνιο αρωματισμένο με τα αγαπημένα μας αιθέρια έλαια.

Καθημερινή κούραση,και όταν επιστρέφουμε στο σπίτι νοιώθουμε εξαντλημένοι,οι μύες μας είναι σφιγμένοι,νοιώθουμε συναισθηματική πίεση και οι καθημερινές δουλειές και οι ασχολίες,μας  αφήνουν στο τέλος της ημέρας μια γενική εξάντληση και πολλές φορές μιά θλίψη.

Ο καλλίτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση είναι ένα υπέροχο,ζεστό και αναζωογονητικό μπάνιο

Ετοιμάζουμε το μπάνιο μας και σταλάζουμε μέσα στο νερό:

  • 1) τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
  • 2) τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο μαντζουράνας
  • 3) δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Μπαίνουμε αμέσως στη μπανιέρα μας και μένουμε μέσα στο αρωματισμένο νερό της.
Απολαμβάνουμε το άρωμα και τις καταπραϋντικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων των βοτάνων και τους δίνουμε τον χρόνο να μας ξεκουράσουν και να μας χαλαρώσουν.
Αφού σκουπιστούμε με μια βαμβακερή πετσέτα απλώνουμε στο σώμα μας με ελαφρύ μασάζ το λάδι που θα έχουμε ετοιμάσει από πριν και το οποίο θα αποτελείται από:

  • 1) τέσσερις σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 2) δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο μαντζουράνας και
  • 3) μία σταγόνα αιθέριο έλαιο πατσουλί
  • 4) όλα αυτά σε τριάντα σταγόνες λαδιού βάσης όπως είναι το λάδι σταφυλιού.

Η όλη διαδικασία θα μας ηρεμήσει,θα μας πάρει την κούραση και το στρες,θα νιώσουμε στο σώμα μας όλη την ενέργεια και τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων των βοτάνων.

Κείμενα-επιμέλεια:thalia botanologia.gr

Share: