Τα κορυφαία πιο ισχυρά βότανα για τη βελτίωση της πέψης

Για αιώνες , οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει διάφορα βότανα για να βελτιώσουν φυσικά την πεπτική τους υγεία.
Η εξασφάλιση της σωστής αφομοίωσης του φαγητού μας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της γενικής υγείας και ευεξίας ολόκληρου του οργανισμού μας.
Έτσι όταν μαγειρεύουμε , εκτός του ότι πρέπει το φαγητό μας να είναι υγιεινό και νόστιμο,
πρέπει οπωσδήποτε να είναι και εύπεπτο.
Πρέπει να είναι εύπεπτο διότι ο δρόμος προς την υγεία είναι συνυφασμένος με το υγιές εντερικό σύστημα.
Ένα υγιές πεπτικό σύστημα υποστηρίζει την πνευματική και συναισθηματική μας υγεία και ευεξία , ενώ παράλληλα επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά με τα οποία τροφοδοτεί όλο το σώμα.
Το υγιές εντερικό σύστημα  είναι η πύλη για τη βέλτιστη φυσική και ψυχολογική μας υγεία.
Ένας πολύ απλός τρόπος να είναι τα φαγητά μας εύπεπτα και
να μην δημιουργούν τα συνηθισμένα πεπτικά προβλήματα όπως αέρια , κολικούς , μη σωστή πέψη των πρωτεϊνών , καούρες , φούσκωμα , δυσπεψία , δυσκοιλιότητα και πολλές φορές διάρροια , είναι να τους προσθέτουμε κατά περίσταση διάφορα βότανα που βοηθούν την πέψη.
Βότανα ιδανικά για την πέψη
Και όπως σιγά-σιγά όλοι αρχίζουμε να κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να λειτουργεί σωστά το πεπτικό και εντερικό μας σύστημα , ένας απλός οδηγός βοτάνων, ιδανικά για την πέψη , πάντα θα μας είναι χρήσιμος.
Τα βότανα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας στη διατήρηση της πεπτικής μας υγείας – από την απλή ελάφρυνση ενός πεπτικού προβλήματος, την ενίσχυση της πέψης μέχρι την επούλωση των εντερικών φλεγμονών είναι:
ο μάραθος,
ο βασιλικός,
το φασκόμηλο,
ο κόλιανδρος,
ο άνηθος,
ο μαϊντανός,
η πικραλίδα το αγριοράδικο,
η αγκινάρα,
το τζίντζερ,
το εστραγκόν, 
το θυμάρι,
η ρίγανη,
το δεντρολίβανο,
ο δυόσμος,
η μέντα.
Αν παρόλα αυτά φάγαμε πολύ από τα πλούσια εδέσματα του τραπεζιού μας , ή το  γεύμα μας περιείχε ραφιναρισμένα σάκχαρα και trans-λίπη και νιώθουμε το στομάχι μας βαρύ , ένα δροσερό έγχυμα χαμομηλιού ή μέντας θα μας κάνει να νιώσουμε πολύ καλύτερα.
Η μέντα και ο δυόσμος έχουν ισχυρές καταπραϋντικές ιδιότητες και είναι ιδανικά ροφήματα για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας και άλλων στομαχικών διαταραχών.
Αν κατά τη διάρκεια ενός γεύματος αγχωθήκαμε ή στρεσαριστήκαμε για κάποιο λόγο και νιώθουμε στομαχικές διαταραχές, το αγαπημένο και ευωδιαστό μελισσόχορτο, που υποστηρίζει το νευρικό μας  σύστημα, θα καταπραΰνει την πεπτική οδό και θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το φούσκωμα και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης στη botanologia.gr:
Κολλιτσίδα -Ισχυρότατο αντικαρκινικό,διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο

Κείμενο,επιμέλεια:thalia-botanologia.gr

Σημείωση:
– Πριν δοκιμάσουμε οτιδήποτε είναι σημαντικό να συζητάμε τη χρήση του με το γιατρό μας.
– Οι πληροφορίες που παρέχονται προορίζονται μόνο για γενικούς ενημερωτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς, δεν προσφέρονται και δεν συνιστούν ιατρική συμβουλή.
– Σε καμία περίπτωση, κανένα από τα υλικά που παρουσιάζονται δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική περίθαλψη ή την παρακολούθηση από ειδικευμένο γιατρό , ούτε πρέπει να ερμηνεύεται ως τέτοια.
– Δεν χρησιμοποιούμε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη γιατρού μας
– Ελέγχουμε πάντα τις αλλεργίες μας.
– Δεν χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που παρέχονται για διάγνωση ή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή ασθένειας, ή συνταγογράφηση φαρμάκων ή άλλης θεραπείας.
– Πάντα να μιλάμε με το γιατρό μας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρουμε οποιοδήποτε φάρμακο ή θρεπτικό, βοτανικό ή ομοιοπαθητικό συμπλήρωμα, ή χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε θεραπεία για ένα πρόβλημα υγείας.
– Εάν έχουμε ή υποψιαζόμαστε ότι έχουμε κάποιο ιατρικό πρόβλημα, επικοινωνούμε αμέσως με το γιατρό μας.
– Δεν παραβλέπουμε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή την καθυστέρηση στην αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής, επειδή γνωρίζουμε κάτι σχετικό.

Share: