Τα κορυφαία πιο ισχυρά βότανα για τη βελτίωση της πέψης

Για αιώνες , οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει διάφορα βότανα για να βελτιώσουν φυσικά την πεπτική τους υγεία.
Η εξασφάλιση της σωστής αφομοίωσης του φαγητού μας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της γενικής υγείας και ευεξίας ολόκληρου του οργανισμού μας.
Έτσι όταν μαγειρεύουμε , εκτός του ότι πρέπει το φαγητό μας να είναι υγιεινό και νόστιμο,
πρέπει οπωσδήποτε να είναι και εύπεπτο.
Πρέπει να είναι εύπεπτο διότι ο δρόμος προς την υγεία είναι συνυφασμένος με το υγιές εντερικό σύστημα.
Ένα υγιές πεπτικό σύστημα υποστηρίζει την πνευματική και συναισθηματική μας ευεξία , ενώ παράλληλα επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά με τα οποία τροφοδοτεί όλο το σώμα.
Το υγιές εντερικό σύστημα  είναι η πύλη για τη βέλτιστη φυσική και ψυχολογική μας υγεία.
Ένας πολύ απλός τρόπος να είναι τα φαγητά μας εύπεπτα και
να μην δημιουργούν τα συνηθισμένα πεπτικά προβλήματα όπως αέρια , κολικούς , μη σωστή πέψη των πρωτεϊνών , καούρες , φούσκωμα , δυσπεψία , δυσκοιλιότητα και πολλές φορές διάρροια , είναι να τους προσθέτουμε κατά περίσταση διάφορα βότανα που βοηθούν την πέψη.

Βότανα ιδανικά για την πέψη

Και όπως σιγά-σιγά όλοι αρχίζουμε να κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι να λειτουργεί σωστά το πεπτικό και εντερικό μας σύστημα , ένας απλός οδηγός βοτάνων , ιδανικά για την πέψη , πάντα θα μας είναι χρήσιμος.
Τα βότανα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας στη διατήρηση της πεπτικής μας υγείας – από την απλή ελάφρυνση ενός πεπτικού προβλήματος,την ενίσχυση της πέψης μέχρι την επούλωση των εντερικών φλεγμονών είναι:
ο βασιλικός,
το φασκόμηλο,
ο κόλιανδρος,
ο άνηθος,
ο μαϊντανός,
η πικραλίδα το αγριοράδικο,
η αγκινάρα,
το τζίντζερ,
ο μάραθος,
το εστραγκόν, 
το θυμάρι,
η ρίγανη,
το δεντρολίβανο,
ο δυόσμος,
η μέντα.
Αν παρόλα αυτά φάγαμε πολύ από τα πλούσια εδέσματα του τραπεζιού μας , ή το  γεύμα μας περιείχε ραφιναρισμένα σάκχαρα και trans-λίπη και νιώθουμε το στομάχι μας βαρύ , ένα δροσερό έγχυμα χαμομηλιού ή μέντας θα μας κάνει να νιώσουμε πολύ καλύτερα.
Η μέντα και ο δυόσμος έχουν ισχυρές καταπραϋντικές ιδιότητες και είναι ιδανικά ροφήματα για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας και άλλων στομαχικών διαταραχών.
Αν κατά τη διάρκεια ενός γεύματος αγχωθήκαμε ή στρεσαριστήκαμε για κάποιο λόγο και νιώθουμε στομαχικές διαταραχές,το αγαπημένο και ευωδιαστό μελισσόχορτο,που υποστηρίζει το νευρικό μας  σύστημα,θα καταπραΰνει την πεπτική οδό και θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από το φούσκωμα και άλλα πεπτικά προβλήματα.

Σημειώσεις:
Οι πληροφορίες σε αυτή την ιστοσελίδα παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.
Οι πληροφορίες δεν προορίζονται να υποκαταστήσουν τις συμβουλές που παρέχονται από το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας ή οποιαδήποτε πληροφορία που αναγράφεται σε οποιαδήποτε ετικέτα ή συσκευασία προϊόντος.
Μην χρησιμοποιείτε τις πληροφορίες που παρέχονται για διάγνωση ή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή ασθένειας , ή συνταγογράφηση φαρμάκων ή άλλης θεραπείας.
Πάντα να μιλάτε με το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο ή θρεπτικό, βοτανικό ή ομοιοπαθητικό συμπλήρωμα, ή χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε θεραπεία για ένα πρόβλημα υγείας.
Εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα , επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.
Μην παραβλέπετε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή την καθυστέρηση στην αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής.

Διαβάστε επίσης στη botanologia.gr:
Κολλιτσίδα -Ισχυρότατο αντικαρκινικό,διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο

Κείμενο,επιμέλεια:thalia-botanologia.gr

Share: